chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
točiť je nanič, ak točíš rýchlo tak odstredivo sa to drží na obvode.. http://www.notubes.com/Movies_yellow_tape_install.aspx časť tubeless kit installation..
nemože ti to nikde unikať ak nemáš nejak narazený ráf, alebo zle nasadenú pásku.. diery a póry musí utesniť tmel..
Však píšem, že som s tým aj všelijako hrkal, natriasal. Točil som rýchlo, aj pomaly. Ráfik mám v 1 mieste seknutý, no tam to kupodivu vôbec neunikalo. Uvidím zajtra, či zhodím plášť a nasadím ho pracne ručne. Pozoruhodné je, že to začína púšťať len od určitého "zlomového" tlaku v plášti. Dovtedy to pekne drží, po jeho prekročení začína únik vzduchu.
Ja som dnes nahodil: na raf Mach1 plast Specialized Fast Trak LK Control 2Bliss
Trocha bol problem nafuknut to, tak som skocil na pumpu.
Stale to fukalo okolo ventilu, tak som ho viac dotiahol a nalial mlieko.
Mlieko sa mi cez ventil naliat nepodarilo, musel som vytiahnut patku a naliat priamo do plasta.
Zatial to drzi a verim, ze bude aj rano, lebo s tym potrebujem ist do prace
Vaha klesla o 140g.
a kade netušíš? nejaká bublinka alebo fukot na ucho?
Tuším, počujem fučanie. Ale čo mi to pomôže. Stále sfukuje po určitú hranicu, potom akoby sadla pätka a bolo to OK, neviem. A som zatiaľ lenivý sa s tým babrať. Akurát som aplikoval tmel aj zvonku, pekne to bublinkuje a to je všetko. Zvnútra ani tmel nejde... Mám na laborovanie 1,5 týždňa.
Pridam svoju vcerajsiu skusenost,po uspesnom prebrati tmelu No Tubes od Tmaxa som vcera vecer nahadzoval plaste s dratenou patkou RK 2,2 na bezdusove Sh XT M-775, nafukat velkou pumpou v garazi bolo bez sance, aby mi dobre tesnila aspon jedna strana patky,tak som najskor nahodil dusu, poriadne nafukal,az patky krasne zaskocili,potom vyfukal a cez jednu patku som dusu vytiahol,nahodil ventilok a vlial mlieko rovno do plasta.Potom na pumpe na kompresore po chvili sachovania mi koleso skocilo aj do druhej patky,fucanie nebolo pocut,tlak drzal,uvidime dnes vecer,ked pridem do garaze...
Nahodil som vcera iba predne vzhladom k tomu,ze pri rovnakom procese nafukovania zadneho kolesa s dusou som to asi prehnal s tlakom a plast mi explodoval takym sposobom,zo som skoro chytil infarkt a este hodinu som slabsie pocul na lave ucho...
Dnes tam skusim nahodit iny plast.
Ja som teda prechodom na bezdusove riesenie rozdiel v energetickej narocnosti (valivom odpore) nezbadal. A to som presadol na lahsi bajk, s lahsimi kolesami a s lahsimi plastami, ktore maju mat navyse nizsi valivy odpor. Takze je zvlastne, ze to nevnimam este o to vyraznejsie... Inak povedane, toto pre mna po zhodnoteni nie je argument na prechod na bezdusove riesenie. Zostava nim len to, ze sa netreba starat o trne a pomale defekty. Sekat som nesekal ani predtym...
ja som to tiež nejak nezbadal ale menil som plášte..
možno by sa dala odsledovať zmena keby si nahodil na rovnaký bike, rovnaké kolesá, rovnaké plášte ale raz s a raz bez duše..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Som vravel, ze je to iny pocit z jazdy.
http://www.notubes.com/Movies_yellow_tape_install.aspx časť tubeless kit installation..
nemože ti to nikde unikať ak nemáš nejak narazený ráf, alebo zle nasadenú pásku.. diery a póry musí utesniť tmel..
plast Specialized Fast Trak LK Control 2Bliss
Trocha bol problem nafuknut to, tak som skocil na pumpu.
Stale to fukalo okolo ventilu, tak som ho viac dotiahol a nalial mlieko.
Mlieko sa mi cez ventil naliat nepodarilo, musel som vytiahnut patku a naliat priamo do plasta.
Zatial to drzi a verim, ze bude aj rano, lebo s tym potrebujem ist do prace
Vaha klesla o 140g.
Tuším, počujem fučanie. Ale čo mi to pomôže. Stále sfukuje po určitú hranicu, potom akoby sadla pätka a bolo to OK, neviem. A som zatiaľ lenivý sa s tým babrať.
Nahodil som vcera iba predne vzhladom k tomu,ze pri rovnakom procese nafukovania zadneho kolesa s dusou som to asi prehnal s tlakom a plast mi explodoval takym sposobom,zo som skoro chytil infarkt a este hodinu som slabsie pocul na lave ucho...
Dnes tam skusim nahodit iny plast.
Takze znacim do zapisnika : pri nahadzovani pouzit ochranny stit a tlmice do usi
Som vravel, ze je to iny pocit z jazdy.
no a teraz Vas uz cakaju iba galusky
možno by sa dala odsledovať zmena keby si nahodil na rovnaký bike, rovnaké kolesá, rovnaké plášte ale raz s a raz bez duše..