GZA Nestal ma 2200 ale necelych 1600. Nenasiel som nic pre mna vyhovujucejsie za lepsiu cenu. S mojimi 110kilami som chcel pohodlny bicykel s kotucovymi hydraulikami. Tento to splna. Vyuzitie na zaciatok naozaj len cesta, ak pojdu dole kila, urcite pojde aj do terenu. Ale rozbit ho hned na zaciatku nepotrebujem. Zelena krasne svieti, s farebnymi doplnkami na rame to ide. Nazivo sa mi paci kus viac ako na fotkach.
edit: GaliPe54 Ano, tanier pojde dole. Bajk som dostal v stredu, poskladal vo stvrtok, v sobotu prva jazda. Detaily doladim casom.
JOLI na jednopilu by som zatial nesiel. Skor som sa zamyslel nad vymenou aktualneho 52/36 na 50/34. Taha ma to totiz do kopcov a napriklad ten Braunsberg, z ktoreho je aj foto na predoslej stranke, som vyslapal fakt ze s vypatim vsetkych sil. Lahsi prevod by sa hodil. Ale skusim najprv trochu pojazdit a potom sa uvidi.
originál to má 52/36 a vzadu 11-32 a áno nestačí to, napriek tomu že na žiletke jazdím 53/39 tak sem som si dal 50/34 a kazetu 11-34...hlavne teda kvôli terénu, ale aj na cestných stojkách to boli dosť ťažké prevody, keďže ten bike je docela ťažký, myslím si že v mojom setupe s blatníkmi mu moc do 10kg nechýba.. + 32 mm kolesá nie s úplne hladkým dezénom a hustené tak na 4 bar sa rozhodne neodvalujú rovnako ako galusky
JOLI Co by tou jednou pilou oproti dvom ziskal ? (Pytam sa na nazor)
Pokial by som mal gravel iba na ľahký kopcovitý terén, tak okrem stránky údržby by som si ľahší prevod vykompenzoval so zadnou kazetou. Vpredu by mi stačila 40 zubová. Ale ak s tým plánuje jazdiť aj rovinaté cesty, tak v tom prípade asi pre neho lepšie mať kompakt vpredu.
JOLI Vdaka za nazor. Cakal som, ze spomenies aj nizsiu hmotnost, kedze u jednoprevodnika absentuje prevodnik naviac, presmykac, bowden a packy. Udrzba je praveze dost jednoducha. Raz presmykac nastavis a dlho sa toho nemusis dotknut. Jedine co mna stve na viacprevodnikoch je, ze sa mi medzi jednotlive prevodniky nezmesti hlava zubnej kefky .
ja keď som šiel na brausberg na "cesťáku" s prevodom 32-28 tak som mal čo robiť aby som neumrel, na horskom ta s kľudom zaradím 32-38 ... a niekto iný sa ani nespotí ... teraz mám akože prestať jazdiť asfalt aby som nerobil hanbu?
na braunsberg som chodil s mojim klasickým set-upom na cestaku (compact 50/34 a kazeta 11-25) . ale nieje to zas tak ľahký kopec (Iron-hide machruje) , aj keď je pomerne "krátky". je dosť strmý. veru som sa zadýchal riadne.
myslel som bubbica na brausbergu.kopec co ma 2 km a 10 perc s 36 27 neni problem
Ved Bikejoring ti odpisal v podstate za mna. Ma ten isty bajk, vie ako je osadeny a ako jazdi. A vidis, ja som ten kopcek ledva utiahol na 36 32. Keby to bolo suvislych 10%, asi by to bolo viac v pohode, nez ked je tam 400m usek so 16%, ktore ma celkom vystavili. Navyse som sa tam musel vyhybat psikovi, ktory si myslel, ze ma zje, skackal mi pred kolesom a majitelia si ho nevedeli zavolat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: GaliPe54 Ano, tanier pojde dole. Bajk som dostal v stredu, poskladal vo stvrtok, v sobotu prva jazda. Detaily doladim casom.
Pokial by som mal gravel iba na ľahký kopcovitý terén, tak okrem stránky údržby by som si ľahší prevod vykompenzoval so zadnou kazetou. Vpredu by mi stačila 40 zubová. Ale ak s tým plánuje jazdiť aj rovinaté cesty, tak v tom prípade asi pre neho lepšie mať kompakt vpredu.
Ako pre koho ze? Lebo vsetci sme uplne rovnaki. A ten kopec ma niektore useky aj 16%. A to je jedno. Niektori majstri vesmiru to aj tak nepochopia.
Ved Bikejoring ti odpisal v podstate za mna. Ma ten isty bajk, vie ako je osadeny a ako jazdi. A vidis, ja som ten kopcek ledva utiahol na 36 32. Keby to bolo suvislych 10%, asi by to bolo viac v pohode, nez ked je tam 400m usek so 16%, ktore ma celkom vystavili. Navyse som sa tam musel vyhybat psikovi, ktory si myslel, ze ma zje, skackal mi pred kolesom a majitelia si ho nevedeli zavolat