chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
na ten ráfik by bola najlepšia kombinácia nejaká dobrá izolačná páska (napríklad tá žltá notubes, ja používam klasickú izolačku...), nejaké bezdušové ventilky a tubeless ready plášť... plus notubes tmel...
Bolo by to bezpečnejšie, ľahšie a jednoduchšie ako dávať tam komplet rubena sadu a plášť určený pre duše... Ale pravda drahšie, teda ak už máš tie plášte a musel by si nové kupovať.
bočnice by mala byť rovnako (ne)odolné. Ak chceš odolnejší bok, pozri snake skin/double defense verziu (racing ralph má obe verzie, rocket ron asi len snake skin pri šírke 2.25").
Tie plášte čo majú špeciálnu pätku a sú tubeless ready sú na normálne ráfiky o dosť lepšia voľba - ľahšie sa nahadzujú a taktiež lepšie tesnia/držia.
je to fakt ze tenke. cakam, kedy to rozparam na nejakom kamienku vhodne trciacom. prekvapeny urcite nebudem.
Doteraz vozím aj s dušami RocketRon 26/2,1 Performace /480g/, ani raz seknutý plášť, dva krát "hadie uštipnutie". Výdrž cca 2500 na prednom,,,,,,,,, potom putuje na zadný a dotočí ďalších 2000 až 2500 km. To všetko prevažne tvrdé kamenisté podklady v okolí KE a podobne, takže zatiaľ spokojnosť.
Nevieťe či ten rubena kit pasuje aj na ráfiky pre autoventil?
Pasuje - osobná skúsenosť. Len ak máš nejaké peniaze navyše investoval by som do lepšieho ventilu, než má Rubena. Alebo aspoň zohnal tú tesniacu skrutku, aby bola aj s tesnením a nie len kúsok kovu...
Rubena ho má na osmičku (či menší, teraz neviem a merať sa mi to nechce...) a aby dobre tesnil, musel som ho viac utiahnuť. Neviem si predstaviť výmenu v teréne (nie že by som ju plánoval, aj tak zabalím, bo to už nemá potom význam). Možno sa mýlim a iný krúžok by nemal žiadny prínos.
Mavic 317 aj 717 sú na autoventil,preto sa pýtam.čo sa týka ventilu-to sa nejak spraví,ide mi len o vyskúšanie vlastností duša/neduša,a podla toho sa rozhodnem či investujem aj niečo naviac
aha no tá skrutka iba drží ventil na mieste a keď to uťahuješ tak to horné tesnenie sa logicky pritláča a potom to tesní Takže pokiaľ spĺňa túto funkciu, tak netreba nič vymieňať, jedine ak by bola príliš veľká diera v ráfiku.
Áno, no v tomto prípade (otvor na AV) ti je to prd platné. Osobne vidím ako lepšie riešenie iný typ ventilu. No drží to samozrejme aj s týmto. A nie len na skúšku.
Nomad: Aj tak tá matice nie je prepracovaná ako iné. Obzeral som Shimano, tá bola inde.
Druhá skúsenosť s Rubena sadou - opäť ráfik DT 4.2d, plášť Charybdis Top Design. Usadenie do pätiek pomocou montérpáky, následne nafúkanie ručnou pumpou. Páska v ráfiku ostala pôvodná, na utesnenie a proti defektom som tam dal 60 ml NoTubes tmelu. Za vlasť síce padli 2 páky a strávil som s tým 45 min, no kto by čakal na kompresor a takto ručne sa mi to osvedčilo viac.
mne sa charbidis nepodarilo nasadit ani za toho boha! neviem ci je chyba v rafiku (nejake lacne alexrims) alebo to proste len neviem. svoji NN a FA som nasadil bez problemov s rucnou pumpou, ale charbidis nejde ani kompresorom
Ako píšem, nasadil som ho a usadil ručne, následne nafúkal ručnou pumpou. Keď som to prvý raz (Scylla) skúšal lenivo kompresorom, nešlo mi to. Preto sa s tým radšej pohrám.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bolo by to bezpečnejšie, ľahšie a jednoduchšie ako dávať tam komplet rubena sadu a plášť určený pre duše... Ale pravda drahšie, teda ak už máš tie plášte a musel by si nové kupovať.
http://www.mastersports.sk/mtb-plaste/plast-schwalbe-rocket-ron-evo-tubeless-ready-26x2--1/#1
http://www.mastersports.sk/mtb-plaste/plast-schwalbe-rocket-ron-evo-tubeless-ready-26x2--1/#1
ešte otázočka: sú EVO oveľa háklivejšie na prerazenie bočnice oproti Performace?
Tie plášte čo majú špeciálnu pätku a sú tubeless ready sú na normálne ráfiky o dosť lepšia voľba - ľahšie sa nahadzujú a taktiež lepšie tesnia/držia.
je to fakt ze tenke. cakam, kedy to rozparam na nejakom kamienku vhodne trciacom. prekvapeny urcite nebudem.
Doteraz vozím aj s dušami RocketRon 26/2,1 Performace /480g/, ani raz seknutý plášť, dva krát "hadie uštipnutie". Výdrž cca 2500 na prednom,,,,,,,,, potom putuje na zadný a dotočí ďalších 2000 až 2500 km. To všetko prevažne tvrdé kamenisté podklady v okolí KE a podobne, takže zatiaľ spokojnosť.
Pasuje - osobná skúsenosť. Len ak máš nejaké peniaze navyše investoval by som do lepšieho ventilu, než má Rubena. Alebo aspoň zohnal tú tesniacu skrutku, aby bola aj s tesnením a nie len kúsok kovu...
Nomad: Aj tak tá matice nie je prepracovaná ako iné. Obzeral som Shimano, tá bola inde.