Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Mne sa zda ze ten pokles je aj vacsi ako tri bary za 24 hod.
Asi amaterska otazka, ale ak by som nalial preventívne tmel do galusiek nieco to nepomoze?
Ci aj tie 4 bary je stale v norme pri Vittoriach?
Neviem ci sa to tu niekde riešilo, ale chcem sa spýtat ci moze byt problem ak som nalepil Vittoria galusky tufo paskou? Niekde som cital toto:
"Tufo states that rim tape can only be used on vulcanized tubulars like the Tufo tubulars. This is because most tubulars do not have the base tape glued to the casing very well."
Dalsia otázka je ci paska signifikantne zvyšuje valivy odpor oproti lepidlu, alebo to je na amaterskej urovni zanedbateľné...
Ale pohodlné to je☺
Mňa by zaujímala hlavne výhoda pásky. Lepil som s ňou pár galusiek, ok, je to jednoduché a ďalej?
Páska stojí 6-7€, profi nalepenie v servise 6€ aj s materiálom.
Ja neobhajujem pasku, len som sa pytal na ten valivy odpor a ci je kompatibilita medzi tufo paskou a inymi znackami galusiek.
Pasku som si lepil sam, nemusel som nikam chodiť ani čakať, preto sa mi zdala vyhodna.
Opakujem som hobbik a hladam rady, nic neobhajujem ani nezatracujem....
Ale napr. mam 25 mm široké rafiky Equinox typhon X 55, lepil som paskou 22 mm (lebo podla návodu by mala ist tato paska), galusky Vittoria corsa competition 25 mm a stále sa objavuje po obvode kolesa medzi rafikom a galuskou taka lepkava hmota akoby sa to "odlucovalo" z tej pasky. Uz som to aj daval dole, ale robi to. Hlavne zadne koleso a neviem co s tym. Nevieš poradiť?
Dalsia vec ak v okoli NZ alebo NR poradis dobry servis, kde mi to lepidlom dobre nalepia tak to kludne dam dole a dam si nalepit v profi servise lepidlom.
vytekajúce "sople" lepidla je úplne bežný jav, riešilo sa to tu nedávno, ničomu to nevadí.
či sa zvýši valivý odpor, povedal by som, že ani profík by si nevšimol, keby si mu dal dve identické kolesá, kde jedna galda by bola lepená na pásku a druhá lepom.
keď ti páska nevyhovuje, kúp si od vittorie magic mastik, je to lepidlo s ktorým sa lepí lepšie ako s páskou.. nemusíš mať ani strach o zhoršený valivý odpor alebo o sople lepidla How to apply Mastik ProOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
ak si doteraz nebrúsil, tak ho prebrús..
na tom odstraňovači píšu, žeby sa nemal použiť na galdu
ja by som sa na tvojom mieste na to vykašlal a na nové lepidlo prešiel až pri výmene galdy za inú
Ok. Uz som nasiel aj starsie prispevky kde ste riešili aj "sople". ☺ Predtym som mal Tufo elite ride 23 mm a zaujímavé ze to bolo cierne a teraz pri Vittoriach su "sople" bledo hnede. Ta istá paska.
Mam zhodou okolností akurát aj objednane nove Swiss stop spaliky. Aj to ste tam riešili.
Aka zrnitosť papiera na brúsenie?
Mozno to aj tak teda necham a budem skoro menit, lebo minule som zazmatkoval a isiel kusok flekom na tej novej zadnej galuske... Dost som ju prebrzdil na tom mieste, skoro ma porazilo! 😬
po 2750km som vyhodil túto galdu, mal som defekt po 2000 km, mlieko to spravilo, ale teraz som si všimol, že mám zastriekaný rám, tak som našiel najväčší šrám na behúni, trochu doňho strčil skrutkovač a už sa rozfučala, otočil som ju tým dole a zas to mlieko zalepilo.. ale jazdiť sa mi to už nechcelo, stačí prejsť po kamienku a už to púšťa
Ja lepim tufo hicc chemoprenom a len na rafik ho davam. Ved tufo galfu natiahnut nasucho na rafik je tazke, netreba tam davat kilo lepu na rafik. A stary chemopren davam dole zubnou kefkou a benzinovym cisticom, ide to paradne dole. Do hodiny mam vycistenu aj nalepenu novu galdu. Pasku by som na kieho frasa riesil, ked to ide jednoduchsie.
