Uplne bezne, jazdi a uzivaj. Ram sa vzdy prisposobuje podla jeho velkosti, pri XL ramoch je este aj "drziak" na spevnenie sedlovej trubky. Napr - https://www.pinkbike.com/photo/12196445/ - toto je len L, tak ma maly ten drziak. A pri tvojom to neriesia drziakom, ale tak ako vidis. Spevnit to ale kazdopadne musia.
Uplne bezne, jazdi a uzivaj. Ram sa vzdy prisposobuje podla jeho velkosti, pri XL ramoch je este aj "drziak" na spevnenie sedlovej trubky. Napr - https://www.pinkbike.com/photo/12196445/ - toto je len L, tak ma maly ten drziak. A pri tvojom to neriesia drziakom, ale tak ako vidis. Spevnit to ale kazdopadne musia.
Pozerám, že máš superfly, takze asi vieš, čo píšeš. Len som bol dosť konsternovany z toho rozdielu v tvare a len dvoch zvarov pri hlave oproti trom pri 17,5...
Cvicenie z geometrie: Narez si zo spajdle rozne dlzky a poskladaj si cvicne na papieri ramy roznych velkosti. Potom lepsie pochopis, ze nemozu vyzerat rovnako. Ked tie spajdle/trubky potom zlepis paskou a zatazis, pochopis aj preco je niekde zosilnenie a inde naopak nie je...
Cvicenie z geometrie: Narez si zo spajdle rozne dlzky a poskladaj si cvicne na papieri ramy roznych velkosti. Potom lepsie pochopis, ze nemozu vyzerat rovnako. Ked tie spajdle/trubky potom zlepis paskou a zatazis, pochopis aj preco je niekde zosilnenie a inde naopak nie je...
Ok. To dáva logiku, ale vysvetli mi toto: tri dokopy zvarené trúbky na malom ráme a na veľkom ráme chyba tretí zvar. Podľa mna bude problem s tuhostou
no hej, nedalo mi
tiež mám 23" Trek a pokiaľ som sa pre neho rozhodol, vykutral som snáď všetky fotky čo na webe v tej veľkosti existujú, tak sa nejako neviem vcítiť do tvojho problému
Nic si z toho nerob, ja to mam rovnako na grand canyon sl, velkost XL mam medzeru medzi hornou a spodnou trubkou, mensie velkosti tam maju zvar, pevnost nijak netrpi...
presne tak.. vobec to neries.. je to pevne a bike aj vo velkosti 23" vyzera skvele, trek je renomovana znacka a myslim, ze este stale dava dozivotnu zaruku na ram na prveho majitela, cize absolutne sa nemusis nicoho bat. Jednen kamos reklamoval 7rocny ram bez problemov - ram sa uz nevyrabal a vybrat si mohol novy model
Neboj sa je to úplne v poriadku. Ja som tiež objednával bajk so spevnením sedlovej trubky ako na obr.1, ale to je malá veľkosť rámu. No a vo veľkosti 21 mi prišlo niečo iné.
sorry, som jazdec amater ale to vyzera ako uplne iny BIKE. preco vyrobca neuvadza foto ku kazdej velkosti .... ja som si tiez objednal 22 CTM tak cakam co mi pride
Pozerám, že máš superfly, takze asi vieš, čo píšeš. Len som bol dosť konsternovany z toho rozdielu v tvare a len dvoch zvarov pri hlave oproti trom pri 17,5...
a čo čakáš pri tak konskej velkosti,, musíš natiahnuť aj zdvihnuť celý rám aby sa tam 2m kon vošiel. nejde len predlžiť sedlovu trubku ale treba aj ram do dlžky aj hlavovu trubku predlžiť hore.... tam už sa tvar jednoducho deformuje..
ked sa použijú rovnako profilovane trubky. može byť dokonca aj menej pevný, viac sa bude krutiť
heh, srandovna tema vanhalen, pobavil si.. Myslim v dobrom. Neries ako vyzera ten ram, ja si myslim ze ten bike na to ze je to uz 23 velkost vyzera fantasticky, uzivaj si jazdenie a za tu hranatu ikeu v pozadi velky palec hore. CO sa tyka tuhosti, je to aluminiovy hardtail, tuhost bude dobra, limit mozu byt akurat kolesa..
Trek išiel do preč po 300 km. Nesadol mi. Teraz zvazujem opäť nejaký full na tučnejších gumách. 27,5 plus pripadne 29 plus. Vďaka za podnety minule aj budúce k tejto téme.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ok. To dáva logiku, ale vysvetli mi toto: tri dokopy zvarené trúbky na malom ráme a na veľkom ráme chyba tretí zvar. Podľa mna bude problem s tuhostou
??
A Trek je podľa teba čo?
tiež mám 23" Trek a pokiaľ som sa pre neho rozhodol, vykutral som snáď všetky fotky čo na webe v tej veľkosti existujú, tak sa nejako neviem vcítiť do tvojho problému
a čo čakáš pri tak konskej velkosti,, musíš natiahnuť aj zdvihnuť celý rám aby sa tam 2m kon vošiel. nejde len predlžiť sedlovu trubku ale treba aj ram do dlžky aj hlavovu trubku predlžiť hore.... tam už sa tvar jednoducho deformuje..
ked sa použijú rovnako profilovane trubky. može byť dokonca aj menej pevný, viac sa bude krutiť