kimlo trefný bohemizmus je OK, ale henten je otrasne tupý - nemám problémy používať v slovenčine priamo české slová aj s ř a ě tam, kde slovenčina proste nemá vhodné slovo (a hentomu sa hovorí pekne rázne býčie GULE, kamoš z Hnúšte by dokonca povedal guľe, čo je pre mňa ako západného Slováka nevysloviteľné), keďže nám ju vyholili na kosť jazykoví puristi, väčšina z nich s katolifašo pozadím (ako prekladateľ fantasy viem o neschopnosti slovenčiny ako jazyka svoje)
uznajte že klasicky slopenský pseudonázov "býčie žľazy" je nezmysel (to môže byť aj hypofýza... alebo pankreas ) EGLIL žiadna pachuť, skôr by som to nazval "chuťová špongia"
Keby sa bavíme o chuťovej špongii tak to sú jednoznačne pľúcka na smotane 😂, guľe 😎 by som skôr prirovnal k mäkkšej pečienke a to pečienku teda moc nemusím.
Ja neporovnávam chuť ale konzistenciu. A chuť podľa mňa majú guľe fajnú, vôbec mi nevadí, dnes som ich robil s troškou šťavy, štipka čierneho korenia a sladkej papriky, viacej mletej rasce, pekne na cibuľke. Pridávam si troška sójovej omáčky. Nakoniec soľ a cesnak. A jasminova ryža. Mňamka
V cesku je zabehany nazov "michana vejce" pre prazenicu. Ked som vojencil tak sme chodievavali do jednej krcmy na "míchaná vejce - býčí se slepačíma" Okrem prijatelnej chute mali hlavne prijatelu cenu Kdesi to tiez podavali pod nazvom "býčí láska".
V cesku je zabehany nazov "michana vejce" pre prazenicu. Ked som vojencil tak sme chodievavali do jednej krcmy na "míchaná vejce - býčí se slepačíma" Okrem prijatelnej chute mali hlavne prijatelu cenu Kdesi to tiez podavali pod nazvom "býčí láska".
Mne ich niekedy nosieval otec z Čiech no vtedy to brali ako odpad za pár korún to predávali. Teraz ich kupujem za 3,30€/kg.
Ešte by som rád zohnal bravčové chvosty v plnej veľkosti, no tu ich bohužiaľ odrezavajú a v okolitých krajinách tiež ☹️
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nie nie, je ich celkom 6ks 😂
uznajte že klasicky slopenský pseudonázov "býčie žľazy" je nezmysel (to môže byť aj hypofýza... alebo pankreas
EGLIL žiadna pachuť, skôr by som to nazval "chuťová špongia"
Tiez si myslim, ze gule je lepsi nazov ako zlazy
Mne ich niekedy nosieval otec z Čiech no vtedy to brali ako odpad za pár korún to predávali. Teraz ich kupujem za 3,30€/kg.
Ešte by som rád zohnal bravčové chvosty v plnej veľkosti, no tu ich bohužiaľ odrezavajú a v okolitých krajinách tiež ☹️