Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
S double miskou sa lepšie robí, na učenie je lepšia. Kávu kúp hlavne čerstvú z nejakej lokálnej pražiarne. Pripadne si tam jednu daj. Možno aj poradia / prezradia ich recept na konkrétnu kávu, budeš sa vedieť odpichnut a neskončí toľko v kanáli...
To je pravda, a este ani potom by som hned nekrical ...
Oprava: Toto je ina, Panama Hartmann, skore 93.50. Predtym za 30e bola Costa Rica, skore 91.50.
A kto nevlastní minimálne tri Mzungu , nie je Home Barista a pomeeeeeé 🕺
"We recommend to let coffees rest for at least 4 days after roast in case of filter brews, and 8 to 10 days for espresso brews.
The peak of aromas happens during the first 3 weeks after roasting, but if the coffee has been kept closed in our nitrogen-flushed original package we tasted coffees that still expressed good flavors even after 8 months from roasting."