Počasie nie je výhovorka? Keď bude počet klesať rapidne aspoň dva roky po sebe, tak môžeš napísať, ze to ide dolu vodou. Zatiaľ sa to vratilo na stav z roku 2017. A Horal nikdy nebol taká masovka. Ty nepriamo obvinujes organizátorov, že si peniaze páchajú do vrecka na úkor kvality... To chce guráž...
12.08.2018 - 23:57:02
01
...no ale tričko som čakal ze bude...
Škoda tour má pre ňa výhodu v tom, že tam môžem ísť s deťmi a oni majú čo robiť pokial ja som na trati. To inde takéto nie je. Kreslili po aute, mali suťaž na kolobežkách....vraj len hranolky boli strašné :). No ale čakať na tombolu do siedmej to už je fakt sila. V Jaklovciach bola tombola po preteku a bola to parada. Vsetci ostali.
13.08.2018 - 06:59:36
00
Jemitojedno nerozumiem, preco ta trapi kto kolko zarobil. Mne ako ucastnikovy staci, ze som mal zabezpecenu trat (x vybavovaciek), obcerstvovacky s ochotnym obsadenim (zohnat ludi), aj ked v Teplicke to medzi dvomi iskrilo :-), v cieli moznost umyt bike, seba a uskladnit sa. Ak cakas nejake prize money, tak situacia na SVK este zdaleka nie je tak daleko, vzhladom na to, ze sport, kde zmiznu ucastnici na par h do lesa aby sa potom vynorili, asi nepritiahne velkych sponzorov. Preto vdakabohu za skodu, ktora to aspon podporou zazemia a marketingom taha. Ano, mensie maratony maju vraj srdecnejsiu atmosferu, ale uprimne, ako dlho to dokazu potom tahat? Co sa tyka ucasti- treba naozaj zvazit pocasie.
13.08.2018 - 07:28:20
03
Nechápem prečo sa tu riešia peniaze a či na tom niekto zarába a nie postrehy z preteku ?? JEMITOJEDNO keby si myslel viac pozitívne a tešil sa z celej akcie že si ideš užiť pretek tak neriešiš také chobotiny. Úroveň Horalu je na dosť dosť vysokej úrovni a myslím že bolo a je do toho dosť investovaných peňazí. Za 18eur som dostal možnosť sa zúčastniť Krejzi na 6. miestach bufet 8. miestach stáli organizátory pod stanmi v daždi. 5 tratí 5 štartov. Polícia na cestných komunikáciach okolo Kráľovky a cigánskej osady chalani na štvorkolke nás stále kontrolovali či je všetko ok vysielačky a celé na úrovni v cieli program stany jedla do aleluja Lukaš Adamec v programe tombola ktorá je iba na Slovensku v zahraničí na takéto veci zabudni a celé sa to odohráva na východnom Slovensku s hustotou obyvateľstva aká je :) Kokos písať také bludy že sa tu ryžuje a nič sa tu nerobí je mimo a dotyčný nevie čo píše lebo za všetkým vidí iba peniaze a prepočítava si všetko tu by som doporučil zmenu myslenia a viac si život užívať lebo toto nie je zdravé. Potom neviem čo by si písal o takých 1000 miľach čo robia Češi :D
13.08.2018 - 08:40:43
011
Toto ma neprestane fascinovať asi nikdy – brať vplyv počasia pod Tatrami v nadmorskej výške 700+ až 1200 (?) m. n. m. ako zanedbateľnú výhovorku by som ešte s vážnymi výhradami zobral ako subjektívny názor. Ale kde „klasici bajkeri“ berú tú neochvejnú istotu, že vidia do pozadia organizácie a financovania podujatí takéhoto rozsahu, to mi teda hlava neberie ...