Hodina sa ti zda vela? Niektori pisali, ze davaju stare lepidlo z galdy par hodin, aj to stare nedaju dole uplne. Ja to dam dole uplne, rafik cisty a ako novy, na ziadnu pasku by som sa nahovorit nedal.
Bikejoring Akým tmelom si to zalepil? Inak 500 - 700 km mi tiež vydrží zátka z Tufo Extreme na Continental Competition, ktoré nemajú zvulkanizovanú dušu s plášťom.
TUFO tmel NEPOUŽÍVAJTE NA GALUSKY , KTORÉ MAJÚ VNÚTORNÚ LATEXOVÚ DUŠU napr. Vittoria top modely Corsa, Graphene atd , Veloflex , FMB , Dugast.
Nakoľko tento tmel obsahuje amoniak a vnútornú dušu Vám to poškodí.
Radšej použite mlieko Contnental revosealant, Schwalbe Doc Blue , Vittoria PIT STOP , Effetto Mariposa Caffelatex.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi amaterska otazka, ale ak by som nalial preventívne tmel do galusiek nieco to nepomoze?
Ci aj tie 4 bary je stale v norme pri Vittoriach?
"Tufo states that rim tape can only be used on vulcanized tubulars like the Tufo tubulars. This is because most tubulars do not have the base tape glued to the casing very well."
Dalsia otázka je ci paska signifikantne zvyšuje valivy odpor oproti lepidlu, alebo to je na amaterskej urovni zanedbateľné...
Ale pohodlné to je☺
Páska stojí 6-7€, profi nalepenie v servise 6€ aj s materiálom.
Pasku som si lepil sam, nemusel som nikam chodiť ani čakať, preto sa mi zdala vyhodna.
Opakujem som hobbik a hladam rady, nic neobhajujem ani nezatracujem....
Ale napr. mam 25 mm široké rafiky Equinox typhon X 55, lepil som paskou 22 mm (lebo podla návodu by mala ist tato paska), galusky Vittoria corsa competition 25 mm a stále sa objavuje po obvode kolesa medzi rafikom a galuskou taka lepkava hmota akoby sa to "odlucovalo" z tej pasky. Uz som to aj daval dole, ale robi to. Hlavne zadne koleso a neviem co s tym. Nevieš poradiť?
Dalsia vec ak v okoli NZ alebo NR poradis dobry servis, kde mi to lepidlom dobre nalepia tak to kludne dam dole a dam si nalepit v profi servise lepidlom.
Dik.
či sa zvýši valivý odpor, povedal by som, že ani profík by si nevšimol, keby si mu dal dve identické kolesá, kde jedna galda by bola lepená na pásku a druhá lepom.
keď ti páska nevyhovuje, kúp si od vittorie magic mastik, je to lepidlo s ktorým sa lepí lepšie ako s páskou.. nemusíš mať ani strach o zhoršený valivý odpor alebo o sople lepidla
How to apply Mastik ProOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
http://www.koloshop.sk/duse,-pasky,-lepeni-lepidla-a-lepeni-370/Vittoria-Gluten-Magic-Mastik-lepidlo-na-galusky-2-x-12-ml.html?opendetail=1&page=4
Mne tie "sople" vytekaju praveze po paske, viem ze to nevadi ale nepáči sa mi to☺
Vyskusam teda toto lepidlo, na rafik mam ten tufo odstranovac pasky, to ide v pohode, treba aj prebrusit rafik potom nejakym jemnym brusnym papierom? Radost bude davat "sople" dole z galusky po odlepeni... ☺
Ten Tufo odstranovac pasky asi nie velmi davat na galusku, ze?
Vittoria Mastik One Original lepidlo na galusky, 30 g, tuba
2,49 €
na tom odstraňovači píšu, žeby sa nemal použiť na galdu
ja by som sa na tvojom mieste na to vykašlal a na nové lepidlo prešiel až pri výmene galdy za inú
Mam zhodou okolností akurát aj objednane nove Swiss stop spaliky. Aj to ste tam riešili.
Aka zrnitosť papiera na brúsenie?
Mozno to aj tak teda necham a budem skoro menit, lebo minule som zazmatkoval a isiel kusok flekom na tej novej zadnej galuske... Dost som ju prebrzdil na tom mieste, skoro ma porazilo! 😬
Nakoľko tento tmel obsahuje amoniak a vnútornú dušu Vám to poškodí.
Radšej použite mlieko Contnental revosealant, Schwalbe Doc Blue , Vittoria PIT STOP , Effetto Mariposa Caffelatex.