LOCUS, turistická navigácia pre Android, ktorá si mapy vyrobí sama.
( ... poteší aj GEOCACHEROV ... )
Na prvý pohľad výborný program pre Android. Je to turistická navigácia, ktorá vie pracovať aj s on-line aj s off-line mapami (najnovšie aj s vektorovými) a je samozrejme aj na Android markete. Aplikácia sa neustále vyvíja, v súčasnosti asi nič lepšie na Androide neexistuje. Dajú sa k nej doinštalovať aj viaceré "addony", napr. pre "Geocaching" ktoré tiež mono nájsť na Android markete.
---- Pre zoskenovanie obrázkov s QR kódmi si z Android Marketu stiahnite a nainštalujte napr. "Barcode Scanner". ----
Off-line mapy sú buď ako cache dlaždíc, alebo sú to custom mapy vyrobené priamo v aplikácii. V aplikácii sa mapa vyrobí veľmi jednoducho. Nastaví sa zoom danej mapy (môže byť kľudne viacvrstvová), aby bolo vidno celú oblasť, ktorú chceme stiahnuť. Prstom potiahneme obdĺžnikový výber. V ponuke sa nám objavia všetky zoomy na stiahnutie, zaškrtneme tie, o ktoré máme záujem. Dáme mapu vyrobiť. Mapa sa uloží medzi osobné (custom) mapy a môžeme ju začať používať off-line.
Zdravím všetky dobré duše ochotné poradiť. Mám ofiko Locus Pro poslednú verziu. Neviem ako nastaviť pri používaní bez navigácie alebo navádzania, len v režime sledovania cesty, aby mi to ukazovalo v smere, ktorým sa pohybujem. Nie aby sa to točilo kade tade. Snáď som sa vyjadril dosť zrozumiteľne. Proste tak ako napr. Sygic, iGo apod.
Zdravím všetky dobré duše ochotné poradiť. Mám ofiko Locus Pro poslednú verziu. Neviem ako nastaviť pri používaní bez navigácie alebo navádzania, len v režime sledovania cesty, aby mi to ukazovalo v smere, ktorým sa pohybujem. Nie aby sa to točilo kade tade. Snáď som sa vyjadril dosť zrozumiteľne. Proste tak ako napr. Sygic, iGo apod.
Vďaka za rýchlu reakciu, ale v tom to práve je. Otáčanie mapy, alebo pohľad. Pri otáčaní mapy mi to ukazuje napr., že idem sprava doľava - naprieč displejom, alebo šikmo, len nie tak ako by malo. Niekde by malo byť nastavenie mapy na sever, alebo v smere pochodu, Neviem sem dať screenshot. V Sygicu s tým nemám problém. Tlf môžem mať natočený hociako a ukazuje to správne takže vidím cestu pred sebou, blížiacu sa zatáčku atď. Tu sa mi to vrtí kadejak, lem nie tak ako by malo. Mám Ťamťung NOTE 8, apku zaplatenú... Kým som používal crck tak som s tým problém nemal ?? Záhada...
Skusam "vyrobiť" online vrstvu do LOCUS ale nedari sami. Poradi mi niekto?
Je to aktualizovaná verzia oproti povodnej co uz tu je spracovaná, táto použiva udaje z roku 2017
Online vrstva Strava cyklistické heatmapy 2017 a staršie 2015/2014.
Premenovať súbor providers_strava.txt na providers.xml a nahrať ho do Adresára Locus/mapsOnline/custom spolu s ikonami. Mapy 2017 s koncovkou 512 obsahujú vačšie dlaždice, ale zobrazujú sa rovnako ako tie bez koncovky. Niekedy sa mi pri testovaní nerefreshli. Preto som spravil 2 sety.
Zdravím všetkých ochotných poradiť. Mrzí ma to moje večné vypytovanie sa, ale...Chcel by som sa spýtať na jednu vec. Ide o to. Locus mám zakúpený a aktualizovaný. V nastaveniach v Locuse mi v nástrojoch ANT+ nájde hrudný pás, aj vidí pulz, tak isto aj snímač kadencie a rýchlosti. Neviem ale nastaviť, aby som to mal viditeľné aj v dashboarde. Budem vďačný za každú odpoveď. V návode v sekcii podporované zariadenia síce tie moje veci nie sú uvedené, ale nerozumiem prečo ich Locus vidí v nástrojoch ANT+ a pracujú ale v dashboarde nie.
Mám zakúpený LOCUS Pro. Prechádzam z jednej mobilnej siete do druhej. Budem meniť mobil. Ostane mi to Pro alebo budem musieť zakúpiť nový? Už neviem ako som to objednal alebo je to na Sim karte?
Dik
Zdravím všetkých ochotných poradiť. Mrzí ma to moje večné vypytovanie sa, ale...Chcel by som sa spýtať na jednu vec. Ide o to. Locus mám zakúpený a aktualizovaný. V nastaveniach v Locuse mi v nástrojoch ANT+ nájde hrudný pás, aj vidí pulz, tak isto aj snímač kadencie a rýchlosti. Neviem ale nastaviť, aby som to mal viditeľné aj v dashboarde. Budem vďačný za každú odpoveď. V návode v sekcii podporované zariadenia síce tie moje veci nie sú uvedené, ale nerozumiem prečo ich Locus vidí v nástrojoch ANT+ a pracujú ale v dashboarde nie.
Dashboard si vies upravit, mozem ti poslat moj subor /simecek.lb/ do SS.
Ak chces nakopiruj si ho do: locus/data/dashbord.
Ja tam mam okrem ineho navolene aj dve zariadenie ant+, a to hrudny pas a ext. teplomer.
Ono to funguje, ale ma to jeden problem, ak sa vzdialis od telefonu, ktory je na rajdoch a hrudny pas je mimo dosahu ant+ , spojenie s locusom sa prerusi a uz sa nevie nadviazat. Skusal som vela nastaveni dva hrudne pasy, tri telefony, ale robi to vzdy. Podobna aplikacia Oruxmaps s tym nema problem a spojenie sa nadviaze vzdy aj po preruseni.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je to aktualizovaná verzia oproti povodnej co uz tu je spracovaná, táto použiva udaje z roku 2017
https://labs.strava.com/heatmap/#14.35/19.15997/48.60263/hot/run
Premenovať súbor providers_strava.txt na providers.xml a nahrať ho do Adresára Locus/mapsOnline/custom spolu s ikonami. Mapy 2017 s koncovkou 512 obsahujú vačšie dlaždice, ale zobrazujú sa rovnako ako tie bez koncovky. Niekedy sa mi pri testovaní nerefreshli. Preto som spravil 2 sety.
Dik
Dashboard si vies upravit, mozem ti poslat moj subor /simecek.lb/ do SS.
Ak chces nakopiruj si ho do: locus/data/dashbord.
Ja tam mam okrem ineho navolene aj dve zariadenie ant+, a to hrudny pas a ext. teplomer.
Ono to funguje, ale ma to jeden problem, ak sa vzdialis od telefonu, ktory je na rajdoch a hrudny pas je mimo dosahu ant+ , spojenie s locusom sa prerusi a uz sa nevie nadviazat. Skusal som vela nastaveni dva hrudne pasy, tri telefony, ale robi to vzdy. Podobna aplikacia Oruxmaps s tym nema problem a spojenie sa nadviaze vzdy aj po preruseni.
Na Samsung Galaxy S3 mi nefunguje tienovanie, na Samsung Galaxy S5 funguje.
Neviete kde by mohol byt problem? Dakujem