Viem ze to tu uz bolo spomenute, ale rad by som sa spytal ake mate prilby a ake mate s nimi skusenosti, popripade aku by ste mi odporucili tak do 2500 Sk, rozmyslam nad Giro Havoc je to dobra volba? neviete mi este povedat aky je rozdiel medzi MTB prilbami a sportovymi prilbami, okrem ceny ).....vdaka za kazdy prispevok
Mal som na hlave Bell, starsiu generaciu Met Parachute s odnimatelnym chranicom, testoval som Giro Switchblade. Ak jazdis viac hardcore a enduro zavody alebo casto bajkpark, siel by som do Gira. Ta posobila zatial najrobustnejsie a najpevnejsie. Ak iba na bezne AMEN jazdenie, tak kludne Bell. Tu maju viaceri aj tu na fore, tusim Nagasaki aj large. Ten Lazer som nevidel a neskusal, ale su na to celkom pozitivne ohlasy: https://www.wideopenmountainbike.com/2017/06/enduro-mountain-bike-full-face-helmets
Cratoni netusim, ale stal by za test...
menoapriezvisko asi neskoro, ale ohľadom tej Switchblade mám niekoľko poznámok hlavne ju treba brať ako dobre odvetranú DH (spĺňa certifikát, zatiaľ čo bell super ani iná takáto prilba nie) prilbu a nie ako ľahkú trailovu prilbu, aj pri teplotách okolo 30° v nej viem vydržať aj 3-4hodinky, pocitovo je chin bar o dosť tuhší ako na Bellke, žiadne bolesti uší nemám ani pri dlhšom nosení ale je pravda že sa dosť ťažko zakladá hlavne cez uši (chce to kus grilu) a popruh pod bradou by mohol byť užší taktiež vypchávky keď sa napijú potom tak dosť dlho schnú, pôvodne som ju bral ako alternatívu na tvrdšie jazdenie no skončilo to tak že ju nosím aj na krátke výjazdy po robote problém je skôr s tvarom, skusali sme ju 5, podľa metra rovnaký obvod sedí však iba 2...
Dublinboy diki za tipy a rady. Jazdím len bežné AM/EN, žiadna divočina, inak by som bral asi pevnú integrálu, zatiaľ mi bude určite stačiť odnímateľný chránič, kvôli dlhším výjazdom. Z tvojho linku ma zaujal ten Fox, o nej som ani neuvažoval, je celkom ľahká a otvory vyzerajú byť dobre vetrané. Skúsim pohľadať recenzie.
Okrem nej sa mi páči Uvex Jakkyl(mal by som na ňu zľavu) bude na moje potreby fajn?
BBB nanga bola po vyskusani na moju hlavu priuzka. cratoni allride mi sadla skvelo, ale vyzerala na mne, ako detská prilba a miesto na ciapku v zime neostalo uz skoro ziadne(robi sa len velkost UNI). Kedze mi ale sedela tak dobre, skusil som vyssi model allset a parada. Sedi, je krásna, lahucka, dobre sa vetra pri jazde, okuliare v pohode vlezu pod zdvihnuty silt(ktory mi zatial trosku zavadzia, ked je sklopeny-sila zvyku). Naviac cratoni ponuka replacement pri rozbiti do 3 rokov 50% na novu o com som ani nevedel.
Ale tiež je zaujímavé, keď som šiel kupovať prilbu, dosť som toho vyskúšal a boli aj dosť rozdiel napr. aj pri Bell, jeden model sadol úplne perfektne, druhý vôbec , čo mi prišlo dosť zvláštne, no treba toho veľa poskúšať, podobne ako pri topánkach
To je jasné, rozdiely v prilbách aj v rámci značky sú preto, lebo každý má inú gebuľu, a tak si majú možnosť vybrať všetci. Ja si prilby zásadne skúšam, presne pre toto a najnovšie som super spokojná s uvex finale, nevyzerám v nej ako Gagarin na služobke ale ako dievča
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.wideopenmountainbike.com/2017/06/enduro-mountain-bike-full-face-helmets
Cratoni netusim, ale stal by za test...
Okrem nej sa mi páči Uvex Jakkyl(mal by som na ňu zľavu) bude na moje potreby fajn?
(foto ilustračné
Este sa mi pozdava R2 Trail http://www.r2.cz/helmy/cyklisticka-helma-r2-trail-ath08d-m/. Trochu tazsia, menej vetrania, ale dobre polstrovanie a sedi dobre (na predajni
som rad, ze nemam jediny take problemy
uvazujem aj o https://www.mtbiker.sk/shop/prilby/am-en-prilby/cratoni-allride-black-white-matt-model-2017.html
pripadne https://www.mtbiker.sk/shop/prilby/xc-a-tour-prilby/endura-hummvee-prilba-cierna-mat.html
dakujem za postrehy
-14% Endura Hummvee prilba, black mat
35,99 € -14%
MOC 50,99 €CRATONI ALLRIDE JR. detská prilba, wild/red matt
69,99 €
Edit: odpoviem si - nie, nemá
trocha sa bojím tej zelenej