Zdravim,
mozno si niekto povie, ze dalsia zbytocna tema, ale vcelku by ma zaujimalo, ake knihy citate, ci vobec citate nieco (okrem Velo a podobnych casopisov) a co ste citali naposledy ... ja som velkym fanusikom fantasy a scify, ale obcas si precitam aj nejaku kriminalku ... naposledy som cital Dana Browna (vsetky 4 knihy, co vysli) a len pred nedavnom som docital trilogiu od mladeho nemeckeho fantasy autora Markusa Heitza : Trpaslici, Valka trpasliku a Pomsta Trpasliku.
Viet Thanh Nguyen: Sympatizant; Gorecki: Planeta Kaukaz; Gauss: Roztrateni nemci - vsobecne vydavatelstvo Absynt https://www.absynt.sk/ Clovek sa vela dozvie o biologickom druhu homo sapiens a jeho roznorodnosti. Mezitym ako odpocinok hocico od Wodehousa - komornik Jeeves potesi.
Práve čítam Scott and Amundsen: The Last Place on Earth. The Race to the South Pole. (Roland Huntford, Abacus 2012). Výborne napísaná polárna biografia. Asi každý tie mená poznáte. Sem to dávam preto, že som sa tam dočítal:
Hneď po ukončení vojenskej služby sa Amundsen vrátil na more, aby čo najskôr splnil časovú kvalifikáciu na zloženie kapitánskeho certifikátu. Mal ju naplniť na lodi Oscar, rodinnom korábe, na ktorom sa plavil aj predtým. Oscar kotvil v Cartagene v Španielsku. Kvôli tréningu sa rozhodol väčšinu cesty prejsť na bicykli. Cyklistika na takú vzdialenosť bola stále veľmi nezvyčajná, no napriek tomu sa Amundsen podujal na pedálovanie krížom cez celý kontinent spolu so svojím bratom Leonom, ktorý pracoval pre spoločnosť prepravujúcu víno so sídlom v Cognacu neďaleko Bordeaux. Christianiu (Oslo) opustili 9. septembra (1899).
Možno to niekoho zaujme. Je to taký môj voľný preklad. Koľko im to trvalo sa tam nepíše. Amundsen experimentoval s trénovaním, vytrvalosťou, ale aj s odevom, stravou, prepravou atď. v rámci príprav na svoje polárne výpravy. Veľmi zaujímavá osobnosť.
Nedávno som počúval Marťana, teraz počúvam Atlas mrakov. V angličtine som si nedávno stiahol fantastickú leteckú poviedku The Shepherd (F. Forsyth) a BBC adaptáciu Bomber (Len Deighton).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Sova
Odporucam pre kazdeho.
Taka jednohubka, ale silna, film trochu zaostava za knihou, no aj tak je dobry.
https://www.martinus.sk/?uItem=213880
https://www.csfd.cz/film/372215-volani-netvora-pribeh-zivota/prehled/
Hneď po ukončení vojenskej služby sa Amundsen vrátil na more, aby čo najskôr splnil časovú kvalifikáciu na zloženie kapitánskeho certifikátu. Mal ju naplniť na lodi Oscar, rodinnom korábe, na ktorom sa plavil aj predtým. Oscar kotvil v Cartagene v Španielsku. Kvôli tréningu sa rozhodol väčšinu cesty prejsť na bicykli. Cyklistika na takú vzdialenosť bola stále veľmi nezvyčajná, no napriek tomu sa Amundsen podujal na pedálovanie krížom cez celý kontinent spolu so svojím bratom Leonom, ktorý pracoval pre spoločnosť prepravujúcu víno so sídlom v Cognacu neďaleko Bordeaux. Christianiu (Oslo) opustili 9. septembra (1899).
Možno to niekoho zaujme. Je to taký môj voľný preklad. Koľko im to trvalo sa tam nepíše. Amundsen experimentoval s trénovaním, vytrvalosťou, ale aj s odevom, stravou, prepravou atď. v rámci príprav na svoje polárne výpravy. Veľmi zaujímavá osobnosť.
mate nejake doporucenie na dobru audio knihu?:) uz ma nebavi pocuvat v aute radio, a celkom sa mi zapacila tato varianta
mate nejake doporucenie na dobru audio knihu?:) uz ma nebavi pocuvat v aute radio, a celkom sa mi zapacila tato varianta
Ahoj, zaregistruj sa http://www.kralovstvimluvenehoslova.cz
ja na tom fičím už roky
Odporucam hlavne vsetkym "studovanym" lesnikom a polovnikom.