Zdravím,
poradíte mi aké rohy si nahodiť na Cube Access WLS 29" ?
Rovné, zahnuté, tvarované, krátke, dlhé, či pripevnené ku gripom? Niečo čo máte odskúšané a ste s nimi spokojný?
Na 680 mm volant sa už nezvyknú dávať "rohy". Daj si ich len ak si na ne už navyknutá. Každej ruke sadnú iné tvary. Ja osobne by som volil tie tretie - tvarované.
Na 680 mm volant sa už nezvyknú dávať "rohy". Daj si ich len ak si na ne už navyknutá. Každej ruke sadnú iné tvary. Ja osobne by som volil tie tretie - tvarované.
660mm mám, je to moc málo? Nemám s tým skúsenosti, mala som dakedy dávno rohy na starom horskom, ale tam netuším aký bol dlhý volant, a zase nechcem aby po nahodení rohov bol moc "malý" resp. nevyužiteľný, keď sa mi tam nezmestia ruky.
Ahoj Za mňa určite tvarované sadnú krásne do ruky, sú veľmi pohodlné, máš zaručene pevný úchop keď bude treba a dokonca máš ešte na nich miesto na palec Posielam Ti foto môjho starého bajku Odjazdil som s nimi 2 sezóny a môžem Ti ich len odporučiť
ak si teraz bez rohov vyskusaj chvilku jazdit bez nich. ja som si jazdu bez rohov nevedel predstavit pokial som ich nezhodil - a absolutne mi nechybaju.
ale ked tak tie tretie - v chladnom pocasi na karbone nemrznu ruky tak ako na hliniku. dlzka najlepsie podla ruky - ja som mal zbytocne dlhe - nedal sa mi dat dobre palec na zaciatok rohov.
Zdravím,
Rovné, zahnuté, tvarované, krátke, dlhé, či pripevnené ku gripom? Niečo čo máte odskúšané a ste s nimi spokojný?
PS: Obrázky sú ilustračné
Po rokoch testovania rôznych rohov (aj jazdenia bez) som zakotvil pri poslednej koncepcii, táto fotka to vystihuje:
tiež odporúčam Force Zap, sú relatívne krátke a teda nenápadné
tu sú lacnejšie, majú aj nevýhodu, ľahko sa strácajú gumené zátky, treba ich dodatočne prilepiť, prípadne kúpiť hneď náhradné
ja som bez rohov trpel asi 2 mesiace, kým mi predajca dodal čierne, teraz už mám kúpené aj na budúci bike, rajdy 750mm
Skôr moc veľa, kedysi sa robili 500-550mm a to bolo tak akurát, veď cestné barany majú doteraz okolo 400mm na šírku. Takto to vyzerá často až smiešne, samá korba jazdí na biku jak má ruky od seba...
Pozerám, že tie moje majú aj tu v obchode, okrem Force robí podobné aj Pro/Shimano a BBB. Tiež plne kryjú konce riadítok, povrch je príjemná mäkká guma. Celkom dobrý je aj ten výstupok pod dlaňou, zasa to trochu zvyšuje variabilitu úchopu.
Na tej mojej fotke sú presne tieto: Force gripy penové tvrdé brúsené - chcel som vyskúšať lacnejšiu alternatívu k Ritchey WCS. Nie je to celkom to isté, materiál je síce podobný, ale tvarovo mi viac sedia Ritchey. Mám ich už aj kúpené, ale Force držia takou silou, že sa mi zatiaľ nepodarilo ich dať dole.
S obidvomi sa však dá pohodlne jazdiť aj bez rukavíc, čo aj často využívam. Ak sa mi spotia ruky na rohoch, stačí sa chytiť gripov a o chvíľu sú zasa suché.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
660mm mám, je to moc málo? Nemám s tým skúsenosti, mala som dakedy dávno rohy na starom horskom, ale tam netuším aký bol dlhý volant, a zase nechcem aby po nahodení rohov bol moc "malý" resp. nevyužiteľný, keď sa mi tam nezmestia ruky.
http://www.koloshop.sk/rizeni-rohy-44/Force-Alu-rohy-ergo.html
ale ked tak tie tretie - v chladnom pocasi na karbone nemrznu ruky tak ako na hliniku. dlzka najlepsie podla ruky - ja som mal zbytocne dlhe - nedal sa mi dat dobre palec na zaciatok rohov.
PS: Obrázky sú ilustračné
Po rokoch testovania rôznych rohov (aj jazdenia bez) som zakotvil pri poslednej koncepcii, táto fotka to vystihuje:
tu sú lacnejšie, majú aj nevýhodu, ľahko sa strácajú gumené zátky, treba ich dodatočne prilepiť, prípadne kúpiť hneď náhradné
ja som bez rohov trpel asi 2 mesiace, kým mi predajca dodal čierne, teraz už mám kúpené aj na budúci bike, rajdy 750mm
Skôr moc veľa, kedysi sa robili 500-550mm a to bolo tak akurát, veď cestné barany majú doteraz okolo 400mm na šírku. Takto to vyzerá často až smiešne, samá korba jazdí na biku jak má ruky od seba...
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/gripy-a-omotavky/gripy/esi-grips-gripy-chunky-extra-80-g-model-2017.html
ESI Grips EXTRA Chunky gripy, 80 g, zelená
20,99 €
MOC 22,99 €S obidvomi sa však dá pohodlne jazdiť aj bez rukavíc, čo aj často využívam. Ak sa mi spotia ruky na rohoch, stačí sa chytiť gripov a o chvíľu sú zasa suché.