pad je v prvom rade chyba jazdca.
Tato formulka je dost oblubena, ale na tuto situaciu sa moc nehodi. Ja osobne som clovek ktory jazdi zjazdy opatrnejsie lebo si vzdy hovorim ze to jazdenie na pretekoch ma nezivi, potrebujem sa dostat cely naspat k rodine a v pondelok potrebujem ist do prace...a v sobotu som mal obrovske stastne ze som sa tam nevysekal aj ja, ale ze som to nejako ustal vo finalnej faze nalepeny na hornej ramovej trubke v pozicii supermana s vycvaknutymi oboma tretrami ( potom som tam este minimalne dve minuty maturoval s boa kolieckom ktore povolilo a neslo opat zapnut )
Proste ako bolo spomenute vyssie, nic nebolo oznacene zeby tam bolo nejake nebezpecie, vsetko dovtedy vypaskovane, dole cca 2-3 chlapi so zalozenymi rukami pozerali ako si to zjazdujem a zrazu...zem sa akosi vytratila z pod predneho
kolesa ( a prosim nepolemizujme tu o tom ze ked "nevidim", tak rychlejsie nezjazdujem...lebo ak nejazdi 95% ludi na maratonoch )...ja si v podstate ani presne nepamatam ako som to ustal ( neveril som ze to dam, uz som sa videl v kotrmelcoch ), len viem ze
vidla cvakla nadoraz a ja som robil vsetko pre to aby som neochutnaval asfalt a tie kamienky co boli vsade. Moja bilancia je iba par malych skrabacov, modriny na pravom lytku a dnes rano som citil ze mam fajn ponatahovane prave rameno a lave stehno.
Budme teda radi ze sa tam nikomu nic vazne nestalo, ale nezlahcujme to ( hlavne ak by bola pravda toto tvrdenie co by ma mrzelo o to viac "Jeden divák mi povedal, že ho tam poslal kamarát usporiadateľ, vraj to tam bude najlepšie a padať budeme ako hrušky." ). Taketo useky na maratonoch MUSIA byt oznacene a nie ze sa budeme spoliehat na to ze na prezentacii sa podpisuje ze jazdec startuje na vlastne nebezpecie. Budte si isty ze keby sa tam niekto rozsekal a znicil si bike, dobry pravnik by si na organizatoch pekne zgustol a vela ludom by sa zle spavalo...co samozrejme neprajem nikomu

Rovnako dakujem kazdemu organizatorovi co sa pusti do organizovania takejto akcie, clovek tam videl kusisko roboty a clovekohodin, ale z mojho pohladu je niekedy menej viac...mne osobne sa viac pacil predosli rocnik kde si napriklad organizator neurobil "zbytocnu" robotu so "srncim singletrackom" a kym som sa na nom pachtil, tak ma minimalne traja bikeri obehli po zvaznici ktora bola nizsie