som majiteľom Garmin Edge 705 na MTB už vyše 6 rokov (bez poruchy) a uvažujem, že nový bike osadím aj novým computerom a to Garmin Edge 1000 s komplet snímačmi. Pozrel som fórum, ale nič podrobnejšie som nenašiel.
Čo ma zaujíma:
- reálne skúsenosti v teréne od ľudí, ktorí ho používajú dlhšie ako počas pár dní požičané na recenziu
- funkcionalita za ďažďa, blato...
- odolnosť voči otrasom - tu hlavne pevnosť dodávaného dlhšieho držiaka
- výdrž batérie v reálnych podmienkach
- odolnosť voči pádom (ak už niekomu padol, poškodil sa veľmi?)
Vopred ďakujem za reálne skúsenosti.
1030 vs 1000 je hlavný rozdiel vo výdrži bateriek, ale 1030kovský externý accu sa dá pridžubať aj na 1000
a navyše, 1000 som pred týždňom vyebayil za 270 (nový!)... a nepripadá mi výrazne väčšia ako 705ka, ktorú som asi pred mesiacom stratil
live segments/beacon vie aj 1000
.toho sa obavam. Ako sa da statit garmin
.toho sa obavam. Ako sa da statit garmin
Mam 1000cku tretim rokom vsetko drzi. S displejom nemam problem, mam na nom aj Zagg Invisible shield foliu a v rukaviciach aj ked je mokro vsetko funguje. Ano nie je to take svizne a promptne (niekedy na druhy pokus) ako mobil, ale nikdy som s tym nemal problem. 1030cka je na tom podobne. Akurat zostarla guma na tlacidle Power a prepadla sa mi dnu... Ten button bol totiz robeny tak, ze clovek nevedel, kedy ho stlacil, kedze je pri zapnuti asi 2s oneskorenie v pipnuti zariadenia.
Ak uvazujes o 1000cke chod uz rovno do 1030tky. Je tam vacsia vydrz na bateriu, vacsi lepsi displej (3,5" namiesto 3") a tlacidlo ON/OFF lepsie poriesenie.
A kedze ho chces hlavne na navigaciu, tak ma funkciu "trendline popularity routing" cize z dat od uzivatelov na Garmin Connect vie vybrat vhodnu trasu - nieco ako keby si pouzival heatmapu na Strave na navigovanie.
1000 a spolu s ním väčšina novších Edgov sa upínajú na bajonet, takže tento mechanizmus je tým pádom znemožnený
magnetová GSC-10 sa naopak montuje prakticky na fix
Senzory na kazdom bicykli su najlepsie riesenie. Nie je to az taka polozka.
Napríklad ja. Ja tej gumke neverím. Preto ho mám prilepený k náboju obojstranne lepiacou páskou.
... takže u mňa to rýchlo určite nebude.