Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Ahoj Rastiku!
http://mahlgut-manufaktur.de/en/product/mahlgut-mola-e/
Ináč plamennú diskusiu ohľadom “nepekneho” vzhľadu kotlíka v Londium R snáď uhasi ponúknuté video
Správne si povedal ... objektívne posúdiť ...
Tu je niečo pre perfekcionalistov o mletí kávy https://baristahustle.com/blogs/barista-hustle/the-grinder-paper-explained
A pridavam sa k Luperovi, keby bol s plochymi, zvazoval by som tiez.
Ináč plamennú diskusiu ohľadom “nepekneho” vzhľadu kotlíka v Londium R snáď uhasi ponúknuté video
Máš pravdu, takto by to malo vyzerať.
P.S. Peter je môj vzor.
Čím viac vazelíny tým lepšia kávička a my, že aká že kréma.
Čím viac vazelíny tým lepšia kávička a my, že aká že kréma.
A to nepoznáš že : “ kto maže ten jede” ?
Nechápem tie vaše predsudky pre konicke mlynčeky ... Peter sam povedal , že horkosť cítil len pri podextrahovani
Apropo , som zakrúžkoval , nie je to prasknuté tesnenie a preto ten únik ?
A na druhej fotke si láskavo a s porozumením prečítajte zvýraznene zltou farbou
Máš pravdu, veď ja som napísal, že čím viac vazelíny tým lepšia kávička.