Nedari sa mi nastavit niektore indexove presmyky na mtb nech robim co robim, klietka je umiestnena 2mm nad najvacsim koleckom, rovnobezna s retazou, L dostelujem aby bola klietka 1mm od retaze (ked je na vnutornych koleckach), aj tak to nanic prehadzuje, v com moze byt zadrhel? Ako spravne upevnit lanko? Zalezi ked je o priemer srobu dlhsia resp. kratsia paka?
no kurna toto by som aj ja chcel...Mne sle odpisali tu v shope ze mne sa tam iny asi neda dat.... co si o tom myslite?
Kluky mam Shimano deore 9st.
Ale radenie vzadu 8 stupnov kazeta shimano HG 200, teraz je tam presmykac Tourney...ja som tam tiez chcel nieco lepsie...ale ze to asi nepojde...
Ja si tiez myslim len mozno sa bude viac treba pohrať s nastavením nie? Niečo lepšie by sa tam hodilo, ale Alivio asi velky rozdiel nebude...a nevadi ked presmyk je na 3x9 ale kazetu mam 8st? kluky su tiez 3x9...
No rozhodol som.sa ze to este raz vyskusam...
Tie clanky som uz cital vela krat ale chcem sa spytat na vase rady....
Mám naozaj začať od najmenšieho, maly prevodnik a najvacsi pastorok ( najlahsi prevod) nastavim aby bol co najblizsie k presmyku ale aby neskrtal...potom toniste na druhej strane...vyskusat radenie...doladit dorazmi...tak? a na zaciatku len s lankom pracovat a povolenymi dorazmi?
a zabudol som ze dotahovaciu skrutku o nejake 3-4 otacky povolit od uplneho dotiahnutia...
A samozrejme umyt, ocistit a namazat lanko aj capy presmykovaca..
Je jedno odkial zacnes, jednoducho to musis nastavit tak, aby ti to nesuchalo v krajnych polohach a nepadala retaz (dorazy) a napnutim lanka na radiacej packe nastavis presmyk pri ostatnych prevodoch. Nastav to podla navodu na ivelo.cz. Precitas si vyskusas a urcite pochopis, ako to mas nastavit, aby to bolo dobre.
No mne to ani na krajných polohách nešúcha...jedine čo ma štve, že od 2-4 a nizsie sucha...co na strednom by nemalo viacmenej vobec ak sa nemylim..ja som to podla toho aj nastavoval..myslim ze
to bude s napatim lanka nieco, ale stale neviem jedno ci dorazy uplne povolit alebo ich dotiahnut alebo co...na ivelo pisu ze je dobre nastavit priblizne dolny doraz..musim to este raz na novo vyskusat...lebo ja musim aj prihliadat stale na to ze predtym mi na 1-1 suchalo presmyk o plast (jemne).... cele som to vtedy vyriesil takto...bal som sa v tom sprtat...
Dorazy nechaj tak, ked ich mas dobre nastavene. Pracuj len s napnutim lanka. Musis pocitat a zmierit sa s tym, ze nevyuzijes vsetky prevody na kazdom prevodniku, pretoze sa ti zacne krizit retaz a ten presmyk sa neda vyladit tak, aby retaz nesuchala vobec.
No mne to ani na krajných polohách nešúcha...jedine čo ma štve, že od 2-4 a nizsie sucha...co na strednom by nemalo viacmenej vobec ak sa nemylim..ja som to podla toho aj nastavoval..myslim ze
to bude s napatim lanka nieco, ale stale neviem jedno ci dorazy uplne povolit alebo ich dotiahnut alebo co...na ivelo pisu ze je dobre nastavit priblizne dolny doraz..musim to este raz na novo vyskusat...lebo ja musim aj prihliadat stale na to ze predtym mi na 1-1 suchalo presmyk o plast (jemne).... cele som to vtedy vyriesil takto...bal som sa v tom sprtat...
