Na cestak/gravel/CX ti stacia mechanicke kotucove brzdy z MTB. Kym nebudes jazdit prasaciny, nemas problem. Das tam 160mm kotuce aby si nepreplacal sialene sumy za 140mm a mas ultimatne low-cost riesenie. Za usetrene prachy ti mozno aj vydaju nejake kotucove naboje
Sedel som na 2 gravel bikoch s mechanickymi kotucovkami (shimano & trp), a na oboch stoja za rovnaky mastny prd. Nechapem ten hype okolo kotucoviek. Ani zdaleka sa nechytaju na moje rafikove ultegry na normalnom cestaku.
mechaniky su slabe, to je kockopes, treba hydraulické, to ma brzdnej sily aj navyse, hlavne za kazdych podmienok a to je najhlavnejsie pri tomto type biku
Inak kazdy z vas tu ma kus pravdy ohladne brzdenia. Ultegra brzdi vynikajuco,rok jazdim na ultegre a nedam dopustit na nu,sucasne aj campagnolo,ale tie brzdy uz maju nieco za sebou,su slabsie. Mam aj mechanicke tektro kotuce na graveli a mozem potvrdit ze brzdny ucinok je niekde na urovni ultegry,ale mal som stastie bajker kolega ma naucil a vysvetlil ako s tym brzdit ako ich "zabehnut" a spokojnost zatial. Tuna ked sa bavime o graveli,alebo cx,tak sme niekde asi mimo dobrych ciest a tu ide pri brzdeni o prenos brzdnej sily cez brzdu,plast na podlozku a tam hraju tieto premenne spolu . Ale zaklad je asi taky,ze kazdy by mal vediet ako mu bicykel brzdi a hlavne predvidat....
ono to je dosť alchýmia, je to o kombinácii, konštrukcia brzdy, brzdové gumičky a brzdná plocha ráfika, u kotúčov je to o kotúči a použitých doštičkách, tiež sa dá nájsť lepšia a horšia kombinácia.. známy mal mech. kotúče a šiel z mt ventoux zjazd a bol na tom horšie ako chalani s klasickými brzdami, sa mu to prehrievalo a potom skoro nebrzdilo, musel si robiť prestávky.. mne sa práve na tých kotúčoch hydraulických čo mám na gravel páči to, že nemusím na to myslieť, že aha je mokro a križovatka a brzdiť predčasne, že skrátka kedy na tie brzdy šiahnem vtedy majú takmer konštantný brzdný účinok. do budúcna to chcem určite aj na cesťák.
Ano mas pravdu,tie mechaniky vadnu ked ich drzis,postupne sa straca brzdny ucinok. ja to robim tak,ze ked mam brzdit dlhy usek,mal by som prerusovat a znovu zatiahnut,ale ja striedavo taham a pustam prednu zadnu. Ale priznam sa ze dolu kopcom sa bojim a idem tak ako sa vravi na dohlad,aby som vedel zastavit na vzdialenost na aku mam prehlad. Tiez som zatracoval donedavna kotuce na cestnom bicykli,ale je to vec zvyku,vidno ich uz aj na triatlonovych specialoch,sice mechanicke,ale su. Hydraulika ma svoje caro v jemnosti ovladania a konstantnom brzdnom ucinku ako pises. Dalej uz su to tie premenne ..
aj s dokladmi, alebo je to lopata? lebo aj tych je bazos plny.
ale lopata?! vy by ste tiez vsetci len kradli, a na vsetko potrebovali papier,
ti vytlacim zarucak aj s hologramom, pokladnicnym blokom a vypisom z banky o transakcii, ked bude treba, to co je toto za bludy o dokladoch, ved to je len ***** papier, to len tu v tomto svete zbernych dvorov, je papier niecim cenny od vysvecenia az po list vlasnictva, a to nehovorim o bankovkach , kazdopadne "LUDOM z papiera JE8E"
ked nebude nikto nikomu verit, pojde to rychlejsie do p1ce ako to ide teraz
prepacte mi to, dako mi buchli sadze
len rada pre tych kupi chtivych tych bicyklov bez dokladu, nebojte sa a s kludom do toho, existuje na svete XY databaz o registracii bicykla, ci odcuzeni, to ze majitel neni zberatel zarucnych listov neznamena, ze je zlodej
ti vytlacim zarucak aj s hologramom, pokladnicnym blokom a vypisom z banky o transakcii, ked bude treba, to co je toto za bludy o dokladoch, ved to je len ***** papier, to len tu v tomto svete zbernych dvorov, je papier niecim cenny od vysvecenia az po list vlasnictva, a to nehovorim o bankovkach , kazdopadne "LUDOM z papiera JE8E"
len rada pre tych kupi chtivych tych bicyklov bez dokladu, nebojte sa a s kludom do toho, existuje na svete XY databaz o registracii bicykla, ci odcuzeni, to ze majitel neni zberatel zarucnych listov neznamena, ze je zlodej
skús sa na vec pozrieť z druhej strany, zo strany okradnutého
kým bude dopyt po bicykloch bez papiera, bude aj ponuka - t.j. krádeže
Vsak on nepise ze treba kupovat kradnute veci, ale ze papier nie je zarukou toho ze vec nie je kradnuta. Tiez sa mi stane ze ked nieco kupim tak fakturu niekde zalozim, alebo po case zahodim. Takze skor kupno - predajna zmluva.
