Mne sa podľa foto nezdá, že by to nemalo in-mold kvôli šetreniu. Vyzerá to tak, že vonkajšia plastová škrupinka je dosť hrubá, t. j. že bude bližšie k tým helmám na skateboard a pod., čo môže mať svoje výhody napríklad pri opakovaných nárazoch.
Ako píše double málo som potiahol predok, alebo už neviem teda čo som robil ale šiel som cez rajdy, šupa to bola dobrá, najviac si to odniesla pravá noha, natihnutý, alebo skôr natrhnutý stehenný sval, takže si na chvíľu od bajku oddýchnem ale zas som rád, že sa nestalo nič horšie . A k tomu ako písal PatrikL možno aj dobre že nebola in mold, ten plast držal ten polystyren v kope. Myslým, že in mold by sa pri tej šupe rozletela celá. Ale nech je to tak či nie, tak hlavné že si svoj účel splnila a ja to beriem tak, že prilba musí hlavne sedieť, či už je za 20, alebo za 200 € a myslým, ž e tá HQBC aj keď bola lacná, tak bola dostatočne robusná, takže myslím, že pomohla lepšie ako by to urobila nejaká aj oveľa drahšia xc prilba
hej to bolo ono viem vyzerá to dosť jednoducho a pre väčšinu z vás, čo už má niečo odskákané to nieč nie je, no dobre vysekať sa dá aj na relatívne jednoduchom skoku
imro1
Tak drahšie helmy držia pokope zase iné vychytávky, ale podstata je čo najviac znížiť preťaženie a to sa rieši rozpadom a stláčaním
Ak ide o novú helmu, tak v prvom rade by som riešil to, ako sedí a ako sa v nej človek cíti (ak už teda bude vyberať spomedzi tých lepších modelov, čo sa teda očakáva ). Takže hmotnosť, vetranie, upnutie... Ak ide o vetranie a hmotnosť, tak odporúčam porovnať MIPS helmu a nejakú s iným systémom alebo bez podobného systému.
Potom by som tiež odporúčal nejakú krikľavú farbu, nech je človek lepšie viditeľný - prilba je dosť veľká, vysoko, z každej strany viditeľná... a skutočne to môže na cestách pomôcť.
hej to bolo ono viem vyzerá to dosť jednoducho a pre väčšinu z vás, čo už má niečo odskákané to nieč nie je, no dobre vysekať sa dá aj na relatívne jednoduchom skoku
videa velmi skresluju, takze netusim ako to vyzera naoci - chceme tam ist zajazdit, tak aby som vedel kde si mame davat pozor, takze vdaka za info
Je to 1. skok, dá sa obísť z ľava. No myslím, že keď tam pôjdeš 1. x. tak si radšej tie skoky obzri, pre istotu. Ak bežne skáčeš, tak s tým asi nebudeš mať problém, no ja som to trochu podcenil
videa velmi skresluju, takze netusim ako to vyzera naoci - chceme tam ist zajazdit, tak aby som vedel kde si mame davat pozor, takze vdaka za info
ked ja to dam tak to da gro ludí čo jazdí AMEN, je tam iba jeden nebezpecny taký cez kmeň ale stačí tam íst rýchlo a dáš to, ale mna tam hlava nepustila.
Možno nejaká MIPS by bola lepšia, s tým skúsenosti nemám. Veď môže niekto napísať, čo máte MIPS a zdemoloval ju, či to nebolo tak cítiť v porovnaní s bežnou.