Aby sme si rozumeli. Dorazmi nazvime tie skrutky na presmykaci, hore na radeni je nastavovacia skrutka. Prve co treba urobit je najst tu spravnu polohu presmyku na sedlovej trubke (vid obr.) Ak mas toto v cajchu a sucha ti retaz na prostrednom prevodniku, skontroluj si retazovu linku.
Ak mas polohu vybavenu, nastavis dorazy, tak ako si pisal vyssie. Nastavenie dorazov nema s radenim nic spolocne. Ide len o o aby ti nepadala, prip. nevyskakovala retaz z prevodnikov. Jemnym doladenim dorazov odstranis suchanie retaze na najlahsom/najtazsom prevode. Vybavene.
Vysrobujes na nastavovacej skrutke 3-4 otacky, aby sa mal neskor rezervu ak by si potreboval povolit lanko. Radis a skusas. Ak ti lenivo radi hore, lanko napnes (povysrobujes nastavovaciu skrutku). Ak ti hore radi fajn, ale lenivo pada smerom dole, lanko povolis (nastavovaciu skrutku srobujes dovnutra radenia).
Ak sa ti to ani tak nepodari nastavit, tak by si mal zacat rozmyslat nad pohonom 1x12
Toto neviem ci retazovu linku mam v pohode po vymene kluk, buduci tyzden idem na Slovensko necham to asi na servis a uvidi sa.
Lebo predtým som.sa pekne dlho hral s tym je pravda ze po vymene kluk som to nastavil aby to bolo v poriadku az na neziaduce suchanie retaze na niektorych prevodoch.
fradog - diky za rady, no na mojom presmykaci musim dorazy aj tak nastavovat aj kvoli tomu aby nehrkal..
A najradšej by som prešiel na 1x12 toto 3x8 cele zle...
Len nebola by to lacna uprava a mam v plane kupovat Full takze zbytocne, radsej pojazdit na tomto, v servise si s tym isto poradia...
Nechcem sa v tom prplať, lebo buduci týždeň idem na Slovensko na dovolenku a ccem pojazdiť s bratom v kľude bez toho aby som sa nerváčil nad prešmykom.
Veľmi pekne vám ďakujem za rady.
Dám vedieť ako.som.to vyriešil.
Ale netuším ci by to celé fungovalo.
Kazeta 8 speed, Kluky 3x9, prehadzovcka 9 speed a presmyk tento Tourney je asi na 8..
Vyznáte sa v tom niekto?
Najradšej by som vymenil ten prešmyk odtiaľ, určite aj to celé komplikuje správne nastavenie nie?
Tak zase na 3x8 nedam dopustit. Len to musi mat hlavu a patu...Tebe to asi mixoval David Guetta...Lenze to je odbornik na hudbu. O bikoch vie velke kulove.
nie ono to tak bolo vyskladane...akurat ja som menil tie stvohrany za kluky Deore s HTII stredom.. to uz nebude lepsie objednat ten druhy presmyk co som dal link? ten je novy...ale je pravda ze o dva tyzdne budem pri PB a ten deore presmyk z bazaru by som mohol osobne vyzdvihnut..skusim mozno to kedze ma to vyjde 10 ecok a ak by to nefungovalo tak to nebude strašná ujma
Nazdar hoši chcel by som sa spýtať otázku ktorá neviem či je zrealizovatelná. A to je či by som vedel z trojkových prevodov vpredu nejakým spôsobom vytvoriť len jedno prevodový systém bez kúpenia nejakých nových komponentov. PS- viem že to je dosť hlúpa otázka ale chcem to len skúsiť
zarad si prostredny prevodnik a nechytaj sa laveho radenia
ak nebudes mat potrebu radit, tak nastavis dorazy + odstranis lanko s packou a mas vystarane
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kluky mam Shimano deore 9st.
Ale radenie vzadu 8 stupnov kazeta shimano HG 200, teraz je tam presmykac Tourney...ja som tam tiez chcel nieco lepsie...ale ze to asi nepojde...
Nie, nevadi to.
Tie clanky som uz cital vela krat ale chcem sa spytat na vase rady....
