Nie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
posledný komentár: 13. 9. 2025 o 7:29
... takže jednoprevodník (ani dvojprevodník) pre mňa nie je. Môže si hocikto tvrdiť hocičo, ale sám viem, čo je pre mňa dobré.
jaro1 oranžová značka tam končí, ďalej smer PO pokračuje zelená značka, je to naznačené na druhej strane stromu ktorý si odfotil
https://www.mtbiker.sk/forum/post1126690.html#p1126690
https://www.mtbiker.sk/forum/post1267094.html#p1267094
Netrep bludy Laco treba vyskušať a zvoliť správny prevod
aj ja sa pridávam, 8.Nov. v stredu môžem
tiez by som siel
nechcem sa stavat do role organizátora, ale pravdepodobne o 16tej až 17tej a km? od 30-40? trasy? bankov jahodná a spat?
V týchto dňoch dokončujú na hrádzi rieky Váh medzi mestami Sereď a Šaľa asfaltový cyklochodník v dĺžke. 25 km: https://cyklo.hiking.sk/hk/ar/4880/hradza_sered_vahovce_sala_s_novym_asfaltom.html?ref=tit&rn=1
Je veľmi smutné, že Košice - druhé najväčšie mesto na Slovensku nemá doteraz na hrádzi rieky Hornád plynulú a upravenú cyklotrasu, i keď na ňu má všetky predpoklady. Cyklotrasy po hrádzach riek majú vybudované viaceré slovenské mestá: Bratislava, Komárno, Trenčín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Prešov, Zvolen, Sereď... Nehovoriac o porovnaní so zahraničím. Len Košice nemajú pobrežnú cyklotrasu a ešte sa chcú hrdiť titulom :mesto športu“. Pritom vôbec nemu ísť o asfaltový cyklochodník, stačí dobre upravený jemne štrkový povrch ako je to bežné trebárs v Rakúsku... Ísť z Košíc popri Hornáde na maďarskú hranicu znamená v súčasnosti zväčša terénnu jazdu s mnohými ťažko prekonateľnými prekážkami (paradoxne sú niektoré časti dokonca označené ako cyklotrasa).
Mohli by sme to zodpovedným vládnucim „soc-demákom“ spočítať v nastávajúcich župných voľbách...
Osobne ten chodník jazdím začiatkom sezóny alebo keď sa mi nechce šlapať kopce je to taká príjemná rovinka na rozjazd v sezóne a ku koncu idem račej smer Bankov, Jahodná, Lajoška, Hrešna a podobne.
Prevažne jazdím v teréne a asfalt mi vôbec nechýba. Avšak treba si uvedomiť, že existujú rekreační cyklisti, rodiny s deťmi a pod. a tí v okolí Košíc nemajú možnosť pre bezpečná nenáročnú cykloturistiku. Keď idem popri Hornáde pred Nižnou Myšľou a vidím tie pekné krajinné scenérie a okolité prírodné prostredie, tak sa mi zdá že idem po známej Drávskej cyklotrase v Rakúsku (v značnej časti len upravenej štrkovej). Až na to, že sa prebíjam terénom a popri trase nie sú žiadne odpočívadlá a iné možnosti pre cykloturistov... A navyše: po dažďoch je táto akože terénna trasa popri Hornáde takmer neprejazdná...Kde inde by mala byť v okolí Košíc rekreačná cyklotrasa ak nie popri Hornáde? (a pritom sa preinvestuje toľko peňazí na fiktívne „cyklotrasy“... )
Dalsia moznost mi napadli panely. Nebude to extra komfortne, ale bezudrzbove a bezkorculiarske.