ja som si spravil sirloin steak a ako by povedal edelweiss, len tak na sedlaka s mletym korenim a oliv. olejom.... sol som daval az na tanieri, aby stavu nepustil.. a pridal este zelene cele korenie
samozrejme najprv ohriat na izbovu teplotu a po dopeceni este do alobalu na par minut a servirovane na predhriatom tanieri ... no niekto to mozno robite inac
Janiiik vraj sa lepsie rozvinie chut .. ale neporovnaval som, ci je to pravda. No cca na 5 min ho do toho alobalu dam hned z panvice a potom na teply tanier a mozes jest. V alobale ti ostane stava ktoru ten steak pusti, tou potom mozs poliat bud ten steak alebo nejaku prilohu ak mas.
pista pozrem si to neskor, no z nadpisu "o klobaske a slaninke" mozem odporucit jedneho kamarata, ktory robi tieto maskrty doma.. vsetko udi na minimalne 3 rocnom bukovom dreve.. slaninku ma neskutocnu, normalne bez chleba to dokazem jest, len tak.. namiesto chipsov
alobal kvoli tomu aby sa stavy vnutri lepsie ako keby premiesali do celej flaksne. ja vsak nebalim uplne ale nechavam len taky tunel a steak na mriezke. ak nieco stecie pridavam do vypeku+maslo. to ze solenie pred tepelnou pripravou pusta vodu (pri steakoch) je fama. mam to vyskusane. osobne solim a korenim pol-hodinu hodinu pred grilovanim, podla hrubky. najradsej mam 3cm hrube takze hodinu. nahrubo sol, nahrubo korenie. pri suchsich kuskoch masa aj olivovy olej. ak na panvici tak iba na masle, vypek potom stoji za to.
nieco na tom bude, tiez som skusal solit pred a nemam pocit, ze by po osoleni viac pustil steak na panvici stavu... asi to je fakt jedno.
dolezite je hlavne mat proiadne rozpalenu panvicu/grill, aby sa pri kontakte steak pekne "zatiahol" a nevypustil stavu...
to s tym maslom niekedy skusim
ja mam pocit, ze tie stavy sa "premiesaju" tym, ze sa necha postat a ten alobal je tam fakt len koli tomu aby za tych 10 minut ( nikdy som to nevydrzal ) uplne nevychladol, ale mozno sa mylim, co sa tyka solenia, pred upravou v pohode, osobne by som to nesolil dlhsie dopredu, ale kazdy ma svoj sposob pripravy, dalsia vec, davat na panvicu maso nie priamo vytiahnute z chladnicky, malo by mat izbovu teplotu, tot moje skusy aj tak je asi dolezite ake maso na to mame, minule som zobral z lidlu dake irske 200g filet za 4,5 eurokorun a boli super, tri minutky z kazdej strany stacilo
ano, maso treba nechat ohriat na izbovu teplotu a az potom s nim na panvicu
ten moj na foto o stranu do zadu je tiez irsky z lidla a tiez len 3min z kazdej strany ... skusal som uz aj steaky z tesca, nejake akciove, nepamatam si povod, ale tie lidlacke mi pridu "kvalitnejsie" .... ale kazdemu chuti nieco ine, a ako pise mamator, kazdy mame aj iny sposob pripravy
lidlacke su chutovo a kvalitou dobre, len su vacsinou dost tenke. obcas sa najdu hrubsie. so solenim si kazdy musi skusit sam. s bratom sme cez letnu sezonu robili pokus. 3 rovnake flaksne masa, jedna nasolena hodinu pred grilovanim, jedna 15 minut a jedna tesne pred. nizka roztenka, cca 3cm hruba. vyhral prvy lebo mal ovela intenzivnejsiu masovu chut. ale nikoho nejdem presviedcat. tym ze mam rad rare az blue-rare tak maslo je vyborne. ja dam na panvicu maslo a pockam kym jemne ako keby zacne hnednut, vtedy tam dam maso. tym ze tepelna priprava je kratka maslo sa nestihne spalit. nasledne co vytecie pod alobalom este pridam k maslu co zostalo na panvici, ak je toho malo este trochu masla, prihrejem a vylejem na steaky tesne pred servirovanim. skusal som aj rozne konakove a neviem ake ale maslova u mna zostala najoblubenejsia.
mnavak tak som to skusil s tym maslom... docela dobry napad, na konci som este stavu z alobalu (moc jej nebolo) dal na panvicu a este s trochou masla "povaril" a to potom vylial na steak...
tento krat som maso solil cca 30min pred.
so servirovanim a fotenim som sa moc nehral... islo mi len o zdokumentovanie postupu
nakoniec som si ale fajn pochutil
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
samozrejme najprv ohriat na izbovu teplotu a po dopeceni este do alobalu na par minut a servirovane na predhriatom tanieri
podľa mňa aby nevychladol
nie tak uplne, ale plni samozrejme aj tuto funkciu
ale niesom ziaden kulinar a ani kuchar.. tak mozno je to naozaj len kvoli udrazaniu teploty
dolezite je hlavne mat proiadne rozpalenu panvicu/grill, aby sa pri kontakte steak pekne "zatiahol" a nevypustil stavu...
to s tym maslom niekedy skusim
ten moj na foto o stranu do zadu je tiez irsky z lidla a tiez len 3min z kazdej strany
potom postnem foto
tento krat som maso solil cca 30min pred.
so servirovanim a fotenim som sa moc nehral... islo mi len o zdokumentovanie postupu
nakoniec som si ale fajn pochutil