cavte idem menit komplet ložiská na ráme giant reign, a by ma zaujimalo ci je to mozne vymenit aj doma na kolene alebo to treba dat do servisu. Ci sa tie loziska z rámu daju nejako setrne vytiahnut a ci sa daju dat nove v pohode dnu.
prislo mi stredove zlozenie PF30 - X-TYPE ADAPTER - chcel som pozriet kolko je vazeliny v loziskach a neviem dat dolu tu ciernu plastovu krytku - myslel som ze by mala ist len vytiahnut von rukou ale nejde. nema niekto skusenost? a otazka - loziska by sa mali dat menit - je to press fit - ako ich potom dostat von? vybuchat misky von a po vymene lozisk znova nalisovat? alebo vytahovat loziska nejak ked to je nalisovane v rame?
ako sa vyraza press fit viem aj ako sa lisuje (tych videii su stovky) - ale este raz - nejde mi vytiahnut ta cierna plastova krytka loziska - vo videu to spravi rukou - asi pouzit este viac sily? po nalisovani pouzivani a opotrebovani lozisk by sa mali dat vymenit - pytam sa dopredu - ako? vyrazit/vylisovat loziska z misiek nalisovanych v rame alebo vyrazit najprv misky z ramu vymenit loziska a potom ich znova nalisovat? (race face ma na stranke video len s miskami von z ramu) da sa press fit vyrazit a potom znova nalisovat? misky su hlinikove.
chcel by som si dat vyrobit pripravky na vymenu puzdier vo vsetkych beznych rozmeroch spodnych nôh vidlic, ako na tomto videjku. Vie niekto poskytnut presne rozmery tej orezanej podlozky-teda priemer, toho pripravku, ako aj rozmery toho valceka, ktorym na puzdro naspat nabíja? / najma pre 32mm, 34mm,35mm, tusim fox robi aj 36mm nohy...
Nie som odbornik, ale myslim si, ze uz asi jedina moznost ktoru mas, je dat tu prepazku uplne prec, pekne to zacistit a medzi nove loziska dat novu prepazku (podlozku) rovnakej hrubky (aby vymedzila medzi loziskami rovnaku vzdialenost).Predpokladam ze vyssia moze byt (nebude to asi nicomu vadit), lebo taku "tenku" bude asi vysustruzit problem.
Tie loziska nemaju vonkasie "dorazy" z dielu, ktory sa montuje na ne? Urcite neostava medzera medzi vonkajskom lozisk a dalsou castou ramu....
Loziska a novu podlozku moze este trochu poistit Loctitom....
Marinada To naradie je univerzalne pre vsetky typy lozisiek v rame, alebo k tomu treba prikupit aj nejake adaptery? Resp. staci mi tento tool aby som dostal von vsetky loziska? Este som loziska sam nemenil ale v buducnosti ma to neminie, tak by sa mi to mozno zislo...dik
Marinada tu prepážku si zničil po celom obvode či len časť? ... daj viac foto ... ak po väčšine obvodu ostal z tej prepážky aspoň milimeter, neriešil by som to... tam nieje nejaká veľká axialna sila takze by to tie ložiska malo podržať
Ako sa ti ju vlastne podarilo hentak zlikvidovať? Skúšal si ich lisovať naraz von?
Ak tam ostalo aspoň niečo tak by som spravil ako píše Tesak. Nedával tam nič, tie ložiská nie sú axiálne zaťažené tak sa nemajú prečo hýbať.
Nevedel som o nej. Bola dost nenapadna a zdalo sa, ze bud su loziska o seba oprete alebo je medzi nimi daka tenka podlozka tak som tisol tisol jak blazen kym daco neruplo. Nieje to uplne vyhladene ale ostala tam daka desatinka. Zrejme to este poistim lepidlom.
Marinada To naradie je univerzalne pre vsetky typy lozisiek v rame, alebo k tomu treba prikupit aj nejake adaptery? Resp. staci mi tento tool aby som dostal von vsetky loziska? Este som loziska sam nemenil ale v buducnosti ma to neminie, tak by sa mi to mozno zislo...dik
Je pre vsetky typy od vnutorneho priemeru 10-32mm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Niektore boli plnsie ale pnit treba kazde. Vazelina v nich sa zda byt identicka s PM600
Loziska a novu podlozku moze este trochu poistit Loctitom....
Ak tam ostalo aspoň niečo tak by som spravil ako píše Tesak. Nedával tam nič, tie ložiská nie sú axiálne zaťažené tak sa nemajú prečo hýbať.
Je pre vsetky typy od vnutorneho priemeru 10-32mm.