Keď nemáš čo skús vyhľadávanie, keď prídem domov popíšem lepšie, no PC mám KO a tam mám všeobecný recept. Aj som posielal nejakým ľuďom tu z fóra, možno pomôžu.
Všeobecne okrajovo : používam hovädzie zadné, pre bohatých sviečkovú, nakrajaš naprieč svalstvom na cca 3-5mm, lepšie sa kraja keď je chvíľku v mrazničke. Marináda sa dáva podľa chuti no ja dávam prevretú vodu, sójovú omáčku, rybacú omáčku, worcestrovú, soľ, trstinový cukor, vodu dávam na zjemnenie lebo v marináde je bez vody a základ je sojovka a tá mi potom preráža chuť mäsa. A necháš to 2 hodiny v teple, ja to dávam do sačikov a pekne masírujem keď si spomeniem. A ďalších 22 hodín v chladničke, kľudne aj 48 hodín. Potom dáš do sušičky na max
výkon (70stp) 2 hodiny,vymeniš pláta a ďalšie dve hodiny, potom dáš polovičný výkon (50stp) až do úplného vysušenia, dá sa to aj v trúbe no neviem presne ako, skús Google alebo youtube. Potom to treba skladovať v papierovom sáčku aby to dýchalo. Keby boli otázku stačí napísať ?