hlozo, chvalim pstruha, ale pyta sa mi k nemu listovy salat a rajcinka, olivy tam uz su. proste taka kombinacia na sposob greckeho salatu bez fety. ja davam do utroby petrzlenovu vnat vymachanu v olivovom oleji, do ktoreho som predtym pridal roztlaceny cesnak a domacu vegetu (len sol, bylinky a korienky). na kazdom tanieri s rybou, alebo seafoodom by mal byt kusok citrona, aspon ako dekoracia. chobotnicovy salat ja robim tak, ze maso zmiesam so vsetkym ostatnym a vajce tam nedavam, v ziadnej podobe. ked ale chcem do seba napchat viac bielkovin, preco nie. dalmatinsky chobotnicak je primarne o chobo a rajcine s cibulou, tvojmu dominuje listovy salat. kreativita je dobra vec. nechavam ho dobre vychladit v chladnicke, nic osviezujucejsie v letny den neexistuje, hoci napr. greci si chobotnicku sanuju v mrazaku na vianoce.
oliváč používam, niekedy v kombinácii s vínnym octom a korením, ale stále mi to nechutí, tak by som chcel raz za čas vyskúšať aj niečo iné...nakoľko nemám žiadny nápad, tak skúsim ten na Caesar, no budem asi musieť modifikovať, sardely nemôžem ani cítiť...v každom prípade vďaka
tu ho mate, fesaka. taku slinu som pustil, ked som ten recept pisal, ze som ho v momente musel dat (vid recept o 3 komenty vyssie). priznam sa, ze podla origo receptu som ho robil teraz prvykrat. osobne nadalej budem preferovat mamin recept, na ktory som zvyknuty, lebo sardely, citron, olivac a vastne vsetky ingrediencie v nom viac vyniknu. smotanka/yogurt je predsa jemna vec. to zltko v origo verzii da slovo len parmezanu a sardely ledva citit. cim tmavsie zltka, tym tmavsi dressing, dijonska horcica ho trosku zosvetli, ja som mal po ruke len plnotucnu. musel som dat viac citrona ako obycajne, inak by bol moc husty. citron skoro vobec nebolo citit. a este krutony tam maju byt, ale ja muku nekonzumujem, takze pre mna len kruta low carb verzia.
z odstupom par hodin mozem konstatovat, ze som prekvapeny, ako som z toho jedla stale syty. tri zltka takto podane zasytia ovela viac ako 4 volske oka. inak by som uz kutal po suflikoch nejake proteinove tycinky.
oliváč používam, niekedy v kombinácii s vínnym octom a korením, ale stále mi to nechutí, tak by som chcel raz za čas vyskúšať aj niečo iné...nakoľko nemám žiadny nápad, tak skúsim ten na Caesar, no budem asi musieť modifikovať, sardely nemôžem ani cítiť...v každom prípade vďaka
Ja keď som robila vo francúzkej reštike tak som sa tam naučila jeden mega dressing ale viem ho len podľa chuti spraviť no je to zhruba takto: daj do mixéra 1 hrnček olivový olej, 1/2 hrnčeka balsamico ocot (alebo trochu menej), 2-3 šalotky (nie obyč cibuľu), 2 menšie strúčiky cesnaku, 1 PL med, 3/4 PL francúzka horčica, soľ a čerstvo mleté korenie. ALe daj to do nejakého Nutri bulet alebo podobného mixéra nech sa to rozseká a poriadne prepojí, ono ten olej sa potom tak "našľahá". Sprav si veľa a daj si to do chladničky do nejakej fľašky.
Inak dávam často na šalát, najmä s avokádom, tekvicový olej, dodá to takú orechovú chuť, a trochu citrón šťavy a soľ a korenie (meliem priamo mlynčekom).
Alebo taká haluz, že makový olej, šťava z pomaranča, trochu vínneho octu, trošku fr. horčice, soľ a korenie a je to v pohode na šalát napr. jablko, mrkva kel ....
