chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
No tá väčšina buď tak nejazdí, aby museli tie platne meniť 10x za rok, alebo majú so sebou ten servis, ktorý im to vymení, alebo to asi 10x do roka nemenia a vonkoncom ich to netrápi, či sú zjazdené alebo nie .
Ja by som to zas tak tragicky fakt nevidel...
citam same zaujimavosti ako casto by sa mal menit olej? pri vymene platniciek otvarat odvzdusnovaci ventil na prasati? a dolievat olej a odvzdusnovat? (XT M8000) akoze vazne? doma si to asi nespravim a servis? mozem len dufat ze bude mat tuto vedomost.
na staruckych juicy7 som kvapalinu nemenil nikdy, za 10 rokov som menil platnicky len raz - aspon si tak pamatam a to dostavali niekedy dost na hubu (blato nejazdim a v snehu neboli) nikdy nikde ani kvapka nicoho. nikdy neboli odvzdusnovane, brzdilo to stale ako blazen. len po poriadnom prehriati to stratilo ucinok kym sa trosku brzdenim neobrusili platniky a kotuc. este stale su na zimaku a na brzdny ucinok ani nic ine si nemozem stazovat.
NIKDY neroztlacajte piesty na brzde ak mate uzavretu expanzku! a tam je uplne u prdele jedno, ci su to stare shimana alebo nove shimana. tie 2% z vas ktore niekedy rozobrali expanzku na pake saint, xtr alebo nove xt a pod., chapu preco.
Preco? Doteraz som mal SLX. Tam problem nebol. Ale uz mam Saint tak ma to zaujima, nech daco neposerem.
pri slx sa nic nestane. pri sainte roztrhnes membranu. je tensia ako si myslis. divne ze shimano vie spravit riadnu gumu do lacnejsich pak ale pri sainte a xtr dava kondom.
Jedinú membránu, ktorú pri Saintoch poznám (aj to len pri tých m810) je táto: https://youtu.be/fGpDwywFNNU
(5:42min)
Pri nových brzdách prednú páku neotváraš, ale je možné, že ten princíp zostal a membrána pod vrchným krytom brzdy je.. nech marina_militare napíše, ktorú membránu rozdrapil
Jedinú membránu, ktorú pri Saintoch poznám (aj to len pri tých m810) je táto: https://youtu.be/fGpDwywFNNU
Pri nových brzdách prednú páku neotváraš, ale je možné, že ten princíp zostal a membrána pod vrchným krytom brzdy je.. nech marina_militare napíše, ktorú membránu rozdrapil
to co si postol su stare sainty.
novsie to maju vid foto.
nieje to tam dobre vidiet, ale pre predstavu ti to staci. je to velmi tenka guma.
potom paka tecie cez dieru v zlatom srobe., a normalny postup je ze kupis novu paku.
mne? 2x... ale reklamacia bez problemov. inak toto je ale relativne znamy fenomen. mna skor prekvapil problem pri novej XT co tak citam. aj ked teda u mna je shimano uz passe.
ta velka cierna vec ktoru vidis je guma. hore. v expanzke. za srobom zo zlata je dalsia guma.. saintov sa netreba bat. podla mna top blbuvzdorna, fungujuca brzda.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja by som to zas tak tragicky fakt nevidel...
na staruckych juicy7 som kvapalinu nemenil nikdy, za 10 rokov som menil platnicky len raz - aspon si tak pamatam a to dostavali niekedy dost na hubu (blato nejazdim a v snehu neboli) nikdy nikde ani kvapka nicoho. nikdy neboli odvzdusnovane, brzdilo to stale ako blazen. len po poriadnom prehriati to stratilo ucinok kym sa trosku brzdenim neobrusili platniky a kotuc. este stale su na zimaku a na brzdny ucinok ani nic ine si nemozem stazovat.
pri slx sa nic nestane. pri sainte roztrhnes membranu. je tensia ako si myslis. divne ze shimano vie spravit riadnu gumu do lacnejsich pak ale pri sainte a xtr dava kondom.
https://youtu.be/fGpDwywFNNU
https://youtu.be/fGpDwywFNNU
to co si postol su stare sainty.
novsie to maju vid foto.
nieje to tam dobre vidiet, ale pre predstavu ti to staci. je to velmi tenka guma.
potom paka tecie cez dieru v zlatom srobe., a normalny postup je ze kupis novu paku.
Stačia mi m810-tky...