Mám naozaj začať od najmenšieho, maly prevodnik a najvacsi pastorok ( najlahsi prevod) nastavim aby bol co najblizsie k presmyku ale aby neskrtal...potom toniste na druhej strane...vyskusat radenie...doladit dorazmi...tak? a na zaciatku len s lankom pracovat a povolenymi dorazmi?
a zabudol som ze dotahovaciu skrutku o nejake 3-4 otacky povolit od uplneho dotiahnutia...
A samozrejme umyt, ocistit a namazat lanko aj capy presmykovaca..
Je to tak spravne?
Aby sme si rozumeli. Dorazmi nazvime tie skrutky na presmykaci, hore na radeni je nastavovacia skrutka. Prve co treba urobit je najst tu spravnu polohu presmyku na sedlovej trubke (vid obr.) Ak mas toto v cajchu a sucha ti retaz na prostrednom prevodniku, skontroluj si retazovu linku.
Ak mas polohu vybavenu, nastavis dorazy, tak ako si pisal vyssie. Nastavenie dorazov nema s radenim nic spolocne. Ide len o o aby ti nepadala, prip. nevyskakovala retaz z prevodnikov. Jemnym doladenim dorazov odstranis suchanie retaze na najlahsom/najtazsom prevode. Vybavene.
Vysrobujes na nastavovacej skrutke 3-4 otacky, aby sa mal neskor rezervu ak by si potreboval povolit lanko. Radis a skusas. Ak ti lenivo radi hore, lanko napnes (povysrobujes nastavovaciu skrutku). Ak ti hore radi fajn, ale lenivo pada smerom dole, lanko povolis (nastavovaciu skrutku srobujes dovnutra radenia).
Ak sa ti to ani tak nepodari nastavit, tak by si mal zacat rozmyslat nad pohonom 1x12
Lebo predtým som.sa pekne dlho hral s tym je pravda ze po vymene kluk som to nastavil aby to bolo v poriadku az na neziaduce suchanie retaze na niektorych prevodoch.
fradog - diky za rady, no na mojom presmykaci musim dorazy aj tak nastavovat aj kvoli tomu aby nehrkal..
A najradšej by som prešiel na 1x12 toto 3x8 cele zle...
Len nebola by to lacna uprava a mam v plane kupovat Full takze zbytocne, radsej pojazdit na tomto, v servise si s tym isto poradia...
Nechcem sa v tom prplať, lebo buduci týždeň idem na Slovensko na dovolenku a ccem pojazdiť s bratom v kľude bez toho aby som sa nerváčil nad prešmykom.
Veľmi pekne vám ďakujem za rady.
Dám vedieť ako.som.to vyriešil.
Kľuky sú Shimano Deore FC M590 44x32x22
Pôvodné: Shimano TY501 42/34/24T
Prešmyk: Shimano Tourney
Kazeta:Shimano HG 200/8, 12-32
Prehadzovač: Shimano Acera 9 speed
Pozeral som prešmyky a jediný čo by asi sedel je toto http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/presmykace/mtb/shimano-deore-fd-m590-3x10-presmykac.html
Ale netuším ci by to celé fungovalo.
Kazeta 8 speed, Kluky 3x9, prehadzovcka 9 speed a presmyk tento Tourney je asi na 8..
Vyznáte sa v tom niekto?
Najradšej by som vymenil ten prešmyk odtiaľ, určite aj to celé komplikuje správne nastavenie nie?
-13% Shimano Deore FD-T6000 prešmykač, 3x10, Top Swing, na objímku
33,99 € -13%
MOC 39,99 €Ak mas smyk s hornym tahom skus tento http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-presmykace/298188/presmykac-shimano-deore-fd-m530-top-swing-3x9.html alebo tento (ten ma aj spodny tah) http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-presmykace/305940/shimano-alivio.html
PS: Acera je len pre spickovych ladicov. A to ja nie som
ak nebudes mat potrebu radit, tak nastavis dorazy + odstranis lanko s packou a mas vystarane
sis si isty, ze vies co chces ?