13.08.2018 - 08:51:59
06
Ved vidieť do toho celkom môže potom ale nechápem prečo nezorganizuje sám nejaký maratón. Peniaze sa mu budú len tak sypať, alebo ak mu nejde o eurá, tak môže pripraviť maratón bez chyby :)
13.08.2018 - 09:33:13
04
keď už tu niekto spomínal 1000miles: za 270€ dostaneš zopár pív/radlerov na CP-čkách a tričko (aj to za predpokladu, že dojdeš do cieľa, resp. polovice pretekov), takže ryžuje na tom slušne :) napriek tomu do 2min po spustení registrácie je kapacita štartujúcich zaplnená, lebo ľuďom to aj tak stojí za účasť... porovnaj si to s Horalom, resp. hocakým maratónom v SR
13.08.2018 - 11:17:09
00
Pre všetkých, ktorí chcú vedieť, aký je to "biznis" zorganizovať preteky. Už asi 5 rokov nášmu cyklistickému klubu Ivan ponúka, či by sme nezobrali organizovanie tohto maratónu. Pomáhame, ako sa dá, ale zobrať to by sme si ani náhodou netrúfali. Poviem príklad, že dcéra bola ako dobrovoľníčka od stredy do piatku (cca 6-8 hodín denne). Len pripraviť veci a nabaliť štartovacie tašky (mali pripravených 1000 ks) im trvalo celé dva dni. K tomu vyznačiť trate, vrátane detskej (brať si príklad hlavne zo značenia sprejom na zemi), pripraviť ceny pre víťazov - na Horali sa zvyknú na dlhších trasách dávať napr. víkendové pobyty pre dve osoby, popritom bežné ceny od Škodovky, pre víťaza originálny dres, čo je v porovnaní s inými maratónmi oveľa vyšší level. Ak by tu nebola pomoc mesta, miestnych firiem, aj Ivanovej vlastnej - zorganizovať sa to v takejto podobe ani nedá. K tomu papierovačky s majiteľmi a správcami pozemkov, životným prostredím, správcami národného parku atď už niekoľko mesiacov dopredu, nestálosť počasia. Najmenej 200 dobrovoľníkov, mestská aj štátna polícia, dokonca tento rok aj motorkári pred pretekármi dlhej trate (viem že niekedy sú otravní), štvorkolky, zdravotné zabezpečenie, úschovňa a umývanie bicyklov, luxusné sprchy, kontrola trate tesne pred pretekmi (skrátenie Krejzi trate po dohode s Horskou službou) o občerstvovačkách, ich vybavení a obsluhe ani nehovoriac ... A to všetko za 18 Eur (v prípade skorého prihlásenia) vrátane stravy, tomboly, slušného zázemia. Však niektorí z pretekárov minú viac na akomkoľvek bežnom cyklovýjazde resp. po ňom. Ak máte odvahu, môžte zavolať Ivanovi Zimovi (telefónne číslo mám), koľko na tomto ročníku zarobil, resp. sa príďte v nedeľu po pretekoch spýtať hlavných organizátorov, koľko úsilia ich to stálo.
13.08.2018 - 11:55:52
038
Ja by som neriesil ubohost jedinca, ktory zarucene vie o com hovori..... Kazdy clovek so stipkou zdraveho usudku take bludy nedokaze vymysliet a nad zbytkom sa nema cenu pozastavovat.
13.08.2018 - 12:22:03
02
Ivan a HORAL tim, srdecna vdaka za skvelu akciu. Klobuk dole, organizacia preteku je na spickovej urovni. Siel som KREJZI (kym som neodstupil v Teplicke) a trat bola vyznacena bezchybne, priam nadstandardne (sprej). Vsade, kde to bolo potrebne, stali regulovcici. Zazemie fungovalo takisto bez zavahania, od rychlej registracie, az po vydaj jedla bez zbytocneho cakania. Musim spomenut aj mimoriadne ochotne a sikovne "posadky" obcerstvovaciek, na jednej mi pomahali riesit problem s brzdami, v Teplicke zasa wapkovali biky, kym sa zablatenci snazili nieco zjest. Skratka top podujatie! HORAL je asi jediny domaci maraton, ktory vnimam ako povinnu jazdu a kym kolena budu sluzit, pocitajte s mojou ucastou, hoci to sem mam daleko. Diky a prajem vela energie do dalsich rocnikov, robite to vyborne!
13.08.2018 - 13:14:41
09
Mna skor mrzi kolko odpadu sme za sebou nechali v podobe obalov z gelov, trochu neucta voci organizatorovi a tej namahe a nie clovek, ktory si urobi ucet na druhy den po preteku preto aby mohol rypat. Aj s typickym nikom aby sa teraz za anonymitou klavesnice so seba vytesoval a reakcii ostatnych skeril.
13.08.2018 - 13:21:16
01
Tiež nechápem prečo ľudia jednoducho odpad nevopchaju do vrecka... Je to otazka dvoch sekúnd...
13.08.2018 - 14:21:33
02
Fotky z Horal 2018
https://photos.app.goo.gl/QAnyJJnCxxzTE14g6
13.08.2018 - 17:42:02
04
Hazard napísal:
Tiež nechápem prečo ľudia jednoducho odpad nevopchaju do vrecka... Je to otazka dvoch sekúnd...

To si zašpinia svoj dres :lol:
13.08.2018 - 18:14:32
00
ddrmodes napísal:
No ale čakať na tombolu do siedmej to už je fakt sila. V Jaklovciach bola tombola po preteku a bola to parada. Vsetci ostali.

V podstate je to jedno ale... v Jaklovciach ani zďaleka neostali všetci ... skoro každú cenu losovali na 4x ... Na parkovisku bolo 1/4 áut. Nehovoriac o tom, že bolo krásne slnečné počasie. Každopádne je to či niekto zostane na tombolu alebo nie len jeho osobné rozhodnutie. Organizátor len do bodky plnil časový harmonogram. Viem si predstaviť, že niekto po preteku sa išiel niekam prejsť a vrátil sa na tombolu. To by bolo hromov bleskov ak by tombola bola skôr ako avizovali.
13.08.2018 - 18:22:50
02
keyboard_arrow_up