No to by som nepovedal, nechápem kde nabarali tých 200 gr, ved sú z rovnakého materiálu, aj vyzerajú plus mínus rovnako (ani jedny nesú z karbónu - tam by som nejaký úbytok hmotnosti chápal oproti duralu).
Vidím to tak že aj tie Tiagry by sa dali spraviť na urovni 730 gr, bez toho aby sa navýšila cena, ale SNIMANO jednoducho NECHCE.
Teraz mi to príde tak že tam dali naschvál donútra nejaké "tažítko" aby "rozdelili trh" (ako sa to robí pri procesoroch, že procesor ten istý, iba sa softverovo obmedzí výkon. pri nižších radách).
Inak "Najlepšie kluky" od Shimana Dura-ace vážia nejakých 630 gr. to je iba o 100 gr. menej ako 105. A cena je takmer štvornásobok 105tky.
Takže ak máš Kluky Tiagra, a chceš znížiť celkovú hmotnosť bicykla o 200 gr, kúp si kluky105. Ak chceš znížiť hmotnosť biku o 300 gr, kúp si Dura-Ace.
Mne osobne sa ale miešanie sád nepáči. Ked už , tak vymeniť celú sadu, alebo nič.
Ešte som sa dozvedel že kazeta 105 má najvetší pastorok vzadu 32 (to som nevedel) . kazeta Tiagra má 34, čiže ponúkne o niečo vetší rozsah ako 105 hlavne pri jazde do strmého kopca sa to prejaví, aj keď je "iba" 10kolo.
Ešte som sa dozvedel že kazeta 105 má najvetší pastorok vzadu 32 (to som nevedel) . kazeta Tiagra má 34, čiže ponúkne o niečo vetší rozsah ako 105 hlavne pri jazde do strmého kopca sa to prejaví, aj keď je "iba" 10kolo.
pokial mas vpredu compact 50x34 tak vraj by 11-28 (ak nie 12-25) malo bohate stacit...vraj, mne niekedy 34x28 je tak tak ale normalni cyklisti urcite v pohode
zavisi aj kde jazdis ale 11-32/34 vraj tak do alp..
Raz som sa nechal nahovoriť na takú sprostosť ako "časovku do vrchu" v Rači na biely kríž hoci som tade predtým nikdy nešiel a premiéra bola až na tej časovke. Je tam brutus strmý úsek (17%) a mal som 8,8 kg vážiaci cestný bicykel FELT prevodníky 50-34 a kazetu 11-25. Na tom strmom úseku som sa postavil na pedále a celou svojou hmotnosťou ich tlačil dole a vyšiel som to LTT.
Za prvé: Prevod 34-25 bol na to jednoducho zúfalo málo a, a za druhé, vždy mi bolo jasné že vrchár zo mňa nebude ani omylom (196 cm, 88 kg) .
Zaujímala by ma cena Kona Libre postavená na 105ke.
Ale keď vidím ako sa tu distribútor snaží, či skôr nesnaží predat tak celkom prechádza chuť na Konu.
Jo. Tu mám tiež v hľadáčiku. Len tie ich farby a grafika su nejaké divné. Viem, že na farbu sa nejazdi, ale za srdce má to nechyta.
Toto sa mi veľmi páči https://www.quintbike.cz/40-gravel%20bike
Pozeral som ich stranku,mas moznost si urobit bicykel presne podla svojich predstav. Dva roky dozadu som uvazoval na talianskym ramom znacky Stelbel,ale bal som sa do toho ist,lebo som mal dodat rozmery a uhly na geometriu a to som si netrufol
Raz som sa nechal nahovoriť na takú sprostosť ako "časovku do vrchu" v Rači na biely kríž hoci som tade predtým nikdy nešiel a premiéra bola až na tej časovke. Je tam brutus strmý úsek (17%) a mal som 8,8 kg vážiaci cestný bicykel FELT prevodníky 50-34 a kazetu 11-25. Na tom strmom úseku som sa postavil na pedále a celou svojou hmotnosťou ich tlačil dole a vyšiel som to LTT.
Za prvé: Prevod 34-25 bol na to jednoducho zúfalo málo a, a za druhé, vždy mi bolo jasné že vrchár zo mňa nebude ani omylom (196 cm, 88 kg) .
Ale bola to skúsenosť.
no ja mam navlas rovnake parametre a 17% by som urcite zatial nevysiel
Mate niekto skusenost s Lindarets Road link?
cil mam ku tiagre radeniu - XT 11-36 kazetu vzadu, radi to OK, no povaluje sa mi naviac doma oneup 42t pastorok zo starej 1x MTB prerabky. Ci to stoji za tych 20e. Nateraz ma B-skrutka nepusti ani omylom na 42t.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Shimano Tiagra 4700 50x34 175mm kluky 926g (170mm bude mozno o 10-20g lahsia)
Shimano 105 5800 50x34 170mm kluky 732g
Vidím to tak že aj tie Tiagry by sa dali spraviť na urovni 730 gr, bez toho aby sa navýšila cena, ale SNIMANO jednoducho NECHCE.
Teraz mi to príde tak že tam dali naschvál donútra nejaké "tažítko" aby "rozdelili trh" (ako sa to robí pri procesoroch, že procesor ten istý, iba sa softverovo obmedzí výkon. pri nižších radách).
Inak "Najlepšie kluky" od Shimana Dura-ace vážia nejakých 630 gr. to je iba o 100 gr. menej ako 105. A cena je takmer štvornásobok 105tky.
Takže ak máš Kluky Tiagra, a chceš znížiť celkovú hmotnosť bicykla o 200 gr, kúp si kluky105. Ak chceš znížiť hmotnosť biku o 300 gr, kúp si Dura-Ace.
Mne osobne sa ale miešanie sád nepáči. Ked už , tak vymeniť celú sadu, alebo nič.
4700-vka
5800-vka
Ak si odvazny, mozes si kupit karbonove kluky z Ciny a k tomu prevodniky
R7000-vka uz zvlada ofic. aj 11-34z kazety
Read more at https://www.cyclingweekly.com/news/product-news/shimano-105-r7000-vs-shimano-105-r5800-what-are-the-key-differences-374671#zGf6YQPBAsu8AZYU.99
pokial mas vpredu compact 50x34 tak vraj by 11-28 (ak nie 12-25) malo bohate stacit...vraj, mne niekedy 34x28 je tak tak ale normalni cyklisti urcite v pohode
zavisi aj kde jazdis ale 11-32/34 vraj tak do alp..
Ale bola to skúsenosť.
(Čo je parafráza "Once I was normal. 3 dogs ago.")
Ale keď vidím ako sa tu distribútor snaží, či skôr nesnaží predat tak celkom prechádza chuť na Konu.
Toto sa mi veľmi páči https://www.quintbike.cz/40-gravel%20bike
Ale bola to skúsenosť.
no ja mam navlas rovnake parametre a 17% by som urcite zatial nevysiel
cil mam ku tiagre radeniu - XT 11-36 kazetu vzadu, radi to OK, no povaluje sa mi naviac doma oneup 42t pastorok zo starej 1x MTB prerabky. Ci to stoji za tych 20e. Nateraz ma B-skrutka nepusti ani omylom na 42t.