Chcem sa spýtať na váš názor..
Bude to môj prvý full a rád by som si vybral niečo cenovo dostupné ale aj fajn komponenty.
Rád jazdím horské cesty, keďže žijem v Tirolsku tak sa dosť našlapem do kopcov a do nejakých extremnych zjazdov by som sa zatial nepustal. Chcem bike s ktorym si uzijem jazdu a zaroven sa poriadne zabavim.
Moja výška je niečo od 178-180cm a momentálne 67kg.
Najprv som si obzeral CTM Rawer Xpert http://www.ctm.sk/bicykle/full/rawer-xpert/matna-cierna-seda/
ale nie som si istý či je to dobrá voľba.
Potom som našiel tieto dva.
Canyon Neuron Al 6.0
https://www.canyon.com/sk/mtb/neuron/neuron-al-6-0.html
Tento je ale zaradený asi medzi ženskymi alebo je medzi nimi za menší rám. Ale vyhovoval by mi cenovo nakoľko by mi stacil bike do 1500 ale keď bude treba radšej si priplatím podobnú chybu som spravil pri výbere HT a teraz aj tak mením komponenty a tomu by som sa rád vyhol.
Tretí je Canyon Neuron Al 6.9
https://www.canyon.com/sk/mtb/neuron/neuron-al-6-9.html
Rozdiel je v niektorých komponentoch a hlavne velkost kolies nie?
Budem rád ak sa k tomu vyjadríte a pomôžete mi poprípade navrhnete niečo iné.
Ďakujem za rady.
Lebo tie neznackove sa musia často viac snažiť. Ich nepredá nálepka na biku.
Keď budú slovenské značky dávať na rámy doživotnú záruku, potom budú "vymakané" Ale pokiaľ si budú dávať v Ázii vyrábať custom rámy, tak to asi tak skoro nebude.
A kdeže konkrétne sa vyrábajú rámy tých super-značiek...
(nerýpem, vážne sa pýtam...) ?
Palec hore pre slovenské značky, ktoré sa aspoň aký-taký vývoj snažia robiť a nenakupujú rovno len katalógovky, na ktoré akurát nastriekajú svoje logo.
Ale áno. Uznám, že zatiaľ doživotnú záruku nedávajú.
Len zas tiež úplne neverím tej "doživotnej záruke".
Si viem veľmi pekne predstaviť, ako ti výrobca môže napísať desať stranový elaborát o tom, že ti reklamáciu neuznajú, lebo nevieš bicyklovať
A ver tomu, že to robia aj renomované značky.
A s tým vývojom tiež nemáte celkom pravdu... Toto platilo tak 20 r dozadu... Európa drichme a opája sa vlastnou nadutosťou a naivitou...
Neviem čo myslíš tým, že európa drichme. Sleduješ trošku bike priemysel (MTB) a pozeral si posledné videá/novinky z Eurobike2018? Keby európa zaspala, tak by sme tu nemali také značky ako Liteville, Canyon, Commencal, YT, Orbea, Mondraker, NS Bikes a to som si nespomenul ešte na žiadne anglické, ktoré vedú trendy v agresívnych HT. Niektoré majú vlastné fabriky a test labs tu v Európe, ale potom sa to odráža na cene, veď ako inak.
Na margo tých "kvalitných" značiek rámov, ono začiatočník nemá šancu postrehnúť zmeny v geometrii, pokiaľ nie sú výrazné, lebo veď má problém so sebou a technikou na bajku, nie to ešte vnímať niečo okolo seba alebo pod sebou. Preto také fičúrky, ktoré v geo majú vyladené značky ako Ibis, Yeti a SC postrehnú skôr skúsenejší jazdci (si myslím). Potom všetko ostatné ako špeci záruka, vychytávky typu kryté ložiská, vedenia káblov, iné prepákovania, integrované sedlovky, zmeny v geometrii sú viditeľné pre všetkých a zas pridávajú na hodnote rámu a vôbec toho čo si ako zákazník kupuješ. Ale to každý zistí časom... väčšinou po niekoľkých zlých skúsenostiach.
ako volodaj píše je to proste evolúcia... a vďaka prebytku "fiktívnych amerických" peňazí to povýšili na novú úroveň... načo kopírovať, keď rovno môžeme kúpiť celú firmu aj s jej know-how... a to sa v súčasnosti deje vo veľkom... dobre na to idú... a my - EU budeme skôr či neskôr plakať... aby sme za chvýľku nejazdili na Zhi Douoch, BYDoch, Changanoch a podobne
koniec koncov nie je to tak dávno, čo sme sa smiali na koréjcoch a dnes toťho pomaličky etalón kvality...
Len aby to nebolo ako s tým Porše Kajénom "Made in Germany", sdélano v Slovakistane...