Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
obecne sa dá povedať že čím širšia galda, tým menší tlak stačí. riaď sa tým čo udáva výrobca a vyskúšaj si čo ti najviac sedí, moja prax je taká že naozaj tej 25mm galde stačí 8 bar..
podľa UCI predpisu musí byť taká medzera aby tade šla prepchať kreditka, reálne to aj tak v praxi skúšajú. jasné nám smrteľníkom môže byť celá UCU ukradnutá, to len ako príklad z praxe.
Počítaj aj s tým, že ak niekde chytíš "osmičku", ošúcha ti to rám/vidlicu.
Ak ti praskne š*****, možno ti to cez rám/vidlicu neprejde vôbec, a budeš musieť zháňať odvoz domov.
Pri profíkoch to nevadí, im keď sa niečo také stane, dajú im z mechaničáku nové koleso.
Jano82: diky, lebo som čítal, že u niektorých 23ky merajú aj 25mm podľa toho na akom ráfiku sú. Potom by som 25ky určite nekúpil. Mám teraz vittoria rubino pro 700x23c a tie som meral a majú 23,8mm na mojich kolesách.
A tie Continental GP 4000 25 mm su fakt velke balóny, aj oproti Schwalbe one v-guard 25 mm su vacsie.
Vsetko mam vyskusane.
Ked som kupil nove karbonove kolesa a presiel na galusky uz to chvala bohu neriešim.
Dokonca aj galusky Vittoria corsa elite 25 mm a Vittoria corsa competition G+ 25 mm je rozdiel. Tie druhe su väčšie, ale zmestia sa v pohode...
Pôvodne som chcel dať dopredu 23ku, ktorá by bola 23ka, ale keby tie conti 23ky mali 25mm to by mi nevadilo, len keby 25ky mali 27mm alebo nebodaj 28mm to už by bol problém
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak ti praskne š*****, možno ti to cez rám/vidlicu neprejde vôbec, a budeš musieť zháňať odvoz domov.
Pri profíkoch to nevadí, im keď sa niečo také stane, dajú im z mechaničáku nové koleso.
Vsetko mam vyskusane.
Ked som kupil nove karbonove kolesa a presiel na galusky uz to chvala bohu neriešim.
Dokonca aj galusky Vittoria corsa elite 25 mm a Vittoria corsa competition G+ 25 mm je rozdiel. Tie druhe su väčšie, ale zmestia sa v pohode...
Pri 700x15c rafiku maju 26mm a pri 700x19c maju 29mm.