Pri podrážke zo žliabkom len na päte-polaautomatické, keď je aj v predu automatické a bez, ako na tých Garmontoch klasické, samozrejme na bežnú turistiku klbové mačky. Teda tie najviac používané
Ale na škodu to určite nie je, roky som nosil vibrami bez memrány a keď ti koža premokne, tak máš problém tie topánky vysušiť a pocit mokrých nôh...kto zažil vie . Impregnoval som pravidelne, no pri nejakých lejakoch a ako píšeš brodení snehom ti premoknú. Tam je membrána na nezaplatenie, ja už by som vibramy bez membrány nekupoval , teda aspoň pokiaľ by som mal mať len 1 univerzálne celoročné doktor-40 ja by som nevylúčil ani tie Garmonty, ale je to na tebe a či majú podrážku na poloautomatické, či automatické mačky nie je asi až tak dôležité, najmä pri celoročnej obuvi. Asi mačky aj tak nebudeš používať moc často a na pár x do roka, to nemá asi zmyseľ moc riešiť. Priorita je aspoň u mňa komfort a pri zimnom použití aj nepremokavosť, nie je nič horšie ako mokré nohy, v zime to platí 2 násobne
Jasné, nejakú určite treba. To bolo skôr na margo toho, či GTX alebo Sympatex
...ešte ma chalani napadla jedna otázka..po kúpe topánok ich niečim aj natierate alebo impregnujete?..mám si kúpiť nejaký impregnačný sprej?...som sa na to zabudol spýtať priamo v predajni:-/ ..klabo ty máš také isté ako som si aj ja kúpil, myslíš že je to potrebné??
Pred 1. použitím nemusíš, impregnujú sa od výroby. Ale určite si nejaké impregnáciu kúp, je to dobré používať, v náročných podmienkach aj pred každou túrou, ak máš svoje topánky aj seba rád . Existuje množstvo prípravkov, na GTX a membrány celkovo bývajú špeciálne prípravky. Dobré sú novšie impregnácie s nanočasticami a pod. ale aj tie klasické nebývajú zlé, treba pozerať, či je to určené na semiš, textil, kožu, prípadne univerzál
Tak, ale nič to nemení na tom, že sa obuv, teda aspoň tie lepšie značky a pri drahších vibramách to beriem ako samozrejmosť pri výrobe impregnujú. Existujú aj rôzne prípravky aj na výživu kože ako rôzne kondicionéry (podobne ako na vlasy) na zachovanie čo najlepších vlastnosti kože, prevažne ju zmäkčia, čo zabraňuje praskaniu. Nič podobné som nikdy nepoužíval, no impergnáciu beriem ako normálnu a pravidelnú starostlivosť o obu. Samozrejme takto dlhšie vydržia a budú lepšie slúžiť
doktor-40 inú impregnáciu kupovať nemusíš, vosk ochráni kožu v zime lepšie (pred popraskaním) ako iné prostriedky. Impregnovať to hned nemusíš, možno po 2-3 túrach, aspoň uvidíš, či sú topánky odolné aj bez toho, prípadne či budú s tým voskom odolnejšie . Pri náročnejších alebo viac dňových túrach je samozrejme dobre ich ošetriť a po túre poriadne vysušiť, samozrejme mimo zdroja tepla a priameho žiarenia.
Ok,dík 😉
Zajtra by som ich mal mat doma.
