Pozeral som už veľa stránok s platenými trénermi ale boli to hlavne české stránky, ako alltraining, cyklotrening.cz, vojtechovsky,.. Vedel by mi niekto poradiť niečo podobné na slovensku ? ide mi hlavne o kvalitného trénera s výsledkami..
Citujem z odborného článku: "Ak by sa niekto vyžíval v definíciách, tak anaeróbny prah charakterizujeme ako najvyššiu možnú konštantnú intenzitu zaťaženia v trvaní 40 - 60 min (niektorí špeciálne trénovaní športovci však dokážu pracovať na anaeróbnom prahu aj dlhšie)."
Zatial som nebol na teste ale chystam sa na to.podla mojho testovania tusim moj anp okolo 170.kludovy tep mam 60 a max by mal byt okolo 180.Ak niekto viete vycitat z mojho posledneho testu moj anp(priblizne)budem rad.nie som v tom este uplne doma
to mas rozne, ja mam napr max okolo 189, anp mi vyratali pred par rokmi na 168, podla mna sa mi to uz posunulo lebo pochybujem ze som specialne trenovany jak pise transporti . napr na nedavnom triatlone som mal avg 168 a ten trval 2,5h... podla mna mozno tak 170 alebo tesne nad mam anp momentalne
zistovat len tak nadivoko max moze byt zivotu celkom nebezpecne ak mas nejaku srdcovu vadu o ktorej nevies - aj preto zas a znovu - prve a zakladne testovanie je najbezpecnejsie robit u sportoveho lekara - tam si napojeny na EKG a lekar vidi ci sa nerutis do zasadneho pruseru. a ked ti lekar povie ze vsetko v poriadku aj pod "extremnou" zatazou mozes skusat ci to vies posunut este o nejake 3-4 tepy vyssie v haku v tiahlom kopci (3-4% v bratislave napriklad kacin zo zeleznej studnicky - tych 6 minut by malo stacit na podobnu aktivitu uplne bohate) za niekym o kom vies ze je zasadne lepsi a postupne ti bude pridavat. ked ta utrhne tym sposobom ze sa musis zastavit a predychat - tam mas max. (samozrejme vsetky zakladne predpoklady, si zdravy, niesi nazraty, nie si unaveny / nemas svalovicu, vonku nie je -10stupnov atd...)
a este doplnenie nech to nevyznie ze si treba dokazovat ze das viac ako u lekara - velmi pravdepodobne das lebo test u lekara trva prilis dlho na realny max avsak z treningoveho hladiska je ti max dobry akurat tak ako indikacia pri HIITe ze uz naozaj staci a zo zavodneho aj tak musis vediet kedy dost a max by to byt nemal aby si nezhorel ako zapalka pri druhom pokuse...
stax: práve preto, ja sa ani nesnažím ísť na vyšší tep ako 170, keď teda trénujem na výkon resp. udržateľnosť výkonu na dlhší čas, keď mi preleze tep nad 170, povedzme do 175 tak to ešte zvládam, ale vyššie to už je utrpenie a ono asi človek väčšinou pozná alebo aspoň trochu cíti, že ide na totálnu hranu.
Moj pravdepodobny max je 187-189.to som mal tak 3x a viem ze dalej by to bol uz pruser.Teraz jazdim tak,ze ked dosiahnem 180 uz zvolnim...nic po sezone sa dam komplet otestovat,nech viem odkial pokial
Tak skúsime ďalšiu radu, “anaeróbny prah” sa ideálne meria 20min protokolom (vlastne meranie, labaky sú inde).
A ďalšie prekvapenie, anaeróbny prah neexistuje
A môžme pokračovať...
a nie je anaerobny prah definovany tym, ze zacina prevladat anaerobny metabolizmus nad aerobnym metabolizmom? Nikde sa nehovori, ze pri a nad aerobnym prahom funguje bunka cisto anaerobne...
Preto odporúčam robiť FTP test aka Functional Threshold Power s 20min protokolom.
ktory potom prenasobis nahodnym koeficientom kdekolvek medzi 0,9 a 0,98 aby si dostal spolahlive cislo hodinoveho vykonu
urcite to bude presnejsie ako zatazovy test u lekara.
Začne prevládať čo?
Tvoríme laktát na dlh? Nedostatok energie? Nedostatok kyslíku? Zlý prenos?
Prahy tvoríme ako základnú odrazovú hranicu. Áno niečo ako ANP sa hojne používa (a ma to zmysel) ako určenie výkonu, ktorý sme schopný po dlhšiu dobu ustáť. Ale názov ako sám o sebe anaerobný, s tým som už neni úplne stotožnený.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a este doplnenie nech to nevyznie ze si treba dokazovat ze das viac ako u lekara - velmi pravdepodobne das lebo test u lekara trva prilis dlho na realny max avsak z treningoveho hladiska je ti max dobry akurat tak ako indikacia pri HIITe ze uz naozaj staci a zo zavodneho aj tak musis vediet kedy dost a max by to byt nemal aby si nezhorel ako zapalka pri druhom pokuse...
A ďalšie prekvapenie, anaeróbny prah neexistuje
A môžme pokračovať...
Preto odporúčam robiť FTP test aka Functional Threshold Power s 20min protokolom.
ktory potom prenasobis nahodnym koeficientom kdekolvek medzi 0,9 a 0,98 aby si dostal spolahlive cislo hodinoveho vykonu
urcite to bude presnejsie ako zatazovy test u lekara.
Tvoríme laktát na dlh? Nedostatok energie? Nedostatok kyslíku? Zlý prenos?
Prahy tvoríme ako základnú odrazovú hranicu. Áno niečo ako ANP sa hojne používa (a ma to zmysel) ako určenie výkonu, ktorý sme schopný po dlhšiu dobu ustáť. Ale názov ako sám o sebe anaerobný, s tým som už neni úplne stotožnený.
nie
Nie. FTP je 20’ allout*0,95. Tiež veľmi všeobecná definícia. Ale skús, ako odrazový mostík fajn.