- po minuloročnom premiérovom ročníku sme aj tento rok dostali dôveru a boli znova oslovený organizátormi Považsko-Strážovského pohára s ponukou usporiadať 3. Kolo tohoto tradičného seriálu pretekov u nás v Hornom Srní. Zároveň sme boli premiérovo požiadaný o usporiadanie 4. kola Detskej Považskej Cykloligy. S radosťou si vás teda oficiálne dovoľujeme pozvať na:
3. KOLO PSP 2017: MARATÓN – HORNÉ SRNIE 5.8.2017
CYKLO-MARATÓN HORNÉ SRNIE
2. ročník pretekov na horských bicykloch MTB XCM v Hornom Srní
7. ročník Považsko Strážovského pohára rok 2016
3. kolo Považsko - Strážovského Pohára – Horné Srnie XCM
4. kolo Detskej Považskej Cykloligy
Termín:
SOBOTA 5. Augusta 2017
Usporiadateľ: Žabka bike team Horné Srnie a XC bikers Sihoť Trenčín
Kontakt:
tel. 0904 411 175
mail: [email protected]
facebook: https://www.facebook.com/events/1691759967790771/
web: http://www.bikerizpuchova.sk/psp2017-3hsrnie.php
Miesto konania:
Horné Srnie – centrum obce, http://www.hornesrnie.sk Slovenská republika
Registrácia:
mailom na: [email protected] v tvare: Meno Priezvisko/Rok narodenia/ Bydlisko/ Dĺžka trate/ Klub
Štartovné:
- 7,- € pri registrácií a zaplatení na účet do 28.7.2017
- 10,- € pri registrácií a zaplatení od 28.7.2017
Číslo účtu:
SK57 0900 0000 0051 2476 5542, variabilný symbol: Meno Priezvisko a rok narodenia
Prezentácia:
osobne v poriadateľskom stánku pred štartom v čase od 8:00h do 9:30h;
Štart a cieľ:
Centrum obce pri Kultúrnom dome, Parkovanie v okolí štartu podľa pokynov usporiadateľov. Navigácia pomocou smerových tabúľ resp. GPS súradnic: 48° 59' 30.9804" N 18° 6' 7.5132" E
Kategórie:
- Žiaci od 10 do 14 r. (ročník 2007-2003) - nové
- Žiačky od 10 do 14r. (ročník 2007-2003) - nové
- Juniori od 15 rokov do 18 rokov (ročník 2002 - 1999)
- Juniorky od 15 rokov do 18 rokov (ročník 2002 - 1999)
- Muži A: 19r. aţ 29r. (ročník 1998 - 1988)
- Muži B: 30r. aţ 39r. (ročník 1987 - 1978)
- Muži C: 40r. aţ 49r. (ročník 1977 - 1968)
- Muži D: 50r. a viac (ročník 1967 a viac)
- Ženy E: 19r. aţ 39r. (ročník 1998 - 1978)
Trate:
Krátka trať: 25km/850m
Trať a profil: https://www.strava.com/activities/1008021251
Dlhá trať: 45km/1650m
Trať a profil: https://www.strava.com/activities/1009609046
Povrch trate:
Oproti minulému ročníku sme sa rozhodli mierne upraviť obe trate, Predovšetkým sme vypočuli vaše ohlasy a zrušili obojsmerný úsek a tiež tú najblatistejšiu časť z min. roka. Miesto nich, vás tento rok zavedieme do okolia susedného mestečka Nemšová, kde na vás čakajú príjemné lúčne zjazdy, adrenalinový sigletrack ponad rieku Vlára a na záver už len špurt do cieľa po miestej cyklotrase. Ďalšia zmena sa udiala na dlhej trase, ktorá vás aj tento rok zavedie na hrebeň Bielých Karpát, no tento rok v opačnom smere. Tešiť sa tak môžete o výživný výšlap na vrchol Javorník, či na koreňový zjazd na známe miesto stretnutí Čechov a Slovákov Peňažnú. Inak sa aj tento rok môžete tešiť na kombináciu príjemných zvážnicových výšlapov, lúčnych a singletrackových zjazdov, prejazd epických lúk z výhľadmi na Vršatecké brala , Vážske údolie či okolité obce a mestá.
Ceny: Prvý traja v každej kategórii dostanú zaujímavé vecné ceny, poháre, diplomy.
