podelim sa so skusenostou... dnes som konecne otestoval Supersonic 2,2 kevlar, natlakovane vpredu na 3,0 a vzadu na 3,5. Vybral som si dnes najhorsi marazmus, kombinaciu kamenov, korenov, mazlaveho blata, snehu, s pomiesanym listim a ihlicim - co viac si bajker na testovaciu jazdu moze priat...
nasadenie v pohode (rafky 717), asfalt ma prekvapil, cakal som vacsi odpor, kedze nemaju stredovu lajnu ako napr. Python alebo Crossmark, na sotoline by sa hodili trochu maksie, isli rychlejsie do smyku. Aj ked to nie su special blatove gumy, drzali vyborne, prekvapili ma v zabere napriek plytsiemu dezenu. V zjazde parada. To ze sa nabalili blatom bola skor chyba mazlaveho epoxidu, blatom tazko nazyvatelnym. Ked sa na ne zvrchu pozriem, su polkruhove, aj v zakrutach drzali vyborne. Suchy povrch ale vyskusam inokedy...
vysledok: ODPORUCAM na XC, AM, maratony, mohi vravia, ze lepsie ako NN (este som neskusal)
Davat na predok 3 je uplna blbost. Ked to mam napisat explicitne;) Vzadu je to este pochopitelne(na asfalt,tvrdy podklad a pod.), ale jazdit v terene by som s tym nechcel. Spravne tlaky robia vela..
3,0 az 3,5 tlakujem vzdy, neznasam defekty, trosku maksie mam zase tlmice - ale celkovo to mam rad HARD CORE
Dijck, teba chapem, ale musis rozlisovat - mas trochu iny styl jazdy, urcite jazdis hrubsie gumy a mozno aj UST... drzim sa doporuceneho tlaku 3,0 pri sirke 2,2 ale nedavno som sa docital o kombinacii maksie vpredu, tvrdsie vzadu - to mam novinku (a btw. od urciteho casu nepoznam defekty )
Dijck, teba chapem, ale musis rozlisovat - mas trochu iny styl jazdy, urcite jazdis hrubsie gumy a mozno aj UST... drzim sa doporuceneho tlaku 3,0 pri sirke 2,2 ale nedavno som sa docital o kombinacii maksie vpredu, tvrdsie vzadu - to mam novinku (a btw. od urciteho casu nepoznam defekty )
Hm, mozno keby sme porovnali realnu sirku tak ani nie. Mam maxxisy minon 2.35 a su dost uzke, neUSTckove. Inak defekt myslis seknutie alebo vseobecne? Lebo vysokym tlakom sa vyvarujes tak seknutiu. Ale naco sa oberat o komfort a prilnavost predku vysokym tlakom? Skus 1 jazdu niekedy jazdit povadzme 1.5 - 2 vpredu a 3 vzadu.
Ja obvykle jazdim okolo 1 vpredu a 2-2.5 vzadu. Ak je na trase vela asfaltu tak dam na 3 dozadu, ale to uz sa citim blbě.
vela rokov som jazdil tlaky max do 2 a maval som min. 10 defektov - preseknuti za sezonu... (volali ma "Indian prasknuta guma" )
minuly rok som skusal UST, ktore prave maju vyznam pri nizkom tlakovani... ale aj tak som sa vratil k dusovym a tvrdsim... proste vyhody mi prevysuju nad nevyhodami, aj ked uznavam, ze prilnutie k podkladu nie je lepsie ako pri makksej...
aj ked tie UST mam v zalohe a budem ich pouzivat (aj pri nizsich tlakoch)ako alternativu pri lahsom santeni ako napr. v Alpach/Dolomitoch
Skúsenosti z jazdy : mám ju síce len na prednom kolese, ale super, trochu som vypustil, a potom to bolo ešte lepšie, skvele sa čistí od blata, drží stopu, aj na snehu v zákrute, aj v zjazde pri brzdení...
