Ahoj.
Prosím Vás, má niekto skúsenosti z Bryton Rider 50? Neviem sa dopátrať čí a ako sa dajú vkladať mapy aj keď mán DVD na ich obnovu. Cez ich terajší web a komunikačný software to neje možné.
Ďakujem.
sekundovy zaznam na nom mam nastaveny. vsimol som si ked je velmi strme stupanie - rychlo naberas nadmorsku vysku - akoby nestihal. napr. v 990mnm po strmom vyslape mi ukazuje ledva 940 a ked nasledne zbehnem naspat do sedla okolo 800mnm tak mi ukazuje len o par m inu vysku. do tych 800 som sa dostal pozvolnym stupanim.
teplomer tiez ukazuje hovadiny - strasne dlho mu trva zmena - pri vykyvoch teploty je nepouzitelny. ukazuje mi tusim o 2 stupne menej ako je realna teplota.
niektore zariadenia mavali dierku ktora ked sa zapchala bordelom tak prestali dobre ukazovat. bryton nic take nema - mozno preto?
Tak to zase dlhsie trvalo, zdravie ma na chvilu vyradilo z hry, ale vcera prvy krat naostro vyskusane na 100km cestnej trase SK/AT. Navigovanie funguje vyborne...
predpokladam, ze ked funguje navigovanie, tak sucastne nefunguje zaznam trasy - je to pls tak ?
sekundovy zaznam na nom mam nastaveny. vsimol som si ked je velmi strme stupanie - rychlo naberas nadmorsku vysku - akoby nestihal. napr. v 990mnm po strmom vyslape mi ukazuje ledva 940 a ked nasledne zbehnem naspat do sedla okolo 800mnm tak mi ukazuje len o par m inu vysku. do tych 800 som sa dostal pozvolnym stupanim.
teplomer tiez ukazuje hovadiny - strasne dlho mu trva zmena - pri vykyvoch teploty je nepouzitelny. ukazuje mi tusim o 2 stupne menej ako je realna teplota.
niektore zariadenia mavali dierku ktora ked sa zapchala bordelom tak prestali dobre ukazovat. bryton nic take nema - mozno preto?
A este som nasiel jednu verziu s inak tvarovanou celou zadnou castou so skrutkami a inou gumenou krytkou konektora a dierkami nalavo nad nou. Ale obe verzie dierky maju. Zeby inovovali dvakrat? Urcite tam nemas dierky Gusto? Ktoru verziu z tychto dvoch mate vy?
Btw. to, ze dlho trva zmena teploty, je uplne v poriadku. Vyskomer musi mat teplotnu kompenzaciu a keby teplota skakala hore-dole zakazdym ked na to zasvieti slnko, tak by to robilo v zazname len bordel. Cize parminutove oneskorenie teploty je normalne podla mna. Ale to oneskorenie vysky uz nie...
No na Garmine Edge 1000 sa teplota meni dost rychlo a vysku mi meria +-10m oproti turistickym tabulkam. Typicky priklad je napr. v lete zjazd okolo potoka. Teplota ide dole za par sekund o niekolko stupnov. Na druhej strane to vobec neukazuje bludy, ze by na slnku bolo v upeku +50, ale skutocnu teplotu. Maju to asi lepsie poriesene.
predpokladam, ze ked funguje navigovanie, tak sucastne nefunguje zaznam trasy - je to pls tak ?
Funguju obe sucasne. Na zaciatku jazdy si pustim navigovanie a potom sa Bryton ozve hlaskou "Bike is in motion, do you want to record?" Dam Yes a trasa sa normalne nahrava. Pocas navigovania sa da prepinat medzi jednotlivymi nakonfigurovanymi obrazovkami, ku ktorym este pribudne obrazovka navigacie a obrazovka vyskoveho profilu v najblizsich 2km.
Jedine, co sa mi zatial nepodarilo, je ze vyrazim, pustim zhravanie trasy a potom neskor pustit navigovanie bez prerusenia zhravania. Proste pocas zhravania sa mi nepodarilo dostat do menu. Jedine vypnut zhravanie a potom znovu spustit.
Funguju obe sucasne....