Po objednani som sinibak vsimol ze prehodili foto na stranke najprv tam mali tie s drazkou na poloautomaticke macky a neskor dali bez drazky.Ked mi volal z bergsporru som sa na to pytal a bol nejaky zmeteny chcel som zistit ze ci je to nejaky starsi model alebo co a len mi povedal ze je to jedna z najpredavanejsich topanok u nich a ze ich predavaju 12 rokov ci co....no celkom divne ze si to takto menia kadejako a zakaznika ani neupozornia keby som uz mal kupene poloautomaticke macky tak co?Aj teraz manto trochu sere ale uz som to nechcel rusit ked som u nich objednal viac veci
Podľa toho linku, keď si vyberal vibrami, som to bral ako topánky na klasické mačky, neviem či tú 1. fotku považuješ za vhodnú na poloautomaty, no mne to príde aspoň z tohto pohľadu dosť divné a nie moc vhodné, ten žliabok býva trochu iný, no možno tá fotka trochu skresluje. Ideálny by bol pohľad zozadu.
no hej, len mi tá podrážka príde aj tak dosť zvláštna, ako by tam bol ten vrchný diel nad žliabkom dolepený , takúto podrážku som ešte nevidel, ale samozrejme môže, teda asi bude ok
na poloautomaticke macky musi byt hlavne dost pevna (neohybna) podrazka, zliabok je naprd, ked pri ohybe klipsna macky vyskoci. treba hladat aspon tvrdost C, hento na pohlad z fotky vyzera na B, A/B
inak na standardnu VHT je zbytocne kupovat poloautomaty, niesu tak univerzalne ako obycajne, moze sa stat ze bude treba napr. niekomu pozicat
a Cckove topanky su zase na beznu chodzu dost nepohodlne
Ja som vcera kupil v sportisime topanky crossroad na vibram podrazke
Bol som ich vyskusat v hlbokom snehu s po 4 hodinovej prechadzke nohy suche a teple za cenu 64 eur im fakt niet co vytknut
lukas6s8p tiez som si myslel ze to je len "zliabok", nie realne na macky, ale kukol som stranku vyrobcu a pise ze maju na poloautomaty. Ovsem, maju aj fotky kde vidno inu podrazku, ktora 100% nie je na poloautomaty, cize ich pravdepodobne vyrabaju v dvoch prevedeniach ktore ale poriadne od seba neodlisuju. Nemyslim si ani ze ide o starsi/novsi model, ale o dve prevedenia a predajca mal zlu foto ak ozaj dlho predavaju presne to iste (to co maju aktualnu foto).
Johny čo sa týka mojich topánok, tak ja som si u nich hneď aj kúpil impregnačný sprej a doma nasprejoval. Podľa môjho názoru treba ošetriť každé topánky pred používaním a hlavne tie zimné! Tento impreg som si kúpil: https://horalshop.sk/produkt/impreg/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
doktor-40 ja by som nevylúčil ani tie Garmonty, ale je to na tebe
Jasné, nejakú určite treba. To bolo skôr na margo toho, či GTX alebo Sympatex
https://youtu.be/O2cNbXzEGX8
Uz som ich objednal.Nejake odporucania na vosk?
http://www.bergsport.sk/sk/elektronicky-obchod/produkt/impregnacia-sno-seal-wax-200-g---impregnacia-zo-vcelieho-vosku-sno-seal-vosk-200g/1038
Zajtra by som ich mal mat doma.
Po objednani som sinibak vsimol ze prehodili foto na stranke najprv tam mali tie s drazkou na poloautomaticke macky a neskor dali bez drazky.Ked mi volal z bergsporru som sa na to pytal a bol nejaky zmeteny chcel som zistit ze ci je to nejaky starsi model alebo co a len mi povedal ze je to jedna z najpredavanejsich topanok u nich a ze ich predavaju 12 rokov ci co....no celkom divne ze si to takto menia kadejako a zakaznika ani neupozornia keby som uz mal kupene poloautomaticke macky tak co?Aj teraz manto trochu sere ale uz som to nechcel rusit ked som u nich objednal viac veci
inak na standardnu VHT je zbytocne kupovat poloautomaty, niesu tak univerzalne ako obycajne, moze sa stat ze bude treba napr. niekomu pozicat
a Cckove topanky su zase na beznu chodzu dost nepohodlne
Bol som ich vyskusat v hlbokom snehu s po 4 hodinovej prechadzke nohy suche a teple za cenu 64 eur im fakt niet co vytknut