Kategórie
Bike-techČím mazať reťaz na bicykli? # MTB # údržba # reťaz # odpružená vidlica # tlmič # poradenstvo # mazanie # mazivá
napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazanie reťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
savings Muc-Off C3 Ceramic Wet Lube mazivo na reťaz, 120 ml, kvapadlo
16,89 €
savings
MOC 29,99 €
-18% Weldtite TF2 Performance mazivo na reťaz s teflónom, 100 ml
5,49 €
-18%
MOC 6,99 €
-7% Brunox Deo sprej na starostlivosť o klzné plochy vidlíc a tlmičov, 100 ml
5,39 €
-7%
MOC 8,89 €
-21% Maxima PLUSH Dynamic Heavy mazivo do spodných nôh vidlice, 120 ml
11,90 €
-21%
MOC 30,99 €
savings RockShox Maxima Plush Dynamic Light olej do vidlíc, 120 ml
7,29 €
savings
MOC 13,39 €
-7% FOX Suspension Fluid 4 WT olej do vidlíc a tlmičov, 947 ml
40,99 €
-7%
MOC 48,99 €
Aktualne mi doziva originalne mazivo z vyroby na Shimano CN-HG93. Väcsina odjazdena v suchu, ale zazilo to aj jazdu v dazdi 2-3 razy. Momentalne 884 km podla Stravy, takze realne nieco cez 900.
A ad ta druha otazka - len na zaciatku som retaz pred nahodenim povrchovo dokladne ocistil handrou namocenou v tech. benzine, aby mazivo nezaspinilo prevody, potom som sa uz po cely cas pohonu nechytil.
Review od Kubu (on spomina vydrz cca 500km)
Výdrž aj vlastnosti takmer totožné so SHIMANOm len pri Shimane mi podstatne viac černie reťaz.
...ale SHIMANO sa mi lepšie aplikuje - má tenšiu ***** dávkovača.
Výdrž aj vlastnosti takmer totožné so SHIMANOm len pri Shimane mi podstatne viac černie reťaz.
...ale SHIMANO sa mi lepšie aplikuje - má tenšiu ***** dávkovača.
To shimano hrozné sklamanie... Bordel na reťazi ako nikdy... Je plné v krabici.. Prešiel som na RSP
Teraz mením kazetu aj reťaz a mám dilemu či nechať sériové mazivo Shimano, alebo sa ho hneď zbaviť a použiť Squirt. Hm?
No voľakedy som to nerobil.