... Jedine, co sa mi zatial nepodarilo, je ze vyrazim, pustim zhravanie trasy a potom neskor pustit navigovanie bez prerusenia zhravania. Proste pocas zhravania sa mi nepodarilo dostat do menu. Jedine vypnut zhravanie a potom znovu spustit.
super
to prerusenie nahravania som tiez par krat skusal, ale neslo to - treba ukoncit nahravanie a potom nanovo spustit
Ked uz spominate presnost teplomera v tachaci tak tu je pekny test http://www.zivotsgarminem.cz/test-senzoru-teploty-ani-hodinky-ani-cyklonavigace-neukazuji-presne a zaroven mozem podotknut ze aj v garmine by si mohli zobrat prikad zo sigmy a jej autokalibracie aktualnej nadmorskej vysky, kedze som majitelom rox11 tak sam vydim ze nic netreba robit (akurat po kupe mu treba dostatocne nastavit body pomocou ktorich sa riadi) a kazdy vyjazd mi tym ukaze presne.Sam vydim na strave ze garminy maju niekedy uletenu aktualnu vysku aj o 100m (nie nastupane metre)
No ale este treba dodat, ze tento test nema ziadnu vypovednu hodnotu. Mal by ju, keby mal chalan aspon 5 kusov z kazdeho typu zariadenia a z roznych vyrobnych serii a aj potom by nameral take rozdiely. On ale zovseobecnuje a tvrdi, ze nejaka znacka je presnejsia, co ale nemoze / nema na zaklade coho. Moze len konstatovat, ze jeho konkretny kus ma odchylku od inych kusov s ktorymi porovnaval. Plus teda to co aj sam spomina - neporovnaval voci skalibrovanemu teplomeru, cize pokojne to moze byt tak, ze jeho najpresnejsie merajuce zariadenie je ine nez to, co si mysli.
Ale mal moznost to porovnat presne v podmienkach akych spominal, ze na prelome nuly kedy zacinala zem mrznut a rozpustat sa a tym padom nepotreboval ziaden skalibrovany teplomer, kazdy preca vie ze mrznut nemoze preca pri +2°C. Ale tak ako spominas, odchylku mohol mal ten jeden kus, ale potom by nespominal garmin vo vseobecnom meradle. A tiez vidim na vyjazde ked idem s kamosmi, ze vecsinou ich garminy ukazuju viacej ako mne. Ale rozdiel 2° beriem za normal toleranciu ale 4 a viac je uz vela.
no, ja som vtedy zabudol dodat, ze rata mensie prevysenie iba pri pouziti mimo bicykla. vtedy som ho pouzival ako zalozne logovacie zariadenie na skialpe, ale vsimol som si to aj na turistike. neviem ako je to mozne, ale deje sa to. na biku rata najmenej zo vsetkych zariadeni ktore pouzivaju partaci, ale to sa mi zda realne a vyhovuje mi to
A neskusal si na tu turistiku / skialp pouzit "one sec recording" zaznam trasy? Mozno potom by tie nastupane metre zaznamenaval lepsie. Ak teda ten rezim nemas zapnuty trvalo.
V sobotu som testoval Bryton so zapnutym "one sec recording" a zapnutou autopauzou. Porovnaval som s Garminom. Pokial som siel na bajku, tak nastupane metre mali minimalnu odchylku na oboch zariadeniach. Ked som bajk v jednom useku zacal tlacit / niest, tak Bryton zacal v merani nastupanych metrov zaostavat. Tzn. problem robi ta autopauza pri velmi nizkej rychlosti resp. presnejsie Brytonacky algoritmus zapocitavania nastupanych / sklesanych metrov v kombinacii s autopauzou. V celkovom vysledku Bryton vdaka tomu zaznamenal o cca 90 vyskovych menej (Garmin 1510, Bryton 1420). Takze na cyklo-turistiku, turistiku, skialp a pod., teda aktivity kde klesa rychlost pod cca 3 km/h, je kvoli presnosti dobre vypnut autopauzu a problem by sa tym mal vyriesit. Otestujem nabuduce. Mozno casom algoritmus upravia a vydaju firmware update.
ja ani netuším či mám autopauzu, predpokladám že skôr nie, ale včera ukazoval riadne bludy (lebo som vela tlačil/nosil ), kupodivu naklesané metre sedeli, aj som pofotil displej, ale spracujem neskôr
Predpokladam, ze si klesal rychlejsie a teda pri klesani sa autopauza nezapinala a preto sklesane metre sedia. Ale skontroluj ci ju mas zapnutu. Bola by sranda, keby nie. Potom by som musel vymysliet inu teoriu.