Vyhlásenie výsledkov: v priestoroch cieľa cca. o 15.00 h;
V cene štartovného je zahrnuté pre všetkých pretekárov:
štartovné číslo, občerstvenie na trati, v cieli jedlo (guláš alebo kapustnica) a nápoj(alko-nealko), technické a zdravotné zabezpečenie.
Budeme vďačný, ak nám aj tento rok dáte dôveru a prídete si k nám užiť príjemnú Sobotu
Vidíme sa na ŠTARTE
posledný komentár: 3. 6. 2016 o 21:57
posledný komentár: 11. 7. 2014 o 22:32
posledný komentár: 8. 4. 2014 o 21:43
v tom prípade v poriadku, nestihol asi prísť informačný mail od nás. Zdržiavať sa nebudeš
Hmm, podla tej prvej fotky to vyzera tak, ze by som pred pretekom mal azda spisat zavet
Prosim ta kde vidis tie obcerstvovacky? alebo organizator hodte to sem prosim aka na akom km, aby si clovek vedel rozlozit zasoby. Diky,
harmony strana 1
- registrácia/prezentácia na detské preteky je spoločná s registráciou/prezentáciou na maratón. Čiže od 8:00 do 9:30 ale zo skúsenosti s min. roka sa to natiahne až do 10:00-15. Detské preteky začnú po štarte Krákej trate maratónu, teda cca o 10:45. Detské trate niesú značené farbami, pred detmi pôjde navádzač. Štartovné pre deti je 1€ a musím povedať, že vďaka naším ozaj štedrým sponzorom si každé dieťa odnesie nejaký darček, resp. maličkosť
- čo sa týka občerstvovačiek, ako som písal, kompletné budú na Dlhej na 25. a 35. km, na Krátkej na 17 km.
Po dnešku sme pridali dve pitné na Dlhej na 12. a 20. km na Krátkej na 12. km. Plus ako som spomenul pri registrácii/prezentácii budú bidony zadarmo, pitná voda bude hned vedľa v Pizzerii.
Co sa tyka prezentacie,vyborne.Co sa tyka startu a prveho stupania,tak to bolo dost narocne,vysypane stavebnym odpadom a aj skusenejsi bikeri tam museli zosadnut.Stacilo,ze hore niekomu presmyklo koleso a nedalo sa pokracovat.Teda sme tlacili.Drzal som sa vlavo na kraji.Jeden chalan co slapal zacal nadavat,ze ludia tlacia stredom.Ani sa mu necudujem.Jak take telce.No a potom uz to islo lepsie.Roztrusilo sa to,viac menej sme isli vacsina stale pokope.Znacka nebezbecny usek mala snad svoje opdstatnenie,ale ja by som ju dal aj pri vyjazde z lesa.Lebo ako sme vybehli,tak som len hltal prach a nic nevidel.Preto prave to bol pre mma osobne najnebezpecnejsi usek.
Po napojeni na asfalt uz som si isiel svoje tempo,nejak som sa nenahlil,nech sa neodpalim.Vodu som pil podla potreby,mal som 1 flasu.Kedze bola avizovana este 1 pitna obcerstvovacka naviac, na 12-tom km,tak som zacal pit trochu viac.Avsak ked som tam dorazil,bol som niekde vzadu,tak chalan uz tam nic nemal,tak nasiel daku flasu a nalial mi aspon deci.Vody podotykam
Bike som nechal u kamosa a isiel sa najest.
Gulas horuci stiplavy,kofola studena.Tak to ma byt.Neviem ako je to s vydajom jedla inde,ale za mna by to bolo lepsie vonku.Nemam sice ziadny drahy zavodny special,ale nechat bike vonku a ist do vnutra po jedlo,cloveku na pohode neprida.Podotykam,ze som bol sam,teda by mi bike nemal kto strazit a ak by kamos nebol doma,tak by som bol asi bez jedla.Chvilu som posedel,ale vyhlasovanie az o 15:00 a neviem co by som tam dovtedy robil.Tak som isiel domov.
Inak obdivujem pani co hlasila prichadzajucich pretekarov,pretekarky,aby ludia nechodili cez cestu,aby si rodicia strazili deti atd.Ja by som vybuchol.
Kedze nic negativne som nepostrehol,tak maraton hodnotim 1*.
Vysledky:
http://www.bikerizpuchova.sk/images/mtb/2017-08-05-hsrnie-vysledky.pdf
RANDAL
- vdaka