Ja som si teraz v pondelok celkom zalietal. V 35 km/h (podla logu) som v klopenke zachytil pedalom trciacu skalu (uz bolo sero, tak som si ju akosi nevsimol a aj ked som ten trail uz isiel X krat, tak som si na nu nespomenul) a katapultovalo ma z biku. Padol som na hlavu, lavu stranu chrbta + rameno a zadok. Na hlave som mal BELL SUPER 3R bez chin guardu. Prilba je v zadnej casti preliacena (vyzera to na nejaky suter) a po pade mala vyskocene plastove ramienko utahovacieho mechanizmu vzadu. Prilba nie je prasknuta a okrem tej preliaceniny nema viditelne dalsie poskodenie (myslite, ze mam pre istotu kupit novu?). To plastove ramienko som zacvakol naspat, takze ani s tym nie je problem (nebolo zlomene ani inak poskodene). Hned po pade som bol vcelku prekvapeny, ze som vobec necitil naraz do hlavy, resp. vedel som, ze som na hlavu padol, ale na pocit to bolo, ako by ma niekto "potlapkal" po prilbe. Ani po 2 dnoch od padu nepocitujem ziadne bolesti hlavy. Boli ma sice cely clovek, resp. snad kazdy jeden sval v tele a asi najviac si to odniesol zadok (ten mam slusne narazeny), ale nemam nic zlomene. Mam este jeden hlbsi lisaj nad laktom, ale nastastie to nebolo na sitie. Dost pomohol aj vak (SHIMANO UNZEN14), ktory som padom trochu dotrhal. Zdemoloval som este plastovu flasku, ktora bola v lavej casti vaku z vonku a roztrhol tricko.
Uprimne neviem, ako by som sa citil, keby som mal na hlave staru prilbu za nejakych 25 EUR (s tou som nic take nezazil), ale mam pocit, ze MIPS mi teraz dost pomohol.
Ale zas 150 € sa mi tiež za prilbu dávať nechce, aj keď samozrejme ide o bezpečnosť, takže budem o tom uvažovať a vyberiem už snáď niečo poriadné
Ak nepocitam prilby s chranicom celuste, tak rozdiel medzi 150e a 30e prilbou, co sa tyka bezpecnosti (absorbcie narazu polystyrenom) nebude ziaden. Ani medzi Crivit prilbou za 15e z Lidlu. A InMold technologia, ako tu uz bola spomenuta, nema ziaden vplyv na to, ci helma poberie naraz, alebo nie, celozavrene prilby su bezne bez inmold. Za urcitych okolnosti ten plast moze podrzat v kuse celu prilbu, kde taka, co sa rozleti pri prvom naraze uz druhy nepoberie. Ale to su teorie, podstatne je, ze pokial sa nejedna o integralu a prilba ma ochranu viac spankovej casti (nie ako mala xc prilba), tak najdolezitejsie kriterium je, ci dobre sedi a nie cena. Zvycajne ale u drahsich su potom lepsie uviazania a rozne drobnosti, co niekedy moze ospravedlni aj vyssiu cenu, ale nie je to pravidlo.
To hej a ako samozrejmosť a bonus považujem pri tých drahších lepšie vetranie, tá ochrana ako píšeš je otázna. Ide o tom aby ti pomohla a zachránila ťa. Samozrejme integrály a aj prilby s odnimateľným chráničo brady predpokladám, že budú bezpečnosťou trochu ďalej ako klasická am prilba
InMold znamená len to, že sa ten polystyrén nastrieka priamo do tej plastovej šupky, inak sa zlisuje extra a do šupky sa prilepí. Mal som kedysi aj Giro a Crivit z Lidlu, čo mám teraz, je lepší vo všetkých smeroch - upínanie, odvetranie, sieťka proti hmyzu...
Tu je technologia MIPS vysvetlena. V skratke ide o utlmenie rotacneho momentu pri pade, aby sa nepreniesol na mozog, ale absorbovala ho prilba.
Rozdiel medzi obycajnymi a drahymi prilbami bez MIPS je len v aerodynamike, kvalite vystelok, moznosti nastavovania... Ale rozdiel medzi obycajnou a prilbou s MIPS je si myslim dost podstatny vid. toto video.
Cyklisti väčšinou nemajú helmu prišróbovanú k lebke, tak predpokladám, že v prípade rotačného momentu sa pošmykne samotná helma po vlasoch, nie je to teda zbytočný hype?
Jednu mám tak plesnem len zopár postrehov.
