Mal som doma iba expirovaný obväz, ani len tú alpu?. Kua, som mohol niečo vytiahnuť z autolekárničky, aj tak to vždy expiruje... Nejako som na takéto nebol pripravený, ale nejako to extra nejdem preháňať, viac ma mrzí narazené stehno, nemohol som dupať do kopca. A zajtra pokračuje "Do práce na bicykli 2018".
Než pre mňa drahá prišla, tak som rany vyumýval ionťákom, potom už nič - ani obväz (teš sa na "sundávání", to bude horšie než teraz, otrháš chrasty lebo budú "prerastené" obväzom), nech rana zaschne.
Rana sa nenatiera, a chrastu už nemá význam natierať (teta MUDr. )
"Dezinfikujem práve hruškovicou" - na zdravie!, zvonku by to asi nebolo také príjemné.
Ja som dostal po buracke takyto kremik so striebrom na rany
Ta masticka sposobovala to ze sa mi na rane rychlejsie vytvarala taka nova ruzova koza a nehnisalo to az tak
Vid foto dva
Som asi stara skola, ale nestacila by dezinfekcia Alpou a na zahojenie cas pod naplastou ?
Init kľudne, tiež som to robil podobne kým ma drahá nezoznamila s týmito vymoženosťami modernej doby. Rany po operáciách mne aj mojej mame sa zacelili oveľa rýchlejšie pod Inadine náplasťami. Keď som si rozsekal lakeť tak v nemocnici mi robili preväzy každé ráno tak, že spolu s obväzom strhli aj chrastu a na to priložili znovu suchý obväz, ktorý sa krásne prilepil. Domov som si ranu priniesol zelenú. Betadinova kúra to dala za pár dní doporiadku.
astro Mne sa podobne pokrocile poskodenia pokozky vyhybaju, takze som zatial nemal dovod skumat vymozenosti modernej doby, ale dik za rozsirenie mojho obzoru.
Tak som to "vydezinfikoval" tými antibakterialnymi mega utierkami čo sú v autolekárničke (kua za mojich mladších čias tam bol Septonex a nie utierky na mobil ?). Očkovanie TBC mám už asi dávno po termine, tak nerád by som mal nejaké hnisanie rany alebo čo... Zase nemám to podla mňa extra čisté, umyté vodou z bidonu (z Camelu to ide na prd) a doma sprcha...
A jo, obväz z mojich chlpov už teraz ide ťažko ?. Vďaka, good night... a na zdravie ?
Mne sa vcera pri dopade zvrtlo koleso a padol som rovno na plece. KEd som pocul chrapot vedel som ze nedobre. Zlomena lopatka. Tak min mesiac ziaden bajk...
Uff..na Pajstune? mas aj nejaku fixaciu ci ako sa riesi lopatka?
Na mociarnej. Mal som zly najazd a vo vzduchu som videl ze idem do kriva a asi podvedome som stocil rajdy akoby sa dalo vo vzduchu kerovat... a uz to slo. A to bol ze mega maly skok. Ak sa toto stane pri velkom tak neviem ako to dopadne... Zatial obvaz a zajtra si pojdem pre ortezu ci ako sa to vola. Len som teraz odkazany na pomoc manzelky lebo lavou rukou toho vela neviem. Doktor vravel ze lopatka sa dobre zrasta. Vraj cca 4 tyzdne. Moj prvy vaznejsi pad na bajku a prva zlomenina vobec. Bolo to asi otazkou casu ked pokusam stastie?
Zdar všetci. Niekto skúsenosť so zlomeným rebrom? Nič komplikované, refraktúra, žiadne vychýlenie. Vnútorné orgány v poriadku. Ako dlho to zvykne bolieť a za aký čas je možné vrátiť sa do sedla? Prípadne nejaké rady? Doktorov som sa radšej nepýtal, lebo si viem predstaviť odpoveď o pokoji na tri mesiace
Spadol som pri tlačení bicykla, úplný mamľas. Zaujímavé je, že sa to stalo v nedeľu a v pohode som došiel domov. Pád samotný bol zdanlivo celý pod kontrolou, žiadne modriny ani odreniny. Ešte aj v pondelok som bol bicyklovať a až v utorok večer som skončil na urgente, pre výrazné pichanie za rebrami pri nádychu.
Inak píšem že refraktúra (lebo tak to videli na RTG), ale fakt si nepamätám že som mal niekedy v minulosti polámané rebro, možno pri inom páde na bajku pred cca 8 rokmi keď som bol celý dobitý, bez zlomenín, tak to možno schytalo aj rebro ale RTG hrudníka som vtedy nemal urobený a iné pády som nemal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rana sa nenatiera, a chrastu už nemá význam natierať (teta MUDr.
"Dezinfikujem práve hruškovicou" - na zdravie!, zvonku by to asi nebolo také príjemné.
Ta masticka sposobovala to ze sa mi na rane rychlejsie vytvarala taka nova ruzova koza a nehnisalo to az tak
Vid foto dva
Init kľudne, tiež som to robil podobne kým ma drahá nezoznamila s týmito vymoženosťami modernej doby. Rany po operáciách mne aj mojej mame sa zacelili oveľa rýchlejšie pod Inadine náplasťami. Keď som si rozsekal lakeť tak v nemocnici mi robili preväzy každé ráno tak, že spolu s obväzom strhli aj chrastu a na to priložili znovu suchý obväz, ktorý sa krásne prilepil. Domov som si ranu priniesol zelenú. Betadinova kúra to dala za pár dní doporiadku.
A jo, obväz z mojich chlpov už teraz ide ťažko ?. Vďaka, good night... a na zdravie ?
A tie ***** chlupiska všetci ranení Ohoľte . Ľahšie sa Vám rany zahoja .
...trail macke by sa to asi nestalo
Na mociarnej. Mal som zly najazd a vo vzduchu som videl ze idem do kriva a asi podvedome som stocil rajdy akoby sa dalo vo vzduchu kerovat... a uz to slo. A to bol ze mega maly skok. Ak sa toto stane pri velkom tak neviem ako to dopadne... Zatial obvaz a zajtra si pojdem pre ortezu ci ako sa to vola. Len som teraz odkazany na pomoc manzelky lebo lavou rukou toho vela neviem. Doktor vravel ze lopatka sa dobre zrasta. Vraj cca 4 tyzdne. Moj prvy vaznejsi pad na bajku a prva zlomenina vobec. Bolo to asi otazkou casu ked pokusam stastie?
Spadol som pri tlačení bicykla, úplný mamľas. Zaujímavé je, že sa to stalo v nedeľu a v pohode som došiel domov. Pád samotný bol zdanlivo celý pod kontrolou, žiadne modriny ani odreniny. Ešte aj v pondelok som bol bicyklovať a až v utorok večer som skončil na urgente, pre výrazné pichanie za rebrami pri nádychu.
Inak píšem že refraktúra (lebo tak to videli na RTG), ale fakt si nepamätám že som mal niekedy v minulosti polámané rebro, možno pri inom páde na bajku pred cca 8 rokmi keď som bol celý dobitý, bez zlomenín, tak to možno schytalo aj rebro ale RTG hrudníka som vtedy nemal urobený a iné pády som nemal.