Rozmýšlaľ som nad Schwalbe Smart Sam (ten sa mi veľmi páčil, že vraj sa pomaly opotrebováva, v teréne je výborný a vďaka tomu stredovému diamantovému behúňu je dobrý aj na ceste) vo verzii AlpenCross so zosilnenými bokmi proti prerazeniu, ale tie sa vyrábajú iba v šírke 2.25. Potom ešte Little Albert so SnakeSkin ochranou proti prerazeniu...
Ďalší kandidáti Maxxis Ranchero (na mokrom a vlhkom podklade že vraj bieda), ...doplňte.
Mal by to byť univerzálnejší plášt na celý rok prevahou jazdy v teréne, ale nemal by ma moc brzdiť ani na asfalte...
Fórum som si prešiel, ale moc múdrejší niesom.
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
tak som sa najprv vytesoval, ze som pri kupe dal prednost rac. ralph pred nobby nic - kupil som ich vcera a teraz pises toto
som urobil zatial 900km bez defektu a bez nejakeho problemu....a to jazdim dole kopcom ako hovado
tiez tak jak teraz a bez prierazu. No ked ma clovek smolu tak prerazi asi vsetko.
zatial najlepsie co som mal kedy obute su panaracer fire xc pro,tie pojdu aj na druhy bike.
no a este k continental exploreru - mam ho vzadu asi 300km - 3 defekty, a jedna diera na boku, uz z nej trci dusa, no ale co by sme chceli za 350 korun?
BTW Uz sa mi to davno nestalo, ze mi odchadzal tlak pomaly. Zadne koleso. Taky divny pocit nestability, najprv som kontroloval ram - tak sa mi choval kedysi prasknuty ram tesne pred zlomenim. Potom uz som ziskal presvedcenie, ze nevolnost mozno od upalu. Svet sa hojdal. Dal som si kavu a az potom zistil co sa stalo.
ja jazdim little albert 2.1 (to iste, len uzsie), vyborny plast, na asfalte trochu pomalsi, ale v terene podrzi. jediny problem je, ze par ludom sa z albertov vytrhavali stuple, opytaj sa dijcka. defektov som mal malo, vzdy to bola ale chyba jazdca (snakebite vdaka malo nafukanym gumam). inak je to dobry univerzalny plast, cena je v pohode, ja som daval tusim 550 minuly rok.
este : sirka 2,25´ zatial je sucho - drzia fakt dobre, na blato mam ine
ja mam posledny zadny plast MICHELIN XCR MUD.
zatial ten naj, aky som mal. ma perfektny zaber v mokrom, blatistom ale aj na cuchom terene. v blate kde je urceny exceluje. (5 cm blato - NO PROBLEM!!!) ale dopredu som idealny plast este nenasiel. radia mi Michelin Xtrem. kupim ,uvidim
neodporucam Kendy. vzdy mi popraskali pri rafku. neopotrebovali sa ani do 50 %. a continental explorer je "len" univerzalny. cize nic moc. a tiez sa mi na zadnom rozsypal, ale az po 75% opotrebovania dezenu.