nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
Idú s Froomom na tohtoročný grad slam. Víťazstvo Thomasa na tour je len záložná alternatíva.
idem sa popáliť o brzdový kotooč
Tak, jedno si škrtáme, už len dve
pokial strati cyklistika na popularite u podnapilych alebo od prirody sprostych wannabe fanusikov tak bude podla mna iba dobre.
Mam zivo v pamati tie *****ngy tu na fore, ake zle preteky to boli v tom Quatare ci v ktorej arabskej krajine, ze ziadni divaci pri trati, ziadni fanuskovia a pod... ze aj v telke to je bez nich nuda... tak ja vam neviem, raz tak, raz onak...
Edit. Mimochodom ten pretek amatérov vyhral Victor Lafay, bol nedávno 2. na ME do 23 rokov a budúci rok už bude jazdiť v Cofidise.
Ale tak ci tak - trochu prehanas podla mna. Z extremu, ktory bol na dojazde vcerajsej etapy vs. zdechle etapy v tamtych dvoch krajinach. Teda pardon - Oman este ako tak ujde aj ked okrem dojazdu na Wadi Dayqah a jednej horskej etapy nebolo ani na co pozerat - teraz nemam na mysli absenciu divakov, ti ma zaujimaju asi tak na poslednom mieste - ale ani krajina nejak zaujimava. Qatar mi pride doslova ako zavod formuli - to je pre mna narocnejsie ako pre tych pretekarov aby som pri pozerani nezaspal.
Fakt si myslis, ze posilenim opaterni na dojazde vcerajsej etapy - ak by to spravili ako napr. na Giro d'Italia ci Vuelta Espana by to vypadalo ako na Omane ci Qatare? Vsak uz len tie 2 spominane GT jasne ukazuju, ze sa to da a myslim, ze o nic neprisli. Ale OFC ani tam sa im to nepodari vzdy ale je tam omnoho mensi problem s tymito wannabe fandami (resp. tupelami).
Edit. Mimochodom ten pretek amatérov vyhral Victor Lafay, bol nedávno 2. na ME do 23 rokov a budúci rok už bude jazdiť v Cofidise.
Len doplním.
Profíci to mali asi o 10km roviny kratšie, ale aj tak by boli rýchlejší asi o 4 minúty.
Veď práve. Ak si niekto pozrie priemerku posledného pretekára v cieli predvčerajšej etapy - Zabel - 27 km/h môže si povedať - to čo za rýchlosť a na Tour de France. Veď to by dal aj lepšie trénovany amatér. Keď si ale pozrie nastupané metre - vyjde mu, že tá celá etapa je vlastne jazda do takmer 4% kopca a vtedy už priemerka 27 km/h trvajúca 4 hodiny nebude cykloturistika pre hobíka ale šialenstvo. Aby 75 kilový lepšie trénovaný amatér stihol limit, musel by ísť 300 W - 4 hodiny