A ked sa predavajuci zacne krutit, pripadne nemoze najst obciansky, tak nechat tak.
tomu nezabránite. Kradnuté bicykle sa budú vždy predávať "pod cenu" práve preto aby sa ľahko predali a vždy bude záujem o bicykle ktoré majú "dobrú cenu". A netreba sa čudovať, peniaze len tak na chodníku nenájdete. Mne už tiež ukradli bicykel, ale beriem to s nadhľadom. Určite by som na papiere nepozeral (ani na výrobné číslo) keby že kupujem ojazdený, to nieje auto, že to potrebuje STK a ŠPZ.
kamarat, mne ukradli nie jeden bicykel, a preto mam teraz bicykle doma a nie v pivnici, proste kradezi sa da vyhnut, ked odstranis co najviac faktorov umoznujucich samo odcuzenie, no samotny doklad o kupe je uboha vec s ktorou ani na policii nepochodis,
a dopyt po bicykloch bez papiera?! na co ti je ten papier? to to mi vysvetli
nemam papier ani na jeden bike co som kupil, a to som teda mal bicyklov z mraky, ci z obchodu( zarucak som drzal dva rokypotom isiel do zberu) ,alebo niekde z bazaru ci rovno z cudziny, a keby ti chcem predat bicykel za vybornu cenu, automaticky ma povazujes za dakeho lopkara, lebo ta nechcem obtiahnut na veci co mne uz posluzila, to to je chore zmyslanie,
nehovorim,ze sa bicykle nekradnu to isto a vo velkom a isto sa aj vo velkom predavaju, ale doklad o kupe s tym nic nema a nicomu nezabrani, urcite ak sa bavime od drahsich bicykloch co nekradnu "spoluobcania" pred potravinami, lebo ked chcem predat kradnuty bike v hodnote 5000,- za 2500,- doklad si zozeniem, lebo sa tym isto zivim a poznam rozdiel v kvalite a cene, a pohybujem sa v kruhoch officialnych predajcov a doklad si zozeniem aj na meno a cislo OP, rozumies mi?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Krásavec,snád aj ja jedného dňa
ti vytlacim zarucak aj s hologramom, pokladnicnym blokom a vypisom z banky o transakcii, ked bude treba, to co je toto za bludy o dokladoch, ved to je len ***** papier, to len tu v tomto svete zbernych dvorov, je papier niecim cenny od vysvecenia az po list vlasnictva, a to nehovorim o bankovkach
ti vytlacim zarucak aj s hologramom, pokladnicnym blokom a vypisom z banky o transakcii, ked bude treba, to co je toto za bludy o dokladoch, ved to je len ***** papier, to len tu v tomto svete zbernych dvorov, je papier niecim cenny od vysvecenia az po list vlasnictva, a to nehovorim o bankovkach
skús sa na vec pozrieť z druhej strany, zo strany okradnutého
kým bude dopyt po bicykloch bez papiera, bude aj ponuka - t.j. krádeže
A ked sa predavajuci zacne krutit, pripadne nemoze najst obciansky, tak nechat tak.
a dopyt po bicykloch bez papiera?! na co ti je ten papier? to to mi vysvetli
nemam papier ani na jeden bike co som kupil, a to som teda mal bicyklov z mraky, ci z obchodu( zarucak som drzal dva rokypotom isiel do zberu) ,alebo niekde z bazaru ci rovno z cudziny, a keby ti chcem predat bicykel za vybornu cenu, automaticky ma povazujes za dakeho lopkara, lebo ta nechcem obtiahnut na veci co mne uz posluzila, to to je chore zmyslanie,
nehovorim,ze sa bicykle nekradnu to isto a vo velkom a isto sa aj vo velkom predavaju, ale doklad o kupe s tym nic nema a nicomu nezabrani, urcite ak sa bavime od drahsich bicykloch co nekradnu "spoluobcania" pred potravinami, lebo ked chcem predat kradnuty bike v hodnote 5000,- za 2500,- doklad si zozeniem, lebo sa tym isto zivim a poznam rozdiel v kvalite a cene, a pohybujem sa v kruhoch officialnych predajcov a doklad si zozeniem aj na meno a cislo OP, rozumies mi?