AK si fanúšik bielych tak skús 500 g jogurt - smotanovejší, jablčný ocot asi 1 PL a 1 PL citrón šťavy, horčica taká menšia PL, menšia čerstvá čili paprička, a do toho riadnu hrsť čerstvých byliniek aj so stonkami hoď napr koriander alebo bazalka alebo kôpor ... soľ a korenie na dochutenie a zase to mixuj mixérom
Ja keď som robila vo francúzkej reštike tak som sa tam naučila jeden mega dressing ale viem ho len podľa chuti spraviť no je to zhruba takto: daj do mixéra 1 hrnček olivový olej, 1/2 hrnčeka balsamico ocot (alebo trochu menej), 2-3 šalotky (nie obyč cibuľu), 2 menšie strúčiky cesnaku, 1 PL med, 3/4 PL francúzka horčica, soľ a čerstvo mleté korenie. ALe daj to do nejakého Nutri bulet alebo podobného mixéra nech sa to rozseká a poriadne prepojí, ono ten olej sa potom tak "našľahá". Sprav si veľa a daj si to do chladničky do nejakej fľašky.
Inak dávam často na šalát, najmä s avokádom, tekvicový olej, dodá to takú orechovú chuť, a trochu citrón šťavy a soľ a korenie (meliem priamo mlynčekom).
Alebo taká haluz, že makový olej, šťava z pomaranča, trochu vínneho octu, trošku fr. horčice, soľ a korenie a je to v pohode na šalát napr. jablko, mrkva kel ....
do toho francuzkeho sa mi pyta trosku chili, idealne chipotle, to len podla toho ako som si v hlave tu chut predstavil. aku chut mal autor v umysle docielit a preco (k comu), to sa uz aj tak nedozvieme. dam menej aceta balsamica a vyskusam.
dotm, este jeden "dressing" ma napadol, ktory je vhodny na salat s miesanou zeleninou, teda aj s rajcinami a tak. olej z konzervy s tuniakom. skoda to vylievat, je v nom z toho tuniaka plno luxuxsnej chuti.
ešte som jeden doplnila s čili, ... autor vedel čo robí, šikovný chalan mal takú menšiu reštiku v Jersey, blízko mora, čersvé ryby, mňamky sme tam robili, stále niečo nové, malé menu ... samozrejme, upraviť sa to dá len ja sa furt smejem ako moja mama si upravuje recepty a potom sa čuduje, čo akože má na tom byť také super
ešte som jeden doplnila s čili, ... autor vedel čo robí, šikovný chalan mal takú menšiu reštiku v Jersey, blízko mora, čersvé ryby, mňamky sme tam robili, stále niečo nové, malé menu ... samozrejme, upraviť sa to dá len ja sa furt smejem ako moja mama si upravuje recepty a potom sa čuduje, čo akože má na tom byť také super
ja mam asi senzoricke vlastnosti a chutovu predstavivost celkom dobru a moje vylepsenia neuplatnujem vzdy a za kazdu cenu. ale vylepsil som si tak ku svojej chuti uz mnoho dobrych, ale nedotiahnutych receptov. na niektorych od jamieho olivera sa smejem a opravujem to ako diktat decku na prvom stupni ZS. ale mam respekt k autorstvu (napr. by to bol asi pripad toho kuchara z jersey, ak bolo zjavne, ze vie co robi). Dalej respektujem klasiku, napr. neznasam modifikacie v bolonskej omacke a jarnu cibulku/pazitku na bryndzovych haluskach. o homeopatickych davkach bryndze v smotane, ktorou su uz z kuchyne halusky obalene, ani nehovorim. take oklamane a zbastardcene jedlo z principu vraciam. v principe som minimalista, varim jednoducho. to znamena radsej menej ingrediencii ako viac.
Ja do pstruha väčšinou zapichnem jednu dve vetvičky čerstvého tymiánu do vnútra brucha a tam dávam aj kúsok citrónu A z korenín len soľ,korenie, rascu celú /len máličko/, a rybu potrieť kvalitným olivovým olejom.
Chobotnicu varím v posolenej vode / na 1kg cca 4-5 l vody / a dávam do vody ešte pár zrniečok celého korenia, nového korenia, dve hviezdy badyánu, chilli papričku a aj bobkový list. Všetko sušené. A hlavne dva korkové štuple. Na 1 kg mäsa cca 45 minút variť. Zatiaľ zakaždým úplne delikátna, Mäso jemnučké a mäkučké. Nechám vychladnúť a porcujem podľa toho či ide na šalát alebo povedzme ešte na ďalšiu tepelnú úpravu /kari a pod. / Ale potom už mäso len prehriať a podávať.
