Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
OK. To by urcite pomohlo. V predu nie je problem. Toto sa tyka teda 25 mm plastov. Ide o to ze ci je nejaky predpis aka tam musi min. medzera resp. ci len tolko aby tam nebol dotyk.
Contador myslis ci vies ze tie rafiky to nevydrzia pri tom tlaku a mojej vahe?
Hm pri 7.5 baru by asi tolko bolo. Len neviem ci si nerobis srandu... ☺
Inak tento rok som na tych 23 kach pri tom tlaku najazdil skoro 900 km a zatial chvala bohu vsetko OK. Len som chcel teda skusit 25 ky ked uz vsetci o tom basnia☺
"A fairing shall be defined as the use or adaptation of a component of the bicycle in
such a fashion that it encloses a moving part of the bicycle such as the wheels or the
chainset. Therefore it should be possible to pass a rigid card (like a credit card)
between the fixed structure and the moving part.”
Ok. Dakujem za postrehy. Len stale neviem kolko maju tie rafiky maximalny tlak. Aj som to hladal na nete a ich navode, ale nenasiel som to. Nevie to niekto presne??
A druha otazka je teda. Mozem ten plast podla vas takto jazdit, ked je tam medzera minimalna resp. ziadna, ale "nesucha" o zadnu vidlicu? Myslim kvôli spine, prachu, vode, kamienkom. Ci to nebude robit problém.
Ja som mal podobny problem na mojom prvom cestaku. Stacilo troska piesku na mokrej ceste a po chvilke som mal osuchany lak aj farbu v mieste dotyku. Ja by som to takto urcite nejazdil. Bud iny plast, alebo troska podhustit.
tiez by som to takto nejazdil. mal som v predu 25mm plastovku a tam bola tiez mala medzierka a ked som cistil bajk kukam a spodok vidly nad kolesom zodraty z kamienkov. teraz mam 23 v predu a 25 vzadu
Ok. Tak ten plast vratim a budem jazdit na 23 kach.
A este teda ak by niekto vedel kolko mozu mat kolesa Campagnolo Zonda max. tlak. pneumatik.!?
Ako som pisal teraz 23ky plaste hustim na 9 atm., najazdenych cca 900km, zatial tuk, tuk, bez problemov.
sa to tam ošúcha tak či tak, aj tak to je miesto čo nie je bežne vidieť, bike je spotrebák na jazdenie, nie na leštenie, radšej pohodlnejšia jazda na širších pneu ako rám bez škrabanca...
Keď máš na ráme limit maximálnej šírky pneu 23 mm tak to treba dodržať . Možno sa mýlim , ale asi nejde len o ošúchaný lak , ktorý nie je aj tak vidno , ale potom to asi bude aj do samotného karbónu zabŕdať . No a potom ešte nie je 25 ako 25 často keď to pomeráš nafúknuté tak to má aj o 2-3 mm viac.
Ten limit by som ja osobne radšej dodržal , ale koľko ľudí toľko chutí
Ďalší faktor, chlapík má 96-97 kg tak pri ňom asi ťažko budeme uvažovať, že preteká nejako vážnejšie a takého by som chcel vidieť, čo by bol pre neho rám spotrebákom Tak reťaz , plášte a drobnosti okolo toho , ale určite nie rámová sada TF3 Ďalší rozdiel je , keď je rám poškriabaný od toho ,že ho niekde zle oprel, alebo je vydratý na nejakom mieste od nesprávneho používania.
Edo neporovnávaj svoje jazdenie s niekým kto sa pravdepodobne asi len tak vozí
no a ? to chceš jazdiť večne jeden rám? ja mám vidlicu tiež opieskovanú a to tam mám miesta dosť..príde mi to úplne normálne vzhľadom na nájazd 30000km a to že jazdím aj po hnusoch
Nie vaznejsie nepretekam, davnejsie som pisal ze som 10 rokov dvihal cinky ako blazon takze tych 100 kilov je viac menej svalova hmota.... Teraz po 900 km od januara som uz aj pekne zrysoval. Ale sila v nohach sa mi celkom par krat zisla , aj ked jasne ze kondicka este chyba, ale citim ze sa rapidne zlepsuje. Predtym som na crosse najazdil 2500 km sept. - dec. 2016.
Standartne chodim 60 km denne, plus nejaky vyjazd cez vikend. Ak bude zdravie planujem tak 8 000 km za rok. Tiez ram nebudem mat vecne. Uz teraz pokukujem na rok po inom a hlavne tu moju vysnenu Di2 Ultegru, od ktorej ma teraz odhovorili..
A ten max. tlak na tych Zondach stale nikto nevie?
A naozaj je to az taky rozdiel medzi 23 a 25 mm?
Ok. Dakujem za postrehy. Len stale neviem kolko maju tie rafiky maximalny tlak. Aj som to hladal na nete a ich navode, ale nenasiel som to. Nevie to niekto presne??
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tieto 23 ky fukam na 9 atm., maximum maju 10 atm.
podla tohto by mohlo stacit 7.1 vpredu / 7.5 vzadu co mozno trochu pomoze...
Contador myslis ci vies ze tie rafiky to nevydrzia pri tom tlaku a mojej vahe?
Inak tento rok som na tych 23 kach pri tom tlaku najazdil skoro 900 km a zatial chvala bohu vsetko OK. Len som chcel teda skusit 25 ky ked uz vsetci o tom basnia☺
http://www.uci.ch/mm/Document/News/Rulesandregulation/16/51/61/Clarificationguideofrules2012-ENG_English.PDF
"A fairing shall be defined as the use or adaptation of a component of the bicycle in
such a fashion that it encloses a moving part of the bicycle such as the wheels or the
chainset. Therefore it should be possible to pass a rigid card (like a credit card)
between the fixed structure and the moving part.”
na strane 39 aj s obrazkom
A druha otazka je teda. Mozem ten plast podla vas takto jazdit, ked je tam medzera minimalna resp. ziadna, ale "nesucha" o zadnu vidlicu? Myslim kvôli spine, prachu, vode, kamienkom. Ci to nebude robit problém.
Dakujem
A este teda ak by niekto vedel kolko mozu mat kolesa Campagnolo Zonda max. tlak. pneumatik.!?
Ako som pisal teraz 23ky plaste hustim na 9 atm., najazdenych cca 900km, zatial tuk, tuk, bez problemov.
Dakujem.
Ten limit by som ja osobne radšej dodržal , ale koľko ľudí toľko chutí
Edo neporovnávaj svoje jazdenie s niekým kto sa pravdepodobne asi len tak vozí
Standartne chodim 60 km denne, plus nejaky vyjazd cez vikend. Ak bude zdravie planujem tak 8 000 km za rok. Tiez ram nebudem mat vecne. Uz teraz pokukujem na rok po inom a hlavne tu moju vysnenu Di2 Ultegru, od ktorej ma teraz odhovorili..
A ten max. tlak na tych Zondach stale nikto nevie?
A naozaj je to az taky rozdiel medzi 23 a 25 mm?
v ich navode sa pise max tlak podla max tlaku plasta
https://www.campagnolo.com/media/files/035_220_User_manual_wheels_medium_profile_zonda_2WF_Campagnolo_REV04_2014.pdf