Tie Garmont Dragontail vyzerajú dobre, moja obľúbená značka 1. vibrami od nich som nosil aktívne po horách 10 rokov a stále ich mám aj keď už je zodratá podrážka a 2. GTX slúžia už 5 rokov. Mal som aj jedny nízke neviem už aký to bol model no vydržali 5 rokov každodenného nosenia a boli úžasne komfortné, skvelá kúpa. Takéto niečo by som si možno tiež ešte doprial ak zoderiem terajšie topánky
A existuje aj nejaka tabulka aby si to clovek aj pozrel? Vcera pri gugleni som si vsimol aj nejake podrážky grifix alebo tak nejak a boli na topankach od Mamuta. Predpokladam ze vela topanok s podrážkou Vibram Mulaz vela nie je či?
Priamo na Vibram stránke nájdeš nejaké odkazy, ale treba povedať, že to naisto nie sú všetky značky, ktoré používajú ich podrážky. Mulaz mám na Salewa Raven a zreteľne držia na mokrých kameňoch lepšie ako Alp Trainer, ktoré mám ako primárne turistické topánky. Na nich je Vibram Hike Approach podrážka. Ani táto nie je zlá, ale Mulaz sa mi zdá do mokra lepšia.
Tu je nejaká tabuľka, kde sú vymenované ich gumové zmesi podľa vlastností.
Bohužiaľ je to dosť mätúca téma, hľadaním ideálnej topánky stráviš dlhé hodiny.
Ďakujem pekne. Ano tiež som včera toho popozeral hodne a asi pôjdem do nejakej špecializovanej predajmi kde tomu aj rozumejú, niečo poradia a zároveň vyskúšam.
Je mi to jasné že ideálna topánka neexistuje tak ako s plášťami na bike. Ešte raz dik.
Este jedna vec, lepsie ich bude najprv vyskusat myslim velkost ja som myslim bral o cislo vacsie ako nosim a tie mi sedeli. Radsej si ich vyskusaj koli velkosti aby ti sadli
Caute , co sa tyka tej nizkej obuvy nevadi Vam to pri vyslapoch kamenistym povrchom ? nemate pocit ze je s nizsou obuvou vacsia pravdepodobnost vyvrtnutia ? tiez preferujem skor nizssiu ale pri poslednych turach napr. rysy / vychodna vysoka , zopar doslapnuti nebolo uplne idealnych , preto sa zacinam obzerat po niecom vyssom ,
O dragontail som sa isty cas tiez zaujimal a mozno si ich do buducnosti zaobstaram na "lezeckejsie" tury kde sa skor hodi asi nizsia obuv.
mám už druhé dragony a nedám na ne dopustiť, v lete v nich aj do VT ,podrážka je dosť hrubá a pevná, aj pevnosť paty a upnutia okolo nohy výborná...
žena má dragony zvýšené o 3cm, ale nie vysoké také 3/4
Pred asi 6 rokmi, keď som šiel kupovať nové vibrami, tak sa mi veľmi páčili pinacle, no ako som si ich obul, tak ma to dosť rýchlo prešlo . Vibrami do fakt ťažkého terénu, na ľadovec s mačkami a pod., musia byť skvelé, no na treky po našich horách a na celoročné použitie to už bolo asi dosť mimo. Tá podrážka je strašne tvrdá. Ale zobral som Idaho gtx a tie sú super, nosím ich celoročne a bez problémov, určite univerzálnejšie vibrami . Ale tie dragony alebo niečo podobné by som tiež rád skúsil, s garmontmi mám veľmi dobré skúsenosti, či už vibrami, prípadne niečo ľahšie na bežné nosenie, mal som kedysi od nich jedny nízke na každodenné nosenie a mal som ich dobrých 5 rokov, boli skvelé, veľmi komfortné, naj športová obuv akú som mal
Dragony - neviem ci sa vtedy tak volali som nosil 8 rokov ako celorocky - topanky na vsetko kym nenapadol sneh. civil - turistika - praca. potom som vyskusal par akoze trekovych topanok a bieda. tak som sa nakoniec vratil k dragonom ale po roku mi praskla podrazka. reklamacia skoncila vratenim penazi kedze na predajni ich v tom case nemali. ale typujem to na vadny kus a asi sa k nim zasa vratim. v lete sa mi nechce parit vo vysokych topankach. v dragonoch som bol napr. na Krivani. tento typ topanky robi viacero znaciek - mamut, la-sportiva, scarpa, ley-land ale garmont je tusim najlacnejsi.
Ja som tento rok kúpil ECCO yuri a je to o level vyššie ako garmont. Sú to také papučky. Treba prísť do podnikovej predajne ECCO do Martina, majú tam niekedy dobré zľavy
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Priamo na Vibram stránke nájdeš nejaké odkazy, ale treba povedať, že to naisto nie sú všetky značky, ktoré používajú ich podrážky. Mulaz mám na Salewa Raven a zreteľne držia na mokrých kameňoch lepšie ako Alp Trainer, ktoré mám ako primárne turistické topánky. Na nich je Vibram Hike Approach podrážka. Ani táto nie je zlá, ale Mulaz sa mi zdá do mokra lepšia.
Tu je nejaká tabuľka, kde sú vymenované ich gumové zmesi podľa vlastností.
Bohužiaľ je to dosť mätúca téma, hľadaním ideálnej topánky stráviš dlhé hodiny.
Je mi to jasné že ideálna topánka neexistuje tak ako s plášťami na bike. Ešte raz dik.
Ahoj. Mas na mysli: http://www.bergsport.sk/sk/elektronicky-obchod/produkt/garmont-dragontail-lt-black/orange/13442
O dragontail som sa isty cas tiez zaujimal a mozno si ich do buducnosti zaobstaram na "lezeckejsie" tury kde sa skor hodi asi nizsia obuv.
žena má dragony zvýšené o 3cm, ale nie vysoké také 3/4