Caute,
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
Vnutro je ciste, tam sa nema co precistovat(mimo servis), mozes jedine tak na 10-20min otocit bike hore nohami napr. pred celodennym vyjazdom, co sposobi ze olej v nohach stecie hore kde su penove kruzky ktore nasaju olej (pri servise sa menia a napustaju olejom, ale po case uschnu a tym prevratenim ich znova napijes olejom).
Vonkajsie nohy streknut silikonovym olejom, prepruzit a handrou ocistit bordel do sucha.
Neviem o akú vidlu ide, ale čistenie zvnútra by som skôr nazval servisom. (rozobrať, vyčistiť, namazať, prípadne čosi vymeniť, poskladať)
K zaperovaniu: Ano, pri ošetrovaní klzných plôch treba naniesť Brunox, zaperovať a potom zotrieť prebytocný olej.
Zdravím. Mám problém s touto vidlicou, SUNTOUR RAIDON X3 RL. Po nafúkaní na 120psi je po 2 - 3 dňoch na cca 60 - 70. O 3 dni mám ísť bicyklovať na týždeň preč, bude sa tam jazdiť prevažne asfalt. Dá sa s ňou v takomto stave pri častejšom dofúkaní a prípadne uzamknutí tých pár dní odjazdiť? Alebo je to už priveľké riziko? Problém je, že asi ťažko zoženiem v BA niekoho, kto mi na počkanie vymení patrónu a na investície do novej vidlice nie je teraz ten vhodný čas. Vďaka za názory a rady. Prípadne ak by s tým vedel pomôcť niekto z BA, bol by som strašne rád. Vďaka.
Je to duplicitne aj v inej téme, dal som to aj sem, tu je to predsa len živšie.
Aká je cca životnosť pružín vo vidlách a tlmičoch? Je tam nejaké množstvo km alebo vek, keď sa materiál unaví a nefunguje tak ako má? Máju titánové pružiny dlhšiu životnosť ?
lto reba sa dofukala, zatial drzi aj ked este v poriadnom terene odvtedy nebola. len jej uz absolutne neverim. pozeral som aj pdf-ko ako vlastne vyzera vo vnutri a stale nechapem ako mohla pustit vzduch do spodnej nohy a nasledne sa dala nafukat naspat stym ze tlak drzi. ocakaval som vadne tesnenie.
vraj sa ma obcas pustit vzduch zo spodnej nohy - co som nerobil. ze by sa ho tam nahromadilo tolko ze to sposobilo to pustenie vzduchu z hornej nohy? to mi pride ako kravina. este ma napadlo ze sa najprv vytiahlo gufero, cim sa vnutorna noha mohla pri jazde trosku vyosit, tiahlo ostalo rovno a vznikla moznost uniku vzduchu z hornej nohy.
kazdopadne fajn vyrobok - hlavne ked vidim plnu cenu za co by sa to chcelo predavat. a ten servis (spodne nohy dolu, cistit a menit olej - typnem aj nejake to tesnenie na sroboch) kazdych 50h jazdy ... to by som to kazdy druhy tyzden rozoberal v lete.
a kedze este stale mam v plane jazdit dialky tak asi idem poskladat nejaky lacnejsi bike zamerany na jednoduchost a vydrz (nie vahu a pohodlie) a mozno pojde lector z domu.
Gusto0 : veru neviem, mne to tiez strelilo, ale dlhsie som vedel, ze s nou nie je nieco v poriadku. Ale strelit to muselo kvoli pretlaku v nohe. Ovsem ja nemam ziadny ventil na vypustenie pretlaku, pretoze mam dual-air , ventil dole sa pouziva na negativku. Ked to RS ma, vyslovene na odpustenie, tak ratali dopredu, ze to maju nahovno .. ziadna ina vidlica, co som videl, pocul a mal v ruke, nic take nema , mozno nasava vzduch zvonku
lto napr. take FOX 40 maju pri mostiku ventil na každej nohe, ktory stačí stlačiť a tlak vo vnutornych nohach vyfučí. Stretol som sa s tým v PL na pretekoch a tiež po 1x. Ale určite to nebudu jedine 2 vidlice čo to majú, je to žiadané.
To je ale potom tlak zo vzduchovej patrony,nie ? Vidlica zmakne, ci ? No, nepoznam konstrukciu tych vidlic , ostatne DH vidlice maju vselico, ale neviem preco obycajna Reba by to mala potrebovat. Vsak prvu verziu Reby som jazdil vela-vela km a problem s tym vobec nebol. Vela vidlic ma uzavretu vzduchovu patronu, kde nema preco tlakova vnutro nohy. Ale tak vela veci neviem
Zdravim Páni.mám taký problém s vidlou RST Rogue. Prachove tesnenie na ľavej nohe mi zacalo samovoľne vyskakovať.Dofuknem vidlu, nasadnem ze idem jazdiť a zrazu to vyskočí .Máte niekto niaku radu ? Viem ze ta vidla nieje bohvieaka ale tak ešte by chvilku mohla poslúžiť.Neviete niekto či je to záležitosť servisu alebo je to práca aj na doma.Dik za každú odpoveď.
Ahoj .dik za radu ,ale myslím že to lepenie bude asi len dočasne riesenie .Na linku co si poslal som sa dočítal ze s velkou pravdepodobnostou uniká vzduch zo vzduchovej komory do vonkajsiej nohy, cize ak je to tento problém tak pocitam ze je len otázka času kedy to zase vystrelí.No nic porozmyslam ale myslím že nakoniec aj tak bude musieť do servisu.Ale dik aj tak .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vonkajsie nohy streknut silikonovym olejom, prepruzit a handrou ocistit bordel do sucha.
K zaperovaniu: Ano, pri ošetrovaní klzných plôch treba naniesť Brunox, zaperovať a potom zotrieť prebytocný olej.
Je to duplicitne aj v inej téme, dal som to aj sem, tu je to predsa len živšie.
vraj sa ma obcas pustit vzduch zo spodnej nohy - co som nerobil. ze by sa ho tam nahromadilo tolko ze to sposobilo to pustenie vzduchu z hornej nohy? to mi pride ako kravina. este ma napadlo ze sa najprv vytiahlo gufero, cim sa vnutorna noha mohla pri jazde trosku vyosit, tiahlo ostalo rovno a vznikla moznost uniku vzduchu z hornej nohy.
kazdopadne fajn vyrobok - hlavne ked vidim plnu cenu za co by sa to chcelo predavat. a ten servis (spodne nohy dolu, cistit a menit olej - typnem aj nejake to tesnenie na sroboch) kazdych 50h jazdy ... to by som to kazdy druhy tyzden rozoberal v lete.
a kedze este stale mam v plane jazdit dialky tak asi idem poskladat nejaky lacnejsi bike zamerany na jednoduchost a vydrz (nie vahu a pohodlie) a mozno pojde lector z domu.
Koľko stojí taká sedlovka?
Cca 250 Eur.
A tiež MX a enduro motorky. Vidlice sú pružinové ale po jazde na trati to len tak sičí keď stlačíte ventil alebo povolíš odvzdušňovaciu skrutku.
pred niekoľkými dňami sa podobná záležitosť riešila v "Demoláciách"
https://www.mtbiker.sk/forum/post1286314.html#p1286314
skúsil by som Loctite 480
https://www.damoslovakia.sk/sortiment/henkel/loctite/sekundove-lepidla/loctite-480-sekundove-lepidlo-plnene-gumou/