Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
ano, ta prva fotka je zaciatok oheku. tie ostatne fotky moze byt zapratavac, alebo aj nejaka burka. Teda ak tam v poslednom case nejaka bola, lebo napriklad tu v BA uz davno nebola
No neviem ci ta prva a posledna nebude od sfin aspon na mobile to tak vyzera ze rozrdrbali klopku a potom aj ten jeden strom ako keby tam hladali v nom cerviky
Na tých foto z mobilu to nieje dobre vidieť, ale začiatok bol rozrytý na 3 miestach až do a hlavne v stope, jedno miesto som na poslednú chvílu skočil aspoň predkom, aby som nezapadol a ten "bordel" na druhej foto bol všetok len v lajne. Priznám sa, že som si najskôr myslel, že na traily sa ešte pracuje, preto to tam niekto dal, aby biker nenabral rýchlosť a niekde to nenapálil, ale kedže ostatná časť bez známok problému - teda okrem môjho ne-skillu , tak asi niekto pomohol. Inak začiatok som zbadal len náhodou keď som sa už už spúšťal odbočkou doprava, ale nezdalo sa mi to ako trail.
Ešte doplňujúca otázka, v okolí som stretal akoby turistickú značku vo farbe AUT trikolóry a zmizla zatočením z cesty doprava do lesa, kde sa mi aj zdalo niečo ako cesta, len bolo to cez rigol, tak som ju nechal tak. Nevie niekto čo to je ?
Inak tento kúsok MK som navštívil prvý krát a bol som celkom prijemne prekvapený, len veľa času som stratil hladanim správnej cesty, v pláne bol ešte nájsť traily v okolí, ako Lozorno a skala, ale podla trailforks sa mi to nejako ťažko hľadá, asi s tým neviem robiť. Každopádne tretí pracovný výjazd do BA, keď som pribalil bike a prvý čo som nezmokol
Ešte doplňujúca otázka, v okolí som stretal akoby turistickú značku vo farbe AUT trikolóry a zmizla zatočením z cesty doprava do lesa, kde sa mi aj zdalo niečo ako cesta, len bolo to cez rigol, tak som ju nechal tak. Nevie niekto čo to je ?
kucofly ta cerveno biela znacka co spominas, je znacka bezkarskej trasy. Akurat neviem preco si myslia ze v Lozorne sa da v zime bezkovat. Podobne znacky su aj ked sa ide z Kosarisk dole po asfate smer Lozorno po pravej strane ako sa odbocuje do obory.
Citujem z článku: "Naďalej sa však budú udržiavať turistické a cyklistické trasy".
Ak si pozriem pravidlá v Národnom parku, tak nové chodníky, cyklotrasy a väčšina akcií (behy, maratóny ...) by skončili.
Mne to pripadá tak, že nás "ochranári" chcú vyhnať z Mestských lesov.
to sú len rozprávky nič viac.Idú volby tak sa zas len šaškuje.Ťažba je omnoho menšia oproti predošlým rokom.mestu nič nebráni ťažbu úplne zastaviť,akurát im budú chýbať financie.národný park je blbosť max.tak lokálne rezervácie,ale ako celok to nemá hodnotu národného parku.
Otazka je, ci samotny termin narodny park nie je len vymysel neznalych novinarov, resp. zjednodusene vyjadrenie autorov zameru pre siroku verejnost.
V clanku sa spomina zonacia a na Slovensku taketo uz mame: CHKO Horna Orava ma velke zony so stupnom ochrany 3+. (3. stupen je uroven Narodny Park) http://chkohornaorava.sopsr.sk/wp-content/uploads/2018/07/operativa-2018_071.png
Realizovat nieco podobne aj CHKO MK nemusi byt teda uplne sci-fi.
Ten Ohek je zvlastny. Pocas vsetkych mojich Lozorno vyjazdov som nestretol nikde ani zivu dusu. Ale mozno len nerozumiem fenomenu “zapratavac”. Vie mi to niekto vysvetlit? 🤔 😂
Otazka je, ci samotny termin narodny park nie je len vymysel neznalych novinarov, resp. zjednodusene vyjadrenie autorov zameru pre siroku verejnost.
V clanku sa spomina zonacia a na Slovensku taketo uz mame: CHKO Horna Orava ma velke zony so stupnom ochrany 3+. (3. stupen je uroven Narodny Park) http://chkohornaorava.sopsr.sk/wp-content/uploads/2018/07/operativa-2018_071.png
CHKO Malé Karpaty existuje: http://www.sopsr.sk/web/?cl=11212
Mne uniká pointa, prečo takéto veci sa snažia riešiť združenia, keď tu je CHKO a úrad životného prostredia. (?žeby dotácie?)
To je jasne, len mi vypadlo jedno pismeno v poslednej vete. Realizovat nieco podobne aj v CHKO MK...
Podstata je v samotnej zonacii:
Doteraz boli velkoplosne chranene uzemia 2(CHKO) alebo 3(NP) v nich potom este maloplosne 4 a 5ky.
Pri zonacii:
Na tej Orave je velkoplosna 2 a v nej velkoplosna 3. (+ maloplosne 4 a 5 ako doteraz)
(laicky maly NP v CHKO). Pomenovane je to stale CHKO.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak tento kúsok MK som navštívil prvý krát a bol som celkom prijemne prekvapený, len veľa času som stratil hladanim správnej cesty, v pláne bol ešte nájsť traily v okolí, ako Lozorno a skala, ale podla trailforks sa mi to nejako ťažko hľadá, asi s tým neviem robiť. Každopádne tretí pracovný výjazd do BA, keď som pribalil bike a prvý čo som nezmokol
ta cerveno-biela znacka je celkom pekna cesta naspat na Cerveny domcek
https://mapy.hiking.sk/?x=17.07622&y=48.30913&ref=permalink
V sobotu som tam stretol autora trailu s partiou a spolu sme odvalili jeden strom pred posledným skokom. Inak na traili nič nebolo.
https://bratislava.sme.sk/c/20897029/bratislavsky-lesopark-by-sa-mal-stat-narodnym-parkom.html?ref=njctse
Ak si pozriem pravidlá v Národnom parku, tak nové chodníky, cyklotrasy a väčšina akcií (behy, maratóny ...) by skončili.
Mne to pripadá tak, že nás "ochranári" chcú vyhnať z Mestských lesov.
V clanku sa spomina zonacia a na Slovensku taketo uz mame: CHKO Horna Orava ma velke zony so stupnom ochrany 3+. (3. stupen je uroven Narodny Park)
http://chkohornaorava.sopsr.sk/wp-content/uploads/2018/07/operativa-2018_071.png
V clanku sa spomina zonacia a na Slovensku taketo uz mame: CHKO Horna Orava ma velke zony so stupnom ochrany 3+. (3. stupen je uroven Narodny Park)
http://chkohornaorava.sopsr.sk/wp-content/uploads/2018/07/operativa-2018_071.png
CHKO Malé Karpaty existuje:
http://www.sopsr.sk/web/?cl=11212
Mne uniká pointa, prečo takéto veci sa snažia riešiť združenia, keď tu je CHKO a úrad životného prostredia.
(?žeby dotácie?)
Realizovat nieco podobne aj v CHKO MK...
Podstata je v samotnej zonacii:
Doteraz boli velkoplosne chranene uzemia 2(CHKO) alebo 3(NP) v nich potom este maloplosne 4 a 5ky.
Pri zonacii:
Na tej Orave je velkoplosna 2 a v nej velkoplosna 3. (+ maloplosne 4 a 5 ako doteraz)
(laicky maly NP v CHKO). Pomenovane je to stale CHKO.