hlozo, chvalim pstruha, ale pyta sa mi k nemu listovy salat a rajcinka, olivy tam uz su. proste taka kombinacia na sposob greckeho salatu bez fety. ja davam do utroby petrzlenovu vnat vymachanu v olivovom oleji, do ktoreho som predtym pridal roztlaceny cesnak a domacu vegetu (len sol, bylinky a korienky). na kazdom tanieri s rybou, alebo seafoodom by mal byt kusok citrona, aspon ako dekoracia. chobotnicovy salat ja robim tak, ze maso zmiesam so vsetkym ostatnym a vajce tam nedavam, v ziadnej podobe. ked ale chcem do seba napchat viac bielkovin, preco nie. dalmatinsky chobotnicak je primarne o chobo a rajcine s cibulou, tvojmu dominuje listovy salat. kreativita je dobra vec. nechavam ho dobre vychladit v chladnicke, nic osviezujucejsie v letny den neexistuje, hoci napr. greci si chobotnicku sanuju v mrazaku na vianoce.
Ja do pstruha väčšinou zapichnem jednu dve vetvičky čerstvého tymiánu do vnútra brucha a tam dávam aj kúsok citrónu A z korenín len soľ,korenie, rascu celú /len máličko/, a rybu potrieť kvalitným olivovým olejom.
Chobotnicu varím v posolenej vode / na 1kg cca 4-5 l vody / a dávam do vody ešte pár zrniečok celého korenia, nového korenia, dve hviezdy badyánu, chilli papričku a aj bobkový list. Všetko sušené. A hlavne dva korkové štuple. Na 1 kg mäsa cca 45 minút variť. Zatiaľ zakaždým úplne delikátna, Mäso jemnučké a mäkučké. Nechám vychladnúť a porcujem podľa toho či ide na šalát alebo povedzme ešte na ďalšiu tepelnú úpravu /kari a pod. / Ale potom už mäso len prehriať a podávať.
to fakt davas stuple? ja som to vyskusal len raz, kedysi davno, len zo zvedavosti a banoval som, bolo to strasne citit. staci ju zamrazit, ked sa bojis, ze bude zuvackova. alebo nechat chvilu zanorenu v coca-cole, alebo pridat do vody, kde sa vari. ale to som neskusal, ja ked ulovim, tak hned mrazim a mrazenu neni problem do makka urobit. ja ju po uvareni este pecem. ked je mala, rovno pecem na panvici.
to fakt davas stuple? ja som to vyskusal len raz, kedysi davno, len zo zvedavosti a banoval som, bolo to strasne citit. staci ju zamrazit, ked sa bojis, ze bude zuvackova. alebo nechat chvilu zanorenu v coca-cole, alebo pridat do vody, kde sa vari. ale to som neskusal, ja ked ulovim, tak hned mrazim a mrazenu neni problem do makka urobit. ja ju po uvareni este pecem. ked je mala, rovno pecem na panvici.
No jo, ked sa stretnu dvaja empaticki diskuteri... Nesledujem kazdu temu a nejake debaty o morskych mrtvolkach a korkovych stuploch uz vobec nie, takze sa musite vychovavat navzajom. Som si to citovanie ani tym padom neuvedomil...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
z odstupom par hodin mozem konstatovat, ze som prekvapeny, ako som z toho jedla stale syty. tri zltka takto podane zasytia ovela viac ako 4 volske oka. inak by som uz kutal po suflikoch nejake proteinove tycinky.
Ja keď som robila vo francúzkej reštike tak som sa tam naučila jeden mega dressing ale viem ho len podľa chuti spraviť no je to zhruba takto: daj do mixéra 1 hrnček olivový olej, 1/2 hrnčeka balsamico ocot (alebo trochu menej), 2-3 šalotky (nie obyč cibuľu), 2 menšie strúčiky cesnaku, 1 PL med, 3/4 PL francúzka horčica, soľ a čerstvo mleté korenie. ALe daj to do nejakého Nutri bulet alebo podobného mixéra nech sa to rozseká a poriadne prepojí, ono ten olej sa potom tak "našľahá". Sprav si veľa a daj si to do chladničky do nejakej fľašky.
Inak dávam často na šalát, najmä s avokádom, tekvicový olej, dodá to takú orechovú chuť, a trochu citrón šťavy a soľ a korenie (meliem priamo mlynčekom).
