K tým aero, zvyčajne sú aj ťažšie, sprevodovane na preteky anie na kopce a sú či boli krehkejsie a lamavejsie, obratnosť trošku znížená a pohodlie horšie než na race bikoch. Pokiaľ nechceš jazdiť nad 40kmh a naháňať priemerný či pretekať tak chod radšej do race ramu. Ak chceš jazdiť nad 100km tak na aero biku menej pohodlné. Medzi pohodlnejšie patrí giant propel.
Inak ešte jedna otázočka pri výške 190 cm by ste išli do 59-ky alebo 57-ky rámu? Dik
treba si pozriet tabulky vyrobcu a preskumat aj dlzku noh a ruk a ci je to endurance alebo race ram, ak je to na hrane tak urcite mensi ram, bude obratnejsi a predlzi sa predstavcom a posunutim sedla na kolajnickach.
Inak ešte jedna otázočka pri výške 190 cm by ste išli do 59-ky alebo 57-ky rámu? Dik
Podľa toho netypického číslovania vidím že si sa rozhodol pre Oltre XR Podľa geometrie by som to skôr tipol na 59, ale treba vyskúšať, záleží aj aký máš vysoký rozkrok, ruky...
nie nieje to dvojnásobné navýšenie, skôr mám obavy to kúpiť, bez záruky a tak... za tie prachy dosť riziko a ešte aj rám je 57-ka nie 59-ka akú by som potreboval no láka to šialene :/
ak by sa mi zrovna tento a takto vybaveny bike velmi pacil tak ako bazarovku by som to kupil za maximalne 3-3,5tisic euro, lebo za tolko viem zohnat alternativny bike s podobnou vybavou a so zarukou hoci s obycajnym nazvom cube a pod. cokolvek nad tuto cenu je vyuzitelne tak pre pretekara, je to uz silno iracionalna uroven ku ktorej sa ako racionalny clovek neviem velmi vyjadrit..
ono, ak si ides kupit novy bike, mozno sa fakt netrafis a budes chciet po case cosi ine, je lepsie minut menej penazi a potom to predat a kupit znova alebo si len upgradnes vybavu a kolesa ak si sa trafil trochu do ramu.
zaklad je preto dobry ram a ucel pouzitia no a samozrejme cena.
Nechcel by si si kupit daco za 2000e? Tam je vyber vyborny, zvacsa len s obycajnymi kolesami na ultegre. Alebo ak by som mal limit 3500e tak by som isiel do vitaza univerzalnosti na tento rok, BMC Roadmachine https://www.youtube.com/watch?v=lQslWhy1h48
mimochodom, BMC je Porsche vo svete bicyklov.
je to obchod niekde na hranici ukrajiny a ruska bicykel je úplne nový nejazdený, len sa obávam či to nebude "čorka" a o tú fakt nemám záujem... chlapík má normálne web videl som dokonca ten bajk u neho na sklade cez webkameru všetko funguje, tvrdí že sú to modely z uvádzacích výstav bicyklov no neviem neviem...
Pri takomto bicykli je akékoľvek racionálne uvažovanie bezpredmetné, takže nejaké rozumné rady ťažko dávať. Ak ho ,,musíš´´ mať tak si ho kúp, aj keď ak si odmyslíme ten etap, tak ako začiatočníkovi ti ten bicykel okrem prestíže nič viac nedá. Nejdem ti už ponúkať ,,obyčajné´´ bicykle za 2-3000,-, aj keď to by bola najlepšia varianta. Si zamilovaný do Bianchi tak si ho kúp, ale rátaj s tým že možno po pár mesiacoch, možno aj skôr zistíš že ti nesedí a budeš ho so stratou predávať. Nepoznám človeka čo by si nechal prvý cesťák. S takto slušným rozpočtom by som volil slušný karbón rám na Di2 a zostalo by aj na karbón kolesá, do 3000 by si sa možno vošiel za komplet...
Ale dosť zbytočných rečí, je toto to tvoje budúce Oltre? http://www.ebay.com/itm/NEW-2017-Bianchi-Oltre-XR4-CV-Carbon-Road-Bike-Size-57-SRAM-Red-eTap-/182523071093?hash=item2a7f390a75:g:bQIAAOSwU8hY6f8X
áno to je ono no nie kašlem na to ostanem pri "obyčajnom" postačí aj taký no tu máš cenu 6,5 a inde je cena 4,3 preto by to asi zlákalo každého no neriešim už má tam aj iné zaujímavé kúsky. Možno tento http://www.skvarka.sk/katalog/10-cestne/specialized-tarmac-comp-udi2 ešte mi zvýši evričko na 1 kopček zmrzky
Myslím, že tarmac od speslu sa hodí na to co ho chce používať a je to aj "značka", už ho nelam me na rozumnejšie alternatívy ak si toto vie zohnať za rozumnú cenu. Podľa predpokladaného použitia je tarmac vhodný bike aj keď bez zľavy trošku predražený a bral by som vynovenu verziu ako tie staršie tarmac-y.
Nepovedal som že Tarmac je zlý, ani ho nelámem len dávam ďalšie varianty v podobnej cene a kvalite, na to sa aj Oltre pýtal. Najskôr elektroniku rázne zamietal, teraz už hľadá len Di2, tak je možné že to ešte nie je jeho finálne rozhodovanie...je to 3000e čo nie je zrovna málo tak prečo kúpiť prvé čo nájde na nete.
chalani ja veľmi pekne ďakujem za čas a rady ja si to vážim ešte mám dve v ponuke z druhej ruky je to zahraničný obchod dováža iba ridley ale má aj tieto dve venge ten som hned vylúčil a ten tarmac? neviem no a nejde mi o značku napríklad canyon sa mi tiež pozdáva a pozeral som po ňom no priznám sa že taký kellys ten nechcem neviem prečo proste je to asi aj o pocite aby sa mi ten bicykel páčil veď ho chcem pre radosť.
ten tarmac je za 3,890 je to veľa?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
treba si pozriet tabulky vyrobcu a preskumat aj dlzku noh a ruk a ci je to endurance alebo race ram, ak je to na hrane tak urcite mensi ram, bude obratnejsi a predlzi sa predstavcom a posunutim sedla na kolajnickach.
Podľa toho netypického číslovania vidím že si sa rozhodol pre Oltre XR
ono, ak si ides kupit novy bike, mozno sa fakt netrafis a budes chciet po case cosi ine, je lepsie minut menej penazi a potom to predat a kupit znova alebo si len upgradnes vybavu a kolesa ak si sa trafil trochu do ramu.
zaklad je preto dobry ram a ucel pouzitia no a samozrejme cena.
Nechcel by si si kupit daco za 2000e? Tam je vyber vyborny, zvacsa len s obycajnymi kolesami na ultegre. Alebo ak by som mal limit 3500e tak by som isiel do vitaza univerzalnosti na tento rok, BMC Roadmachine
https://www.youtube.com/watch?v=lQslWhy1h48
mimochodom, BMC je Porsche vo svete bicyklov.
Ale dosť zbytočných rečí, je toto to tvoje budúce Oltre?
http://www.ebay.com/itm/NEW-2017-Bianchi-Oltre-XR4-CV-Carbon-Road-Bike-Size-57-SRAM-Red-eTap-/182523071093?hash=item2a7f390a75:g:bQIAAOSwU8hY6f8X
ten tarmac je za 3,890 je to veľa?