Na asfalte som ešte neskúšal a ani nechcem
vela rokov som jazdil tlaky max do 2 a maval som min. 10 defektov - preseknuti za sezonu... (volali ma "Indian prasknuta guma" )..:
No jo, ale to uz sme pri tom ake plaste jazdis.. 2.2. Co som videl NN alebo RR, alebo tieto nove kingy, tak ta guma je tenucka ako papier..potom sa to seka a defektuje... jak vsade, aj tu je to o preferenciach; )
Ja dávam tak 2,5 az 3 predna a 3 az 3,5 zadna. Podla terenu pochopitelne zatial spokojnost ale ze by som za to nechytil defekt vzdy aspom zo dva tri na rok urcite
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som dal tiež dopredu ale 2.2" - ako si spokojný?
drzi perfektne...len sa dost debilne nahadzoval...
nasadenie v pohode (rafky 717), asfalt ma prekvapil, cakal som vacsi odpor, kedze nemaju stredovu lajnu ako napr. Python alebo Crossmark, na sotoline by sa hodili trochu maksie, isli rychlejsie do smyku. Aj ked to nie su special blatove gumy, drzali vyborne, prekvapili ma v zabere napriek plytsiemu dezenu. V zjazde parada. To ze sa nabalili blatom bola skor chyba mazlaveho epoxidu, blatom tazko nazyvatelnym. Ked sa na ne zvrchu pozriem, su polkruhove, aj v zakrutach drzali vyborne. Suchy povrch ale vyskusam inokedy...
vysledok: ODPORUCAM na XC, AM, maratony, mohi vravia, ze lepsie ako NN (este som neskusal)
Tlakujes takto stale alebo len ked ides na bednu;) ?
Tak to vsetko vysvetluje. Kazdu atmosferu fuka inou..
Tlakujes takto stale alebo len ked ides na bednu;) ?
to niesu prilis velke tlaky...
Davat na predok 3 je uplna blbost. Ked to mam napisat explicitne;) Vzadu je to este pochopitelne(na asfalt,tvrdy podklad a pod.), ale jazdit v terene by som s tym nechcel. Spravne tlaky robia vela..
3,0 az 3,5 tlakujem vzdy, neznasam defekty, trosku maksie mam zase tlmice - ale celkovo to mam rad HARD CORE
Dijck, teba chapem, ale musis rozlisovat - mas trochu iny styl jazdy, urcite jazdis hrubsie gumy a mozno aj UST... drzim sa doporuceneho tlaku 3,0 pri sirke 2,2 ale nedavno som sa docital o kombinacii maksie vpredu, tvrdsie vzadu - to mam novinku (a btw. od urciteho casu nepoznam defekty
Hm, mozno keby sme porovnali realnu sirku tak ani nie. Mam maxxisy minon 2.35 a su dost uzke, neUSTckove. Inak defekt myslis seknutie alebo vseobecne? Lebo vysokym tlakom sa vyvarujes tak seknutiu. Ale naco sa oberat o komfort a prilnavost predku vysokym tlakom? Skus 1 jazdu niekedy jazdit povadzme 1.5 - 2 vpredu a 3 vzadu.
Ja obvykle jazdim okolo 1 vpredu a 2-2.5 vzadu. Ak je na trase vela asfaltu tak dam na 3 dozadu, ale to uz sa citim blbě.
minuly rok som skusal UST, ktore prave maju vyznam pri nizkom tlakovani... ale aj tak som sa vratil k dusovym a tvrdsim... proste vyhody mi prevysuju nad nevyhodami, aj ked uznavam, ze prilnutie k podkladu nie je lepsie ako pri makksej...
aj ked tie UST mam v zalohe a budem ich pouzivat (aj pri nizsich tlakoch)ako alternativu pri lahsom santeni ako napr. v Alpach/Dolomitoch
Skúsenosti z jazdy : mám ju síce len na prednom kolese, ale super, trochu som vypustil, a potom to bolo ešte lepšie, skvele sa čistí od blata, drží stopu, aj na snehu v zákrute, aj v zjazde pri brzdení...
Na asfalte som ešte neskúšal a ani nechcem
Som spokojný s touto kúpou a môžem len doporučiť
No jo, ale to uz sme pri tom ake plaste jazdis.. 2.2. Co som videl NN alebo RR, alebo tieto nove kingy, tak ta guma je tenucka ako papier..potom sa to seka a defektuje... jak vsade, aj tu je to o preferenciach; )