Mačky držia na tých Dakotách dobre? Hľadám nejakú náhradu za svoje staré Mammuty (starší model od aktuálneho Trovat), ktoré majú už dosť KO podrážku, takže na blato a sneh už moc nie sú. Zobral by som zase tie, ale boli dosť mäkké, takže pri chôdzi sa ohýbali a mačky sa zošmykovali. Hlavne keď bolo treba prejsť nejaký úsek na predných hrotoch. A nechcem moc ísť do ozaj tvrdých a tažkých VHT topánok (Pinnacle), ktoré sú mi viac menej už zbytočné.
expozícia "len pre predné hroty" ma ešte len čaká... po nasadení a pár krokoch potrebná kontrola a dousadenie, v stredne ťažkom teréne zatiaľ bez problémov, tam kde mali, pomohli... vrchné nity z predného oka zanechávajú stopu na š*****...
volodaj ako som spomínal, ak si bol s nimi spokojný a zvršok je v dobrom stave, tak sa to dá riešiť aj výmenou podrážky a ešte na tom ušetríš tie Dakoty na mňa pôsobia dosť univerzálnym dojmom, niečo ako tie moje Idaho. Pinacle boli vždy tvrdé, dávnejšie som nad nimi uvažoval, no stačilo mi keď som si ich raz skúsil a bolo mi jasné, že to nie je pre mňa. Je to už fakt na ťažké terény až extrémy by som povedal a tie nové Pinacle čo sú na stránke, tak to sú už fakt D čkové-alpinistické topánky
O podrážke viem, ale tak vieš ako to je . Človek si rád spraví radosť novou vecou a ak by tá tuhosti bola tak je to len plus. Staré by som mohol ďalej likvidovať za sucha.
Pôjdem sa pozrieť na ne naživo do obchodu a rozhodnem sa. Pinnacle sú fakt už moc, na VHT až tak často nechodím aby som takú botu potreboval. A mať ju kvôli použitiu 5x do roka je zbytočný luxus.
V podstate tie predné hroty len pár krát do roka keď idem na zmrznutú ferratu alebo liezť s chalanmi nejaké ľahšie ľady. Tam väčšinou vezmem nízke Mammut Ridge, ktoré sú tuhé ako sviňa ale je v nich zima a treba potom nosiť návleky kvôli snehu.
skus mozno aj nieco na sposob ferratovych boticiek - nieco ako Ascent od garmontu. Bota (podrazka) je sice tvrdsia (bude asi podobne ako pinacle), ale ma patu na poloautomaticke macky a troska nizsi kominik, takze su "pohyblivejsie".
skus mozno aj nieco na sposob ferratovych boticiek - nieco ako Ascent od garmontu. Bota (podrazka) je sice tvrdsia (bude asi podobne ako pinacle), ale ma patu na poloautomaticke macky a troska nizsi kominik, takze su "pohyblivejsie".
Pozeram ze vela vas nosi garmonty ... to mate vsetci tak uzke chodidla?
Za seba, teda labu ako medveď nemám ale tieto topánky mi sadli zo všetkých čo som kedy mal a skúšal fakt najlepšie. Ako mi hovoril predajca, že sú rozchodené už od výroby ale fakt som mal taký pocit. A ešte som mal aj jedny nízke, ktoré som nosil každý deň, teda okrem zimy, neskutočne pohodlné topánky a vydržali mi 5 rokov. Na budúci rok plánujem tiež niečo nízke na bežné nosenie od nich, určite to za tie peniaze stojí.
Ako ktoré, model Brnco som kupoval na zimu a 1. túru som s nimi šiel na Vtáčnik a bol som rád, že som sa na Kláštorných skalách nezabil, tak sa s tou podrážkou šmýkalo. A to som čakal, že vibram bude niečo výnimočné ale keď som s nimi ničo pochodil, tak boli super, no na Idaho čo mám teraz je tá podrážka podstatne lepšia, držala hneď od začiatku.
Vyzerajú veľmi dobre. Pôjdem sa pozrieť do obchodu a porovnať to naživo. Díky za tip.
Johny posielam ti link z kade som ich kupoval: https://horalshop.sk/produkt/zephyr-gtx-mid-tf-coyote/. Nefotil som si ich, tak nemám žiadnu fotku a teraz ti ich ani nemám ako odfotiť, keďže som v práci a topánky sú doma. Na stránke nájdeš všetko napísané, aj značku aj cenu. Tie presne isté mám:-)
tiez mam garmonty, model tundra nejaky stary. v podstate to nosim hlavne v zime aj ked nie su zimne ale mne je v nich teplo (kym sa hybem az az). podrazka je na macky meka, na hrotoch sa prakticky neda ist, treba ist bud bokom alebo stupat plochou. niekedy to vadi ale zvykol som si. aj na sneznice ok
ale podrazka tiez smyklava ze az, na lade abo tak sa idem zabit. obycajne tenisky z cinana sa menej smykaju
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pôjdem sa pozrieť na ne naživo do obchodu a rozhodnem sa. Pinnacle sú fakt už moc, na VHT až tak často nechodím aby som takú botu potreboval. A mať ju kvôli použitiu 5x do roka je zbytočný luxus.
V podstate tie predné hroty len pár krát do roka keď idem na zmrznutú ferratu alebo liezť s chalanmi nejaké ľahšie ľady. Tam väčšinou vezmem nízke Mammut Ridge, ktoré sú tuhé ako sviňa ale je v nich zima a treba potom nosiť návleky kvôli snehu.
https://www.sportisimo.sk/salomon/grimsey-ts-cswp/141287/?varianta=837845#diskusia-6
http://www.actisport.sk/panska-obuv/outdoor-obuv/nizke-boty/salomon-x-ultra-ltr-gtx-l36902400/
Ta zabudovana ortho (asi gelova) vlozka je s*****.
Velkosti Salomon sa v pohode zhoduju so standartom.
Presne tie isté som tiež dnes pozeral a celkom sa mi zapáčili https://panska-obuv.heureka.sk/garmont-ascent-gtx-aqua-blue-light-grey/specifikace/#section podľa mňa to bude tvrdosťou asi niečo medzi tými Dakotami a Pinaclami, teda aspoň tak na mňa pôsobia a vychádza mi to tak aj podľa popisu na stránke výrobcu
Za seba, teda labu ako medveď nemám
Ako ktoré, model Brnco som kupoval na zimu a 1. túru som s nimi šiel na Vtáčnik a bol som rád, že som sa na Kláštorných skalách nezabil, tak sa s tou podrážkou šmýkalo. A to som čakal, že vibram bude niečo výnimočné
Najlepsie vibramy som mal Salomony kupene v ‘99 tom na Kamennom namesti.
Vyzerajú veľmi dobre. Pôjdem sa pozrieť do obchodu a porovnať to naživo. Díky za tip.
ale podrazka tiez smyklava ze az, na lade abo tak sa idem zabit. obycajne tenisky z cinana sa menej smykaju
https://hiking.sk/hk/ar/4869/asolo_kongur_gv_celokozene_turisticke_topanky.html?ref=tit&rn=1
a casom aj tak planujem upgrade na poloautomaticke macky