Kategórie
Bike-techČo vám priniesla poštárka? # cestná cyklistika # doplnky # eshop # skúsenosti # diskusia # oprava defektu # nákup
posledný komentár: 11. 5. 2015 o 15:37
Akcia -19% Cyclon Bike Care BIKE CLEANER odstraňovač nečistôt, 500 ml
10,49 €
-19%
MOC 12,99 €
-5% Muc-Off Premium Footwear Shield ochranný sprej na tretry, 250ml
16,09 €
-5%
MOC 16,99 €
-8% Weldtite Snow Foam Bike Cleaner penový čistič bicykla, 500 ml
10,89 €
-8%
MOC 11,99 €
-6% Weldtite Bike Cleaner Reload čistič, koncentrát, 30 ml
4,39 €
-6%
MOC 4,99 €
savings Muc-Off Chain Doc práčka reťaz + odmasťovač Bio Chain Cleaner
26,99 €
savings
MOC 40,99 €
Pokiaľ sa mi podarilo zistiť, a to už zisťujem pár týždňou (lebo je problém zohnať 12x135mm zadný náboj s XD orechom a uvažoval som už o konvezii z iného rozmeru), tak takýto conversion kit neexituje. Sú len dve možnosti:
1. zmena osky tenšiu za hrubšia a hrubšia za tenšiu - podľa modelu a jeho možností - toto skôr pre zmenu z Thru axle na Rýchloupinák alebo výmenu za šróbovú osku Axle (okrem 12x135mm - asi preto že už sa všetko robí 142mm alebo Boost a viac...)
2. rozšíriť - z užšieho na širší = z 135 na 142 atd, ale naspäť to nejde (aspon som nenašiel redukcie na zmenu z napr zo 142 na 135 pri 12mm. Našiel som iba 10mm.
Poslali mi aj odpoveď zo šopu že mi pošlú nové koncovky na výmenu - ale tam mi ponúkli "conversion kit 10x135 na 12x135 - čiže môj problém to nerieši = asi sa zmýlili keď to riešili. Čakám na odpoveď.
Ak som to teda všetko pochopil správne - toto mi navrhli že mi pošlú na konveziu:
"Hope Pro II Evo and Pro 4 Rear Hubs Conversion Kit - QR 10 / 10x135mm / Bolt In | 12x135mm - HUB238 | HUB239 | HUB240 | HUB241 | HUB242".
Zrejme si to už študoval...
http://www.hopetech.com/wp-content/uploads/2014/05/HUB-CONVERSION-KITS-CHART-4.pdf
Mas to pomylene. V dnesnej dobe ked sa niekto chce hrat na fotografa, kupi si FF a zopar pevnych skiel. Kto chce bezne fotky, preda svoje amaterske zrkadlo a kupi si 1" kompakt, ktory urobi to iste, zmesti sa do vrecka a v urcitych parametroch ho dokonca predci. Nie len mobily sa vyvijaju.
tak hlavne podla ceny spicka su japonske NSK, NTN, KOYO ENDURO aj SKF ale to uz vyrabaju vsade takze to je take diskutabilne cena loziska cca 8 az 10 eur . potom je taky stred japonske rozny vyrobcovia ja som bral FBJ cena 3 az 5 eur a.Potom je cina cina cina po 1eure . ale manici co do toho vidia tak hovoria ze zlata stredna cesta hlavne ked to ma kontakt z vodou a blatom tak je zbytocne tam davat lozisko za 10 eur . a hlavne trebalo mi 12 lozisiek do maestra tak 12*10 to by ma dal blby pozdravit to radsej vymenim kazdy rok . a musim povedat ze minimalne 4 loziska by dalsiu sezonu uz nedali . neviem aka kvalita tam bolo od vyroby kedze ich menim po prvej sezone
Včera priniesol kurier z Canyonu ďalší diel do skladačky.
Za tú cenu(399 €) sa nedalo odolať.
Bude snáď dobrá na regeneráciu....