Alebo taká haluz, že makový olej, šťava z pomaranča, trochu vínneho octu, trošku fr. horčice, soľ a korenie a je to v pohode na šalát napr. jablko, mrkva kel ....
AK si fanúšik bielych tak skús 500 g jogurt - smotanovejší, jablčný ocot asi 1 PL a 1 PL citrón šťavy, horčica taká menšia PL, menšia čerstvá čili paprička, a do toho riadnu hrsť čerstvých byliniek aj so stonkami hoď napr koriander alebo bazalka alebo kôpor ... soľ a korenie na dochutenie a zase to mixuj mixérom
Inak dávam často na šalát, najmä s avokádom, tekvicový olej, dodá to takú orechovú chuť, a trochu citrón šťavy a soľ a korenie (meliem priamo mlynčekom).
Alebo taká haluz, že makový olej, šťava z pomaranča, trochu vínneho octu, trošku fr. horčice, soľ a korenie a je to v pohode na šalát napr. jablko, mrkva kel ....
do toho francuzkeho sa mi pyta trosku chili, idealne chipotle, to len podla toho ako som si v hlave tu chut predstavil. aku chut mal autor v umysle docielit a preco (k comu), to sa uz aj tak nedozvieme. dam menej aceta balsamica a vyskusam.
ja mam asi senzoricke vlastnosti a chutovu predstavivost celkom dobru a moje vylepsenia neuplatnujem vzdy a za kazdu cenu. ale vylepsil som si tak ku svojej chuti uz mnoho dobrych, ale nedotiahnutych receptov. na niektorych od jamieho olivera sa smejem a opravujem to ako diktat decku na prvom stupni ZS. ale mam respekt k autorstvu (napr. by to bol asi pripad toho kuchara z jersey, ak bolo zjavne, ze vie co robi). Dalej respektujem klasiku, napr. neznasam modifikacie v bolonskej omacke a jarnu cibulku/pazitku na bryndzovych haluskach. o homeopatickych davkach bryndze v smotane, ktorou su uz z kuchyne halusky obalene, ani nehovorim. take oklamane a zbastardcene jedlo z principu vraciam. v principe som minimalista, varim jednoducho. to znamena radsej menej ingrediencii ako viac.
Chobotnicu varím v posolenej vode / na 1kg cca 4-5 l vody / a dávam do vody ešte pár zrniečok celého korenia, nového korenia, dve hviezdy badyánu, chilli papričku a aj bobkový list. Všetko sušené. A hlavne dva korkové štuple. Na 1 kg mäsa cca 45 minút variť. Zatiaľ zakaždým úplne delikátna, Mäso jemnučké a mäkučké. Nechám vychladnúť a porcujem podľa toho či ide na šalát alebo povedzme ešte na ďalšiu tepelnú úpravu /kari a pod. / Ale potom už mäso len prehriať a podávať.
Chobotnicu varím v posolenej vode / na 1kg cca 4-5 l vody / a dávam do vody ešte pár zrniečok celého korenia, nového korenia, dve hviezdy badyánu, chilli papričku a aj bobkový list. Všetko sušené. A hlavne dva korkové štuple. Na 1 kg mäsa cca 45 minút variť. Zatiaľ zakaždým úplne delikátna, Mäso jemnučké a mäkučké. Nechám vychladnúť a porcujem podľa toho či ide na šalát alebo povedzme ešte na ďalšiu tepelnú úpravu /kari a pod. / Ale potom už mäso len prehriať a podávať.
to fakt davas stuple? ja som to vyskusal len raz, kedysi davno, len zo zvedavosti a banoval som, bolo to strasne citit. staci ju zamrazit, ked sa bojis, ze bude zuvackova. alebo nechat chvilu zanorenu v coca-cole, alebo pridat do vody, kde sa vari. ale to som neskusal, ja ked ulovim, tak hned mrazim a mrazenu neni problem do makka urobit. ja ju po uvareni este pecem. ked je mala, rovno pecem na panvici.
https://www.youtube.com/watch?v=8Q_1Mcn7uxk
https://www.youtube.com/watch?v=8Q_1Mcn7uxk
sak jasne, ze som tam nedal lepeny korok, ale kvalitny stupel, ale dovrzal som si tym chobotnicu. ja stupel nedam nikdy viac.
hlozo & edelweiss, pls. skuste takto: