nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
nekonkretizoval som nikoho ale asi si sa v tom našiel........
V tých 50 minútach sa udialo niečo, čo rozhodlo. Napadá má veľa dôvodov, ale len jeden vyznieva negatívne pre PS (napr. DD dali rozhodcom video, kde sa PS vyhráža, že ho dá dole). Všetky ostatné poukazujú na nekompetentnosť rozhodcov, alebo ich účelové konanie.
Emocionálne reakcie sú v poriadku, ak zostanú v medziach slušnosti.
To si nemyslim, DSQ podla mna rozhodne nebola na mieste, malo to ostat pri pokute par Frankov alebo strhnuti bodov.
To, ze z toho bola diskvalifikacia je chybou a zlyhanim rozhodcovskej komisie, vyrazne tym utrpi podla mna aj samotna Tour, ktorej Peter prinasa vela pozornosti.
Zaroven by som nechcel byt clenom komisie, ktora musi pod obrovskym tlakom do niekolkych minut po skonceni etapy prist s verdiktom, ked na teba tlacia manazeri dotknutych timov, samotni pretekari, stovky osobnosti na Twitteri a 20 milionov ludi na svete, a vsetci sa pytaju: "Ako to teda bolo?". Zhodou nahod priamo tam v cieli po skonceni etapy nielenze doslo k padu v spurte, ale doslo k padu aj 1km pred cielom a objavovali sa nazory, ze aj v tom bol Sagan, potom prisiel Greipel s tym, ze ho Sagan laktoval v predoslej etape v intermediate sprinte, a vsetko sa to nejak nakopilo, a verim tomu, ze to prispelo k tak tvrdemu rozhodnutiu. V tej napatej chvili, pod takym tlakom.
Myslim si, ze keby ta komisia mohla zasadnut dnes, s chladnou hlavou, po vychladnuti konfliktov a unahlenych vyhlaseni, rozhodla by inak.
Dovrščík sa ešte v prenose tej etapy ako rozhodca vyjadril že definitívne rozhodnutie musí padnúť do najbližšej etapy takže času bolo dosť
Inak spomínaný český rozhodca Janout: "Souhlasím, že tam bylo málo místa a že kdyby se Sagan rozhodl, že uhne doleva, tak to odnese někdo jiný a lehla by celá levá strana, což by bylo o to horší."
Úžasná logika - keby sa Čavovi uhol, tak by to dopadlo asi ešte horšie, ale aj tak urobil zle! Samozrejme, že mohol použiť aj brzdy, ale to mohol kľudne aj Čavo. Či ten jazdí s majákom a má právo prednosti v jazde?
a verdikt, peto dsq, demare vitaz
a verdikt, peto dsq, demare vitaz
Ked ty aj tvoj kamos pojdete v obci nezavisle od seba autom 80km/h, a ty zrazis dieta na prechode, a tvoj kamos nie. Ty pojdes do vazenia a tvoj kamarat ostane na slobode. Napriek tomu, ze obaja ste spravili to iste. Hovori sa tomu Moral Luck (https://plato.stanford.edu/entries/moral-luck/). Trestaju sa dosledky a funguje to tak prakticky od nepamati, a to, ze vobec podobne argumenty tu padaju na obhajobu Sagana hovori opat vela o tom, ako sa tato diskusia ubera zlym smeroma argumenty su viac instiktivne a pudove nez racionalne.
Podobne ako sa tu stale riesi, co robil Cav v minulosti, napriek tomu, ze je to absolutne nepodstatne a nesuvisiace s tymto incidentom.
A opat, disclaimer: Ja nesuhlasim so Saganovou DSQ.
Samotny trest povazujem za neprimerany a ako kazdy spravny Slovak som pacikoval aj prispevok o politickom pozadi trestu
post1260963.html#p1260963
Peter mal podla mna 3x smolu v tom, ze pri manevri, ktory je sice proti pravidlam, ale bezne sa stava a ked nikto nepadne, tak sa ani netresta (vid . Demare vs. cerveny) sa stalo:
1. spadol a zranil sa jeho velky super
2. vyzeralo to ako jeho agresivny umysel
3. rozhodcovia boli neprimerane prisni a zmena trestu je tiez zvlastna (penalizacia podla mna bola dostatocny trest)
Predpokladame teda, ze ho nenatocili, ale je to detail. Nic to nemeni na tom, ze ste boli diametralne inak trestani, jeden ma zivot v ruinach, druhy vytasil 140 eur (podla sadzbonika 2016:)))
Ja z toho vyvodzujem to, ze to bola banda neschopakov (hold pod tlakom, ale tak asi neberu 5korun za to) a lenivcov, co sa tomu odmietla venovat podrobnejsie. To, ze sa k tomu vytvaraju konspiracie, to uz je prirodzene.
Podla mna ten priklad s rychlostou je neadekvatny, ale to uz je hranie sa so slovickami. Podstatu som napisal vyssie.
Podobne ako sa tu stale riesi, co robil Cav v minulosti, napriek tomu, ze je to absolutne nepodstatne a nesuvisiace s tymto incidentom.
A opat, disclaimer: Ja nesuhlasim so Saganovou DSQ.
prepáč ale myslím že tvoj príklad je absolútne neadekvátny.....ked niekto na pešo alebo na bicykli nabehne do auta kdesi na prechode a dokaličí sa....alebo ked niekto chce nastúpiť do rozbiehajúceho sa vlaku a padne podeň je to vina toho auta/vlaku?? (pretože to je keď už adekvátnejší príklad aj keď je to tiež úplne iné)
Myslel som, ze riesime: "Preco Sagana trestame sa nedrzanie stopy a Demareho nie".
https://sport24.aktualne.atlas.sk/cyklo/tour-de-france-2017/clanky/burlivak-tinkov-prehovoril-svojom-milacikovi-vylucenie-sagana-bol-marketingovy-tah.html
no ak je trestaný len za to že sa od neho odrazil a spadol britský midget, zatiaľ čo Bouhani to po Demarovom manévri ustál, tak je trest totálne neadekvátny......rozhodnutie je v tom prípade neobjektívne
post1260963.html#p1260963
Peter mal podla mna 3x smolu v tom, ze pri manevri, ktory je sice proti pravidlam, ale bezne sa stava a ked nikto nepadne, tak sa ani netresta (vid . Demare vs. cerveny) sa stalo:
1. spadol a zranil sa jeho velky super
2. vyzeralo to ako jeho agresivny umysel
3. rozhodcovia boli neprimerane prisni a zmena trestu je tiez zvlastna (penalizacia podla mna bola dostatocny trest)
Esteze tak, lebo som si už myslel podla tvojich vyjadrení v posledných dnoch , že si 100% na strane cavendisha a organizatorov tour:)