Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Však to sa pýtam keď používa radenie Xx1 11sp x actuation a 12 sp Eagle prehadzovačka x actuation čo je rovnaký systém = teoreticky by to malo spolupracovať pri radení.
Ale nič nebudem špekulovať. Počkám pokial neklakne stará "hazka" a potom to budem riešiť.
Vedel by mi niekto poradiť.... mám fungľovky kľuky zee s prevodníkom 36z klasika, chcel by som tam dať nejaký NW prevodník, že by som jazdil 1x11 prípadne 1x10. Môžete mi poradiť nejaký NW prevodník najlepšie 30z alebo 32z. Nemám veľmi skúsenosť s rôznymi typmi prevodníkov tak preto sa pýtam vopred vďaka
Zatial som iny ako Absolute black nemal no s nimi som velmi spokojny. Retaz nepada ale zivotnost este objektivne zhodnotit neviem. Mam jeden 104BCD 32t oval navyse.
Mám 1X12. Originál prevodník s offsetom 3mm (zadný náboj Boost). Ak nahodím prevodník s offsetom 6 mm, mierne naruším reťazovú linku. Máte niekto praktické skúsenosti ako bude fungovať radenie v takomto prípade ???
Radenie podla mna funguje stale rovnako. Radenie tiez nevie ze ma posunutu retazovu linku ja som mal naopak 3mm mimo linku a so 6mm ofset to mam pekne v strede.
Takze lepsie by pri GS bolo asi max 46z.Ono vadit to moc nebude.Ide len o to, ze ak budem mat 11-46, prevodnik bude 34z.Ak 11-50, tak tam pojde 36z.Teraz mam 11-42 a 32z.
Som si vedomy, ze teoreticky by to slo.Ale neviem, ci to chcem riskovat, ked mam teraz 32x11-42 a na to co tu mame to staci.Asi ostanem do istoty na 34x11-46.Jedine ze to uz niekto skusal s GS ramienkom na M7000.
No asi si nerozumieme. Ten rozsah nie je risk, je to oficialny udaj vyrobcu. Risk je len to, ci prehadzovac zvladne 50z. To nemusi fungovat na 100% na kazdom rame kedze oficialne sa uvadza max. 46z. Ale to nie je risk v suvislosti s dlzkou ramienka. Je totiz uplne jedno ci sa jedna o GS alebo SGS co sa tyka max. pastorka.
Hej, rozumel som Ti.Ale.Nemoze bt problem v tom, ze ramienko by uz na 34x50 bolo napnute na doraz.Predsalen, pri SGS raminku je retaz kus dlhsia, tym padom sa nenapne tak, ako pri GS.Ci sa mylim?
Tak ono stale je na GS rezerva 2 zuby kapacity. Ale ked chces vediet ako to realne vyzera na 11z a ako na 50z, tak jedine ze Ti to niekto odfoti. Dzejkob ma kombinaciu GS a 11-46.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.sram.com/sram/mountain/technologies/x_actuation#sm.000k97f21pzndta10mm1943ghynu2
Ale nič nebudem špekulovať. Počkám pokial neklakne stará "hazka" a potom to budem riešiť.
https://bicycles.stackexchange.com/questions/44178/sram-x01-eagle-12speed-in-11speed-transmission-it-work
Radí to dobre, ale len tak tak na hrane. Myslím, že viac to nepoberie.