Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
...Keď vidím tú fotku, kde sú rodičia s deťmi pri voľne pustenej šelme, nečudujem sa, že sa stalo, čo sa stalo.
pockaj pockaj...ale ohladom tej fotky...ja tam vidim hlavne "vytretych" ludi, nie medvedicu. ci chces mi povedat ze ty ako otec by si nechal svoje deti takto fotit a priblizovat sa k medvedovi?
+ este by som si dovolil napisat nieco o "premnozeni" medvedov ako nam to tu kazdu chvilu serviruju. hadat sa nebudem, nemam cisla za posledne roky, ale to mi chce niekto tvrdit ze mal vzdy medvedov presne spocitanych do poslednej laby? nebude to trosku aj tym ze za posledne roky zmizli z nasej krajinky neskutocne hektare lesov kde sa zvierata ukryvali? napr Nizke Tatry su pomaly vyklcovane, u nas je to za poslednych cca pat rokov tiez uplna katastrofa a na niektorych miestach mesacna krajina, atd atd atd
ano podobna masaz tu bola pred rokmi ( nie o premnozenej zvery, ale o pohybe v lesoch ) ked nam chceli zakazovat pohybovat sa po horach na bicykloch, lebo vraj nicime podny fond, plasime zver atd. uz vtedy vsetci so sedliackym rozumom tvrdili ze zakazy si chcu schvalit iba preto aby sme im nevideli do toho ako budu drancovat lesy. vsetko so vsetkym suvisi, a teraz tu mame prve vysledky...
Presne to som pisal, v prvom rade ludia si tam nemaju co fotit z takej blizky tu medvedicu, mali byt v autach ked tak zavrety.....blbost ludi, nikdy by som nevysiel so synom z auta si fotit medveda ked by som ho videl ak by som siel okolo
"Pri snahe odplašiť medvedicu z intravilánu obce sa obrátila proti prítomným ochranárom, poľovníkom a polícii." Aké nečakané...ešte sa jej mohli skúsiť vyhrážať..možno potom by zutekala..a všetkým čo sa s ňou fotili ako s púťovou atrakciou prajem pokojný spánok a nech svojim deťom pri pozeraní fotiek s medvedicou rozpovedia príbeh o medvedici a ľudskej yebnutosti, ktorého sa stali súčasťou
na jednej strane mame les plny diviakov, ako keby flintosi na to uplne srali a bolo im to jedno, na druhej strane tento pripad :/ velmi smutny pribeh, ved ona len hladala svoje medviedatka.
na jednej strane mame les plny diviakov, ako keby flintosi na to uplne srali a bolo im to jedno....
vlastne dnes som si spomenul, ze je zakaz lovu na diviaky, a to az do 1. jula. Je to z dovodu aby cerstvym mladatam neodstrelili matku.
No teraz napisem nieco co sa na mna vobec nepodoba, ale myslim to uprimne: Pani polovnici, po prvom juli hor sa do roboty, tu v Malych Karpatoch mate prace vyse hlavy!
Bol som v tom, ze ju premiestnili spolu s mladymi. Inak vtipny v kontexte vyvoja je ten zaver clanku:
„Drastickým a definitívnym riešeniam sa snažíme vyhýbať,“ uviedol zoológ Slavomír Finďo zo Štátnej ochrany prírody. Podľa jeho slov o ďalšom osude medvedice s mladými rozhodne zoológ a ľudia z poľovného revíru.
Keď ich oddelili, niekto v rozhlase spomínal, že ona sa automaticky dostane do deje a bude to vybavené...žiaľ, dostala sa akurát naspäť do dediny
Edit: ruje team malo byť...
Tá medvedica bola zvyknutá na ľudí, nebola plachá , nebola vôbec agresívna, bola zdravá ( počas uspatie jej odobrali krv a urobili zbežnú prehliadku ), nikoho nenapadla aj napriek tomu že si s ňou ľudia robili takmer selfie a mala so sebou mladé, preto si myslím že celkom ideálny prípad na život niekde v ZOO . Toto sa malo skončiť úplne inak , ale bohužiaľ žijeme na Slovensku .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pockaj pockaj...ale ohladom tej fotky...ja tam vidim hlavne "vytretych" ludi, nie medvedicu. ci chces mi povedat ze ty ako otec by si nechal svoje deti takto fotit a priblizovat sa k medvedovi?
+ este by som si dovolil napisat nieco o "premnozeni" medvedov ako nam to tu kazdu chvilu serviruju. hadat sa nebudem, nemam cisla za posledne roky, ale to mi chce niekto tvrdit ze mal vzdy medvedov presne spocitanych do poslednej laby? nebude to trosku aj tym ze za posledne roky zmizli z nasej krajinky neskutocne hektare lesov kde sa zvierata ukryvali? napr Nizke Tatry su pomaly vyklcovane, u nas je to za poslednych cca pat rokov tiez uplna katastrofa a na niektorych miestach mesacna krajina, atd atd atd
ano podobna masaz tu bola pred rokmi ( nie o premnozenej zvery, ale o pohybe v lesoch ) ked nam chceli zakazovat pohybovat sa po horach na bicykloch, lebo vraj nicime podny fond, plasime zver atd. uz vtedy vsetci so sedliackym rozumom tvrdili ze zakazy si chcu schvalit iba preto aby sme im nevideli do toho ako budu drancovat lesy. vsetko so vsetkym suvisi, a teraz tu mame prve vysledky...
Pravda...neprečítal som po sebe a vyznelo to hlúpo.
Samozrejme, že by som takto svoje dieťa nikdy neohrozil. Nedopísal som to....
Súhlasím s tebou, samozrejme. Vinu na tom nesú aj všetci tí senzáciechtiví ľudia.
Príspevok som opravil
--
https://domov.sme.sk/c/20549085/sef-polovnikov-nebol-to-odstrel-medvedice-ingrid-ale-jej-poprava.html#axzz4isEJDuPT
vlastne dnes som si spomenul, ze je zakaz lovu na diviaky, a to az do 1. jula. Je to z dovodu aby cerstvym mladatam neodstrelili matku.
No teraz napisem nieco co sa na mna vobec nepodoba, ale myslim to uprimne: Pani polovnici, po prvom juli hor sa do roboty, tu v Malych Karpatoch mate prace vyse hlavy!
Tej medvedici zobrali mladata a previezli ju inam. Existuje niekto, kto cakal, ze sa nevrati spat ?
„Drastickým a definitívnym riešeniam sa snažíme vyhýbať,“ uviedol zoológ Slavomír Finďo zo Štátnej ochrany prírody. Podľa jeho slov o ďalšom osude medvedice s mladými rozhodne zoológ a ľudia z poľovného revíru.
Edit: ruje team malo byť...