Z druhej ruky zahraničie by som neriešil. Pošleš peniaze dopredu a príde ti lopata alebo fejk. Kellys URC sú vynikajúce rámy, všetko je aj tak z Taiwanu al. Číny a naživo vyzerajú super.
Kuoty si vylúčil tiež?
Nechcem zakladat nove vlakno tak pridam moj dotaz sem. Jazdim XC a tento rok chcem k tomu pridat aj cestu a preto vyberam svoj prvy cestny bike. Moje parametre v ktorych by sa mal vyberat bike su: karbonovy ram, di2, disc brzdy, kolesa mozu byt zakladne. Do oka mi padol CANYON ENDURACE CF SL DISC 9.0 DI2. Je to moja volba cislo 1 zatial. Viete mi odporucit aj neco ine nech moj vyber neni az tak jednoduchy? dakujem za postrehy
A prečo zrovna ten canyon? Bikov je hromada. Canyon sa blbo servíruje, skúša a má ho tu každý druhý, farebné silný podpriemer a spracovaním priemer. Napíš čo a prečo a ako chceš jazdiť a aký máš budget. Ak je dosť veľký tak Bmc grand fondo alebo roadmachine napríklad pozeraj. Ak trvas na diskoch tak aj giant defy a cube, trek domane, cannondale synapse....ak teda chceš endurance. Inak klasické brzdy brzdia skvelé ak to nie sú lowcost, disky sú efektívne dobre ak chceš mať plášte 30-32mm široké.
Jazdit to chcem ako doplnok k mtb na najazdenie km v treningoch. Cestu nebudem jazdit zavodne tak preto chcem ist do toho endurance a jazdit budem prevazne vychod slovenska kde su cesty ake su Budget mam tych 3,5k. Chcem ostat pri tych diskoch presne z tohto dovodu co si spominal Omrknem tvoje typy
Ešte je otázka akú úroveň komfortu schces a hmotnosť a kopce, tie diskové sú drahšie a ťažšie. Najviac daj na rám, canyon sú taký štandardný priemer podľa mňa hoci ich majitelia sú spokojní. Úroveň výbavy kľudne ultegra či 105, vec kombinácie, ceny a hmotnosti, ja by som za tu cenu chcel asi dura Ace, ale komfortný s diskami asi už ťažko. Skus začať s bmc grand fondo....teda ak chceš okrem okrem komfortu jazdiť aj nad 100km a mať niečo extra.
To chce vyskúšať, Ultegra Di2 funguje bezproblémovo a je to radosť s tým jazdiť, Dura má vysokú kvalitu a prestíž aj ako mechanika, navyše aj krajšia. Taká DA Di2 spája výhody oboch ale to už by si bol mimo rozpočet. Ja by som predsa medzi tými dvomi volil Ultegru, ale každý ti povie niečo iné, určite si to niekde vyskúšaj.
Na Canyon Endurace mám zatiaľ asi 1000km a môžem hovoriť len pozitívne veci. Geometria je super, tuhosť a pohodlie tiež. Proste ma to na ňom fakt baví. Čo sa týka kotúčov, pre mňa jednoznačná voľba - jednoducho brzdia lepšie, a to výrazne. Keď presadnem na môjho zimáka (tiež s kotúčmi, ale mechanikami), tak mám pocit, že nebrzdí .
nepozeral som specifikacie ale cisto takto z fotiek by ma najviac lakal Canyon a Pino ale rozhodovat sa podla nazoru niekoho z fora je blbost. Ber co sa tebe paci a bude tebe robit radost.
Ja mam Tarmac a vrelo mozem odporucit ta geometria je podla mna perfektna. Ocenit sa to da najmä v zjazdoch. Ale je to moj subjektivny nazor. Treba skusit urcite...
a ak smiem vedieť tak ako si vysoký a aký veľký máš rám? lebo ten pomer neviem každý tvrdí niečo iné a to že si to v obchode vyskúšaš čo aj tak málo kde majú tie modely na predajni zväčša na objednávku, sadneš na minútku na jeden presadneš na druhý to mi veľa asi nedá...
ten tarmac co si postol od skvarku tak na foto je asi iny ako popisuju kedze na foto su kluky ultegra a v popise Praxis. keby som sa rozhodol pre tarmac tak osobne kupim lacnejsi na 105ke napriklad a za zbytok kupim kvalitne kolesa lebo ramy maju uplne rovnake, teda keby si netrval ze chces DI2.
a ak smiem vedieť tak ako si vysoký a aký veľký máš rám? lebo ten pomer neviem každý tvrdí niečo iné a to že si to v obchode vyskúšaš čo aj tak málo kde majú tie modely na predajni zväčša na objednávku, sadneš na minútku na jeden presadneš na druhý to mi veľa asi nedá...
ok dik ja mam 190 cm a niekto povie že stačí 57-ka druhý zas 59 určite, alebo u spec. jeden tvrdí že 56 je ideál druhý povie že 58 minimálne neviem či každý tvrdí to čo má na sklade a chce sa toho zbaviť alebo niekto povie aj pravdu všetky dostupné tabuľky pre 190 cm uvádzajú 59 ky rámy canyon to má značená inak ale XL je tiež okolo 59 - 60 asi
Záujmovou voľbou v tvojom výbere je aj Scultura. Od modelového roku 2016 bol rám Scultury kompletne prepracovaný. Prešli na oversize stredové zloženie (pressfit86), zapracovali do neho aero prvky a celý rám odľahčili bez penalizácie na tuhosti alebo komforte, nová vidlica. Čo je ale hlavná výhoda, zrušili delenie rámov podľa použitého karbónu a majú jeden rám, ktorý je technologicky rovnaký ako rámy v profipelotóne (líšia sa geo, závodný rám CF4 má "natiahnutejší" posed). Radenie (s výnimkou kazety) je komplet mechanická Ultegra, ku ktorej sa nemá zmysel vyjadrovať = kvalita, spoľahlivosť.
V čom má oproti ostatným postovaným bikom navrch sú kolesá. Zatiaľ čo na všetkých sú buď oem alebo low end kolesá, Scultura má veľmi kvalitné 40mm karbóny Fulcrum Racing Quattro Carbon, ktoré samé o sebe stoja 1000+€.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kuoty si vylúčil tiež?
Noah SL Ultegra 3770€
ULTIMATE CF SLX 8.0 DI2 3999€
Oltre XR.2 Dura Ace 11sp MIX 3750€ z 5500€
Tarmac Comp UDi2 3499€
FONDRIEST TF2 1.5 Shimano Ultegra Di2 3970€
GAN S 47 BoB Ultegra 3500€
Trek Domane SL 6 Pro 3800€
Merida SCULTURA SPECIAL EDITION 3000€
V čom má oproti ostatným postovaným bikom navrch sú kolesá. Zatiaľ čo na všetkých sú buď oem alebo low end kolesá, Scultura má veľmi kvalitné 40mm karbóny Fulcrum Racing Quattro Carbon, ktoré samé o sebe stoja 1000+€.
http://www.merida.sk/cestne-bicykle/scultura-special-edition
http://road.cc/content/review/175248-merida-scultura-6000 (informácie o ráme)
http://road.cc/content/review/174198-fulcrum-racing-quattro-carbon-db-wheelset
http://www.fulcrumwheels.com/en/wheels/road-bike-wheels/racing-quattro-carbon