iGPSport iGS20E
http://global.igpsport.com/home/detail?id=12
https://www.aliexpress.com/item/IGPSPORT-Wireless-Stopwatch-Bicycle-Wireless-Computer-IPX6-Waterproof-Cycling-Speedometer-Digital-Sports-Bike-Computer/32761954253.html
Ma to barometricky vyskomer, teplomer, podsvietenie, dlhu vydrz na nabitie (20+ hodin), pamät na 90-110h zaznamov, jednoduche ovladanie a zaznam vo formate .fit uploadovatelny na Stravu. Nepodporuje ANT+ a teda ziadne periferie typu snimac otacok kolesa, HRM a CAD, ale ako lacna alternativa ku klasickym dumb computerom viac nez konkurencieschopne. Naviac v baleni aj extra uchyt pred predstavec, cize dokopy uchyt na tri bajky. Otazkou je snad len kvalita prijmu v lese pod stromami (v lete).
Tu je aj review vo francuzstine s anglickymi titulkami: https://www.youtube.com/watch?v=IFYWoTLA1SA
Najviac ma u takéhoto prístroja máta to, že síce často vydrží roky, ale časom stratí batéria kapacitu a môžeš ho vyhodiť. Ale na Amazone písal jeden recenzent, že to vyzerá byť nejaká štandardná lítiová baterka, ktorá sa dá odpojiť, teda by sa mohla dať aj vymeniť.
Niekto možno podotkne, že tu robím vedu z čínskeho spotrebáku za pár €, ale nejako nie som priaznivcom modernej konzumnej kultúry, ktorá očakáva, že každé dva roky vyhodíš starú techniku, aby si kúpil novší ekvivalent.
http://www.igpsport.com/home/detail?id=10
https://www.aliexpress.com/item/IGPSPORT-GPS-Computer-Waterproof-IPX6-Wireless-Bluetooth4-0Bicycle-Stopwatch-Cycling-Speedometer-Bike-ANT-Speed-Cadence-Computer/32790072166.html
iGPSPORT neponúka mapy, je to výhradne GPS computer na záznam trasy, zobrazuje rýchlosť, priemerku, prejdenú vzdialenosť, nastúpané metre (podľa všetkého barometricky), čas výjazdu a pod.
Pozeral som aj miesto fotky na Hikingu a rozdiel v nadmorskej výške je do 10 metrov.
2 otazky:
1. Auto start stop asi nema, ze? Teda nenasiel som o tom info. Cize spustenie a zastavenie zaznamu na vyjazde ovladas lavym tlacidlom? Alebo si nasiel v nastaveniach auto start-stop?
2. Pocet nastupanych metrov za vyjazd sa Ti zda hodnoverny? Resp. asi si to este neporovnal s Garminom, ale to porovnanie ma celkom zaujima, ze ci napr. pri 40 km vyjazde bude rozdiel v nastupanych metroch len zanedbatelny, alebo vyrazny. Teda za predpokladu, ze aj Garmin ma barometricky vyskomer.
Na tejto trase mi zaznamenal 540 nastúpaných metrov, čo je do značnej miery konzistentné s tým, čo cez vrstevnice odmerala mapa.
Pozrel som aj záznamy, naozaj nemá automatické pauzovanie, toto má až ten vyšší model.
P.S. Subor by som zo srandy skusil otvorit Notepadom, niekedy najjednoduchsie riesenie funguje.
Väčšinou importujem výjazd rovno z prístroja do Runkeepera.
Dnes sme sa boli s kamarátom previezť okolo Majdánu, ja som zaznamenával na iGPSport20 a on na Garmin Edge 705.
Tu si môžete stiahnuť oba súbory konvertované do gpx na stránke uvedenej vyššie.
Garmin
- vzdialenosť 27.63 km
- prevýšenie + 733 m / - 693 m
iGPSport
- vzdialenosť 28.21 km
- prevýšenie + 761 m / - 762 m
Takze iGPSport je na tom velmi dobre. Otazkou je, ze ako je mozne, ze Garminu chyba 40 vyskovych klesania, ked sa startovalo aj koncilo v tom istom bode. Davalo by to zmysel, ak ma iGPSport tu autokalibraciu vysky podla satelitov ako som spominal a ten Garmin nie a ze pocas vyjazdu mierne klesol tlak. Inak si to vysvetlit neviem.
Edit: Myslím si, že sa naozaj počas výjazdu klesal tlak, zodpovedá to sľubovanej zmene počasia.
Väčšinou importujem výjazd rovno z prístroja do Runkeepera.
Dnes sme sa boli s kamarátom previezť okolo Majdánu, ja som zaznamenával na iGPSport20 a on na Garmin Edge 705.
Tu si môžete stiahnuť oba súbory konvertované do gpx na stránke uvedenej vyššie.
vedel by si mi poslať aj pôvodný fit súbor?
tak som sa pozrel na ten IGS 20E a je to celkom zvláštny prístroj
má tri obrazovky, na každej päť polí s údajmi (každá obrazovka obsahuje pole so zobrazením stavu nabitia batérie, ukazovateľom aktivity a úrovňou signálu)
- jedna obrazovka je v princípe nepodstatná: zobrazuje sa Max rýchlosť, dátum, teplota, kalórie
- ďalšia obrazovka ukazuje: aktuálnu rýchlosť, hodiny, vzdialenosť akt. výjazdu, výšku
- a posledná obrazovka zobrazuje: priemernú rýchlosť, čas jazdy, celkovú vzdialenosť, sklon v %
- jednotlivé obrazovky sa nedajú prispôsobiť
chýbajú nastúpané metre, nepodporuje tep, výška sa kalibruje automaticky, podsvietenie sa automaticky zapína hodinu pred západom slnka a vypína sa hodinu po východe, dá sa zapnúť aj manuálne, ale neprišiel som na to, ako sa vypína...má to autostop, zobrazovaná priemerná rýchlosť nekorešponduje s prejdenou vzdialenosťou a časom, možno berie celkový čas výjazdu a nie čas pohybu, výjazd sa dá exportovať do Stravy, kde sa zobrazia aj nastúpané metre, boli asi o 10% vyššie ako zaznamenal Garmin, prejdená vzdialenosť tiež nie je úplne totožná s Garminom
údaje na jednotlivých obrazovkách sú čitateľné, o to menej sú čitateľné názvy polí...údaje sú usporiadané pre mňa dosť nešťastne, na obrazovke, kde je prejdená vzdialenosť aktuálneho výjazdu by som čakal aj čas jazdy, ale v tom poli sú hodiny a čas jazdy je na obrazovke, kde je celková vzdialenosť, mimochodom, neviem, ako sa celková vzdialenosť maže...výdrž batérie ešte neviem
- údaje sa ukladajú automaticky pri vypnutí a nedajú sa v prístroji spätne pozrieť
- v balení sú tri držiaky (dá sa do nich osadiť aj Garmin 800 a naopak) a niekoľko gumičiek na uchytenie
- za tie peniaze( cca 25,-) je to však v pohode GPS prístroj, dá sa na to zvyknúť