štart pretekov je naplánovaný na 15:00, registrácia a prezentácia je otvorená od 14:00. Taktiež je možné sa registrovať aj online na: https://form.jotformeu.com/81353380701349.
Povolené sú všetky typy bicyklov okrem FAT bike. Pripravená aj kategória e-bike na hlavnej 2 200 m trati.
posledný komentár: 16. 9. 2023 o 18:07
posledný komentár: 19. 4. 2020 o 7:23
posledný komentár: 16. 9. 2015 o 15:16
Nikomu nebránime, aby sa išiel na predmetný úsek vytrápiť kedykoľvek na Fatbiku. Predpokladám však, že kto má Fatbike má aj klasický MTB alebo iný bicykel. Nemyslím si, že by na Fatbiku mal niekto v tom stúpaní lepší čas ako na klasickom MTB alebo nebodaj na cestnom bicykli. Cieľom pretekárov v pretekoch je usilovať o víťazstvo (a teda dosiahnuť čo najlepší čas) a nie si dokazovať čo dokážem zajazdiť na Fatbiku na cestnej časovke.
Elektrobicykle sme povolili z dôvodu, aby sa pretekov mohli zúčastniť tí, ktorí by si na predmetnú trať na klasickom bicykli netrúfli, resp. už sú navyknutí jazdiť na elektrobicykli.
Na záver toľko, že pokiaľ na preteky na fatbiku niekto príde a bude sa chcieť registrovať, pri rozumnom jednaní mu v účasti (hoci aj na Fatbiku) nikto brániť nebude.
P.S. Toto mi hlava neberie:
Zdá sa mi dosť neštandardné pretekať na cestnej časovke do vrchu na Fatbiku. To, že sa niekto chce vytrápiť na Fatbiku nevidím ako dôvod prečo má práve takto pretekať. Ako som už napísal, že pokiaľ má niekto Fatbiku, predpokladám, že má aj iný bicykel, vhodnejší na cestnú časovku do vrchu. Áno, uznávam, že pravdepodobne aj majiteľ MTB so širokými plášťami má doma na prezutie aj menej široké. Do budúcna pouvažujeme aj o obmedzení max. šírky plášťov na MTB. Otázne je ako prísne to budeme vyžadovať vzhľadom na charakter pretekov.
Nezrozumiteľnú vetu som opravil, dúfam, že to bude teraz už lepšie. Ďakujem.
Takze to zhrniem - podla Tvojho subjektivneho pocitu je nanajvys nevhodne / nestandardne, aby niekto isiel casovku po asfalte na fatbajku a preto mu to radsej rovno zakazete, nakolko nechcete ludi zbytocne obmedzovat limitmi. Okrem toho aj ocakacas, ze ma mat aj dalsi bicykel a ma ist na nom. Ale samozrejme na MTB s plastami 2,8" uz je ucast v poriadku. Gratulujem k tejto "logike". A tie "argumenty", ze na plagate nie su uvedene pravidla a oficialne propozicie nikto necita a preto je vlastne v poriadku aj ak niekto pride na fatbajku, su usmevne. Proste preco jednat na rovinu, ked sa da vykrucat a obhajovat nezmysly. Stacilo ako zdovodnenie napisat "lebo tam nechceme fat bajky" alebo "trefny postreh, upravime pravidla a povolime aj fatbajky". Ale to nie, lepsie je pisat slohy o vyhovorkach...
Náhradný termín pretekov sme po dlhom zvažovaní kolidujúcich akcií a podujatí (preto reagujem a píšem až teraz) stanovili na 01.07.2018 (nedeľa) s registráciou a prezentáciou pretekárov od 13:30 do 14:30 a následným štartom podľa kategórií od najmenších detí až po dospelých.
Čo sa týka FAT bikov, na tento ročník zatiaľ neuvažujeme povoliť ich využitie alebo zriadiť pre ne kategóriu. Pokiaľ by sa však preukázal zjavný a reálny záujem väčšieho počtu účastníkov absolvovať preteky na FAT bikoch, určite preto priestor vytvoríme.
Pokiaľ sa nestihnete predregistrovať, ale na preteky prídete, máte možnosť využiť možnosť registrácie priamo na mieste na parkovisku na Háji Nicovô od 13:30 do 14:30.
Neostáva mi nič iné, len poďakovať organizátorom a sponzorom za peknú akciu a snáď sa v budúcnosti ešte podobného preteku budem môcť zúčastniť.
Ambíciu organizovať tieto preteky máme aj do budúcnosti a verím, že sa nám bude dariť postupne zlepšovať a dvíhať úroveň pretekov. Budeme sa tešiť na Vašu ďalšiu návštevu.