Jezus vraj stahujes data z Brytonu cez Bluetooth - no mne sa 310 nepodarilo sparovat s NTB. win10 - nemas velmi strucny navod ako na to?
a je velky rozdiel medzi smart a 1sec recording? lebo pri celodenkach mam moc velke fit subory a po prevode na GPX su priam obrovske.
Ja to synchronizujem cez mobil s appkou + autosynch so Stravou. Cez ntbk som neskusal a realne ani neviem ako by som prinutil ten tachac aby zapol synchronizaciu kedze mu nemas ako cez ntbk poslat ten prikaz na spustenie synchronizacie (web Bryton Active neponuka tu moznost). Cize jedine asi napichnut na kabel. A neviem ako kvalitny je smart zaznam, lebo prve co som spravil je, ze som zapol one sec recording a ani neplanujem skusat zaznam v horsej presnosti / kvalite. Preco to konvertujes na gpx? Kvoli vkladaniu do nejakeho softu?
no napr. na mapy.cz fit subor neotvorim - tak hlavne koli tomu - vacsinou to ide na stravu a tam si dam vytvorit GPX, aj sem chom chcel k vikendovke pridat aj GPX ale ma cez 11MB a to mi uz mtbiker nedovoli
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja na foto vidim 6 dierok. Mozno inovovali.
Btw. to, ze dlho trva zmena teploty, je uplne v poriadku. Vyskomer musi mat teplotnu kompenzaciu a keby teplota skakala hore-dole zakazdym ked na to zasvieti slnko, tak by to robilo v zazname len bordel. Cize parminutove oneskorenie teploty je normalne podla mna. Ale to oneskorenie vysky uz nie...
Funguju obe sucasne. Na zaciatku jazdy si pustim navigovanie a potom sa Bryton ozve hlaskou "Bike is in motion, do you want to record?" Dam Yes a trasa sa normalne nahrava. Pocas navigovania sa da prepinat medzi jednotlivymi nakonfigurovanymi obrazovkami, ku ktorym este pribudne obrazovka navigacie a obrazovka vyskoveho profilu v najblizsich 2km.
Jedine, co sa mi zatial nepodarilo, je ze vyrazim, pustim zhravanie trasy a potom neskor pustit navigovanie bez prerusenia zhravania. Proste pocas zhravania sa mi nepodarilo dostat do menu. Jedine vypnut zhravanie a potom znovu spustit.
... Jedine, co sa mi zatial nepodarilo, je ze vyrazim, pustim zhravanie trasy a potom neskor pustit navigovanie bez prerusenia zhravania. Proste pocas zhravania sa mi nepodarilo dostat do menu. Jedine vypnut zhravanie a potom znovu spustit.
super
to prerusenie nahravania som tiez par krat skusal, ale neslo to - treba ukoncit nahravanie a potom nanovo spustit
V sobotu som testoval Bryton so zapnutym "one sec recording" a zapnutou autopauzou. Porovnaval som s Garminom. Pokial som siel na bajku, tak nastupane metre mali minimalnu odchylku na oboch zariadeniach. Ked som bajk v jednom useku zacal tlacit / niest, tak Bryton zacal v merani nastupanych metrov zaostavat. Tzn. problem robi ta autopauza pri velmi nizkej rychlosti resp. presnejsie Brytonacky algoritmus zapocitavania nastupanych / sklesanych metrov v kombinacii s autopauzou. V celkovom vysledku Bryton vdaka tomu zaznamenal o cca 90 vyskovych menej (Garmin 1510, Bryton 1420). Takze na cyklo-turistiku, turistiku, skialp a pod., teda aktivity kde klesa rychlost pod cca 3 km/h, je kvoli presnosti dobre vypnut autopauzu a problem by sa tym mal vyriesit. Otestujem nabuduce. Mozno casom algoritmus upravia a vydaju firmware update.
a je velky rozdiel medzi smart a 1sec recording? lebo pri celodenkach mam moc velke fit subory a po prevode na GPX su priam obrovske.