• MIPS zmenšuje vnútorný objem prilby. Prilba pre MIPS musí byť väčšia a tým sa zvyšuje jej hmotnosť - je na oko trocha väčšia ale hmotnostne je na tom veľmi dobre
• Vetranie môže byť negatívne ovplyvnené - môže ale u mňa určite nie je, krásne to vetrá a vzduch obteká hlavu 10/10*
• MIPS znižuje komfort nosenia - negatívne
V ostatnom sa nevyznám ale svoju prilbu som si vôbec nekupoval preto že používa MIPS ale preto že má odnímateľný chránič brady, je ľahká , vyzerá dobre a má plnú DH certifikáciu + bola za dobrú cenu, ja tam ten MIPS vôbec nevnímam, teda okrem toho nápisu.
• Montáž MIPS je navrhnutá tak, že sa poškodí už pri miernom náraze. Prilba stráca svoju funkciu a je potrebné ju vymeniť - Našťastie nemám odskúšané.Toto moc nepoteší ale snáď to nebude až taká tragédia. "Mierny náraz" je tiež relatívny pojem... Ideálne to nikdy nevyskúšať a užívať si bike v zdraví.
za mna trochu hype. neviem sice porovnat moju cestnu prilbu bez mips, ale verim, ze ta prilba je bez mips lepsie vetrana a mips tomu nepomohol. ta umela hmota je spotena z oboch stran. z toho dedukujem, ze tok vzduchu nestaci odoberat pot. vlasy viacmenej nemam, takze tie odvod potu nevyriesia. ani v bell super 2r nemam taky neprijemny "igelitovy" pocit ako v tejto giro cinder mips. je to len subjektivny pocit samozrejme, ktory by ale zavazil pri dalsej kupe
Akurát som pozrel tú helmu(obe) čo spomínaš a tam ten systém nevyzerá ani na oko moc vábne a pôsobí trochu skleníkovo a vôbec to nepripomína to čo mam v mojej KýBELLke. Preto asi netreba zabúdať ani na to že nie je MIPS ako MIPS.
V mojej prilbe sa jedná o "vylepšenú formu MIPS Spherical. Nie je tu použitá klasická klzná vložka"... opisuje to Henry33 vo svojom článočku o Bell Super DH MIPS. Ja som zatiaľ s BELLkou nad očakávania spokojný. Ľudí a prilieb je kopec, čas ukáže a preverí každý systém a výplod.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
O MIPS som uvažoval a nepresvedčilo ma to.
trail buddy , prvý drop:) nedá sa kopírovat ani 29, musí sa dropnut
Tak drahšie helmy držia pokope zase iné vychytávky, ale podstata je čo najviac znížiť preťaženie a to sa rieši rozpadom a stláčaním
Ak ide o novú helmu, tak v prvom rade by som riešil to, ako sedí a ako sa v nej človek cíti (ak už teda bude vyberať spomedzi tých lepších modelov, čo sa teda očakáva
Potom by som tiež odporúčal nejakú krikľavú farbu, nech je človek lepšie viditeľný - prilba je dosť veľká, vysoko, z každej strany viditeľná... a skutočne to môže na cestách pomôcť.
ked ja to dam tak to da gro ludí čo jazdí AMEN, je tam iba jeden nebezpecny taký cez kmeň ale stačí tam íst rýchlo a dáš to, ale mna tam hlava nepustila.
Ja som si teraz v pondelok celkom zalietal. V 35 km/h (podla logu) som v klopenke zachytil pedalom trciacu skalu (uz bolo sero, tak som si ju akosi nevsimol a aj ked som ten trail uz isiel X krat, tak som si na nu nespomenul) a katapultovalo ma z biku. Padol som na hlavu, lavu stranu chrbta + rameno a zadok. Na hlave som mal BELL SUPER 3R bez chin guardu. Prilba je v zadnej casti preliacena (vyzera to na nejaky suter) a po pade mala vyskocene plastove ramienko utahovacieho mechanizmu vzadu. Prilba nie je prasknuta a okrem tej preliaceniny nema viditelne dalsie poskodenie (myslite, ze mam pre istotu kupit novu?). To plastove ramienko som zacvakol naspat, takze ani s tym nie je problem (nebolo zlomene ani inak poskodene). Hned po pade som bol vcelku prekvapeny, ze som vobec necitil naraz do hlavy, resp. vedel som, ze som na hlavu padol, ale na pocit to bolo, ako by ma niekto "potlapkal" po prilbe. Ani po 2 dnoch od padu nepocitujem ziadne bolesti hlavy. Boli ma sice cely clovek, resp. snad kazdy jeden sval v tele a asi najviac si to odniesol zadok (ten mam slusne narazeny), ale nemam nic zlomene. Mam este jeden hlbsi lisaj nad laktom, ale nastastie to nebolo na sitie. Dost pomohol aj vak (SHIMANO UNZEN14), ktory som padom trochu dotrhal. Zdemoloval som este plastovu flasku, ktora bola v lavej casti vaku z vonku a roztrhol tricko.
Uprimne neviem, ako by som sa citil, keby som mal na hlave staru prilbu za nejakych 25 EUR (s tou som nic take nezazil), ale mam pocit, ze MIPS mi teraz dost pomohol.
Ak nepocitam prilby s chranicom celuste, tak rozdiel medzi 150e a 30e prilbou, co sa tyka bezpecnosti (absorbcie narazu polystyrenom) nebude ziaden. Ani medzi Crivit prilbou za 15e z Lidlu. A InMold technologia, ako tu uz bola spomenuta, nema ziaden vplyv na to, ci helma poberie naraz, alebo nie, celozavrene prilby su bezne bez inmold. Za urcitych okolnosti ten plast moze podrzat v kuse celu prilbu, kde taka, co sa rozleti pri prvom naraze uz druhy nepoberie. Ale to su teorie, podstatne je, ze pokial sa nejedna o integralu a prilba ma ochranu viac spankovej casti (nie ako mala xc prilba), tak najdolezitejsie kriterium je, ci dobre sedi a nie cena. Zvycajne ale u drahsich su potom lepsie uviazania a rozne drobnosti, co niekedy moze ospravedlni aj vyssiu cenu, ale nie je to pravidlo.
Rozdiel medzi obycajnymi a drahymi prilbami bez MIPS je len v aerodynamike, kvalite vystelok, moznosti nastavovania... Ale rozdiel medzi obycajnou a prilbou s MIPS je si myslim dost podstatny vid. toto video.
http://www.predaj-bicyklov.sk/mips-zvysuje-bezpecnost-ci-reklamny-tah/
• MIPS zmenšuje vnútorný objem prilby. Prilba pre MIPS musí byť väčšia a tým sa zvyšuje jej hmotnosť - je na oko trocha väčšia ale hmotnostne je na tom veľmi dobre
• Vetranie môže byť negatívne ovplyvnené - môže ale u mňa určite nie je, krásne to vetrá a vzduch obteká hlavu 10/10*
• MIPS znižuje komfort nosenia - negatívne
V ostatnom sa nevyznám ale svoju prilbu som si vôbec nekupoval preto že používa MIPS ale preto že má odnímateľný chránič brady, je ľahká , vyzerá dobre a má plnú DH certifikáciu + bola za dobrú cenu, ja tam ten MIPS vôbec nevnímam, teda okrem toho nápisu.
• Montáž MIPS je navrhnutá tak, že sa poškodí už pri miernom náraze. Prilba stráca svoju funkciu a je potrebné ju vymeniť - Našťastie nemám odskúšané.Toto moc nepoteší ale snáď to nebude až taká tragédia. "Mierny náraz" je tiež relatívny pojem... Ideálne to nikdy nevyskúšať a užívať si bike v zdraví.
V mojej prilbe sa jedná o "vylepšenú formu MIPS Spherical. Nie je tu použitá klasická klzná vložka"... opisuje to Henry33 vo svojom článočku o Bell Super DH MIPS. Ja som zatiaľ s BELLkou nad očakávania spokojný. Ľudí a prilieb je kopec, čas ukáže a preverí každý systém a výplod.