idem si k Vám po radu, lebo som v koncoch. Možno sa niekto s tým stretol. Na začiatok iba dodám,že 3 dlhoroční mechanici + reklamačné oddelenie, nebolo schopné tento problém vyriešiť.
Jedná sa o bicykel Kellys Reyon 10. Zadný prehadzovač prehadzuje 5-6 prevodov namiesto 9tich. Niekedy pri cvaknutí neprehodí vôbec. Na vrchné tri (najlahšie) sa ani nedostane.
Je nový prehadzovač (SLX 2017 10k / skúšali sme aj 2015 9k), lanká (shimano radiace),bowdeny (jagwire),reťaz (shimano HG-93 na 9k), kazeta (HG-201-9 9k), páčka (SLX 2016 9k). Skúšali sme aj pôvodné, aj iné druhy, jednoducho to neradí ani za toho... Náboj je tiež Shimano SLX 9k.
Ďakujem.
Za každú radu,prípadne pripomienku budem vďačný.
Pekný deň.
Ano presne tak. A nie iba prvé tri (najľahšie som písal - dohora) ale všeobecne to bud nepreradí vôbec alebo až na dve cvaknutia. Pätky som už dve odtrhol. Ak sa dá ramienko prehadzovača fyzicky do polohy, v akej by to správne preradilo, tak je rameno asi 1mm od š*****v...
Kyle07 Fotka teda nic moc. Je lanko pod srobom v drazke?
Nie je to v tom....boli tam dva 9vinové prehadzovače Shimano a chovalo sa to rovnako.
To nie je dôvod,aby to neprehodilo absolutne vôbec. Koľko krát mám napísať,že tam boli všetky 9vinové komponenty a správalo sa to rovnako. Ja tam ten 9vinový SLX dám,odfotím to a nič sa nezmení...Zbytočne meditujete,ak neviete, ďakujem za snahu, ale je to zbytočné. Tento príspevok som založil len čisto náhodou pre to,či sa s tým niekto nestretol.
P.S. Aj kolegyne ma vzdy presviedcaju, ze im nieco v pocitaci nefunguje, a ked sa uz navela postavim zo stolicky a pridem tam, tak "zazracne" vzdy vsetko funguje.
P.S. Aj kolegyne ma vzdy presviedcaju, ze im nieco v pocitaci nefunguje, a ked sa uz navela postavim zo stolicky a pridem tam, tak "zazracne" vzdy vsetko funguje.
Ďakujem Jezus za veľmi hodnotný a užitočný príspevok, ktorým ste vyriešil môj problém....
pozrel som ten bike v archíve,skontroluj či tam naozaj namontovali to,čo píšu-tieto 4 veci,hlavne čísla na tých komponentoch:
radenie: SHIMANO Alivio SL-M430 Rapidfire Plus
menič: SHIMANO Deore M591
kazet. pastorky: SHIMANO CS-HG20-9 (11-34)
reťaz: KMC X9 (110 links)
toto musí fungovať ako hodinky,žiadne pokusy z 10 sp. prehadzovačom nemajú význam
Ked Ti X ludi napise, ze treba skombinovat len kompatibilne 9 speed komponenty a Ty si ides svoje a tvrdis, ze aj ked pouzivas zbastardenu kombinaciu roznych 9 a 10 speed nekompatibilnych veci, tak v tom problem nie je, tak je kazdy dalsi uzitocny prispevok zbytocny, lebo vsetky uzitocne prispevky vytrvalo ignorujes.
Za prvé, písal som to v pôvodnej správe,že tam kompatibilné veci boli. Za druhé, naozaj nevidím pointu mi písať,že je určite chyba v mechanikoch a v karme (wtf?) . Za tretie, svoje múdre reči typu *problém vyriešený za pár minút* a na vine sú mechanici, si nechaj prosím pre seba. Ďakujem.
PS: Viacnásobne som písal v pôvodnom príspevku, že tam boli originál veci továrensky, jak ten bicykel bol vyrobený. Z toho dôvodu mi príde irelevantne sa neustále točiť okolo prehadzovača,čo je na fotke.
pozrel som ten bike v archíve,skontroluj či tam naozaj namontovali to,čo píšu-tieto 4 veci,hlavne čísla na tých komponentoch:
radenie: SHIMANO Alivio SL-M430 Rapidfire Plus
menič: SHIMANO Deore M591
kazet. pastorky: SHIMANO CS-HG20-9 (11-34)
reťaz: KMC X9 (110 links)
toto musí fungovať ako hodinky,žiadne pokusy z 10 sp. prehadzovačom nemajú význam
Ďakujem za ponuku. Hej, je mi jasné, že tam určite je niekde háčik. Všade inde to funguje jak švajčiarske hodinky. Shimano je Shimano.
Zajtra tam dám pôvodné veci a natočím video (aj keď neviem v akom formáte). Pacnem to sem a uvidíme, že to stále nepôjde dobre a problém je niekde... Veci som kontroloval, osobne som bol pri výmene.
Ak som odtrhol dve pätky predtým, tak pripadá do úvahy zle vyrobená zadná časť rámu.... Ak je pätka rovná a prehadzovač nový, nie je dôvod ju urvať...
P.S. Zdoraznujem to slovo "funkcne". Je uplne zbytocne montovat spät stare komponenty s ktorymi to nefungovalo a skusat to s nimi znovu a dokazovat tu potom videom, ze to s nimi nefunguje. Treba pouzit neposkodene a funkcne kusy.
Ja som mal podobný problém, keď mi vťahovalo bowden do rámu. A vobec sa mi nepáči ten ohyb bowdenu k zadnej stavbe. Skús odfotiť celý bajk, ako máš vedené bowdeny a detailne si pozri všetky koncovky bowdenov, ideálne priamo keď radíš či sa nehýbu. Ukazuje to práve na to, že sa lanko niekde nešponuje ako by malo.
Edit: este raz som si prečítal tvoj prvý príspevok. Máš vobec dobre nastavené dorazy a správne našponované lanko?
Edit2: teraz som si všimol, že si napísal, že si už 2 pätky odtrhol. V dobrom obchode keď ti montujú novú pätku, tak by ju mali "docentrovať" k rámu. Je možné, že pri tých odtrhnutých pätkách si mohol ohnúť aj zadnú stavbu rámu? V tom prípade by totiž akýkoľvek nový šalter aj s novou pätkou bol "mimo rovinu" a tým pádom by si nedoradil na najvyššie pastorky. Zas ale potom nesedí to "dvojcvakavé" radenie. To skôr ukazuje zas na to lanko...
Možno tam nájdeš